ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Η ψήφος μας

Είναι δικαίωμα, είναι και υποχρέωση. Είναι δυνατότητα, είναι και καθήκον. Είναι έκφραση ατομικής ευθύνης και το αντίθετό της είναι βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά. Η ψήφος δεν είναι πλάκα ή παιχνίδι, δεν είναι τρόπος εκτόνωσης αρνητικών συναισθημάτων, ούτε μπλόφα.

Η ανωνυμία πίσω από το παραβάν προσφέρεται για να εκφραστούν ακόμη και τα πιο άγρια ένστικτα. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει μας αφορά όλους και θα διαμορφωθεί από τους ψηφοφόρους και όχι από τους μη ψηφοφόρους, είτε πρόκειται για συνειδητή είτε για τυχαία αποχή.

Οσοι θέλουν να εκδικηθούν το πολίτευμα και να δυναμιτίσουν την κοινωνική ειρήνη θα πάνε οπωσδήποτε στις κάλπες. Είναι η στιγμή που αισθάνονται κυρίαρχοι και ασφαλείς. Μοναδική άμυνα είναι η ήττα τους από τη δημοκρατική πλειοψηφία που πρέπει να ακουστεί και επιβληθεί.

Οσοι περισσότεροι πάμε στις κάλπες, τόσο λιγότεροι θα φανούν, τελικά, οι εχθροί του πολιτισμού μας. Το διακύβευμα της Κυριακής είναι η εθνική/συλλογική εικόνα. Ωραία θα είναι να μην τρομάξουμε με αυτό που θα δούμε στον καθρέφτη της κάλπης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top