ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Η σχιζοφρένεια της Χρυσής Αυγής: Και ναζιστές και «πατριώτες»!

katseli-2

Ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής το παραδέχτηκε ανοιχτά: «Ναι, χαιρετάμε ναζιστικά, αλλά έχουμε καθαρά χέρια».

Ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής το παραδέχτηκε ανοιχτά: «Ναι, χαιρετάμε ναζιστικά, αλλά έχουμε καθαρά χέρια».

Τίποτα δεν γίνεται και δεν λέγεται τυχαία. Το μέχρι χτές περιθωριακό μόρφωμα, που αγαπούν οι δημοσκοπήσεις, ακολουθεί πιστά έναν απλό κανόνα της επικοινωνίας: όσο περισσότερο προκαλείς, τόσο περισσότερο σε προσέχουν.

Γι’ αυτό ο Μιχαλολιάκος δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χαιρετάει ναζιστικά. Νομίζει ότι, προβάλλοντας τα «καθαρά» χέρια του, περνάει σε δεύτερη μοίρα- και δεν του προκαλεί καμιά ζημιά-ο ναζιστικός χαιρετισμός.

Βεβαίως λογική στη «λογική» της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχει, αλλά ακόμη και ο παραλογισμός δεν πρέπει να έχει κάποια όρια; Ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του δηλώνουν πάνω απ’ όλα «πατριώτες» και κατηγορούν όλους τους άλλους ως «προδότες».

Όμως, πώς είναι δυνατόν οι «πατριώτες» να χρησιμοποιούν τα σύμβολα ενός καθεστώτος που κατέλαβε την πατρίδα τους και αιματοκύλισε πόλεις και χωριά του;

Στη μεταπολεμική Γερμανία πήραν το μάθημά τους από τη λαίλαπα του ναζισμού και δεν επιτρέπουν(απαγορεύουν) την ύπαρξη ναζιστικών κομμάτων.

Η Ελλάδα, που καταστράφηκε από τη ναζιστική κατοχή, επιτρέπει στους νοσταλγούς της να χαιρετούν ναζιστικά και κάποιοι Ελληνες «πατριώτες» γοητεύονται από τα «καθαρά» χέρια τους.

Ο αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης πρέπει να είναι συνεχής. Για να μη μας γίνει «συνήθεια» η χρυσαυγίτικη σχιζοφρένεια.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top