ΑΡΘΡΑ

Η Τοπική Ετεροδιοίκηση των Συριζανέλ

Τι σημαίνει αλήθεια ο όρος αυτοδιοίκηση σε μια εποχή διασυρμού θεσμών και αξιών; Στην αυτοδιοίκηση ενυπάρχουν πρωτίστως η αυτοχρηματοδότηση, η αυτονομία και ο αυτοέλεγχος προκειμένου να επιτευχθεί μια αποτελεσματική και επωφελής για τον πολίτη/δημότη άσκηση και διαχείριση της τοπικής εξουσίας.

Το πολυνομοσχέδιο των ΟΤΑ που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση πριμοδοτεί εκτός των άλλων τον εναγκαλισμό με την κεντρική/κομματική εξουσία ενισχύοντας τις υφιστάμενες παθογένειες και απολήγοντας στη μετατροπή της αυτο-διοίκησης σε ετερο-διοίκηση. Και οι έτεροι αυτοί δυστυχώς δεν είναι οι νόμιμοι και προς το σκοπό αυτό εκλεγμένοι από τους δημότες…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top