ΑΡΘΡΑ

Θα γίνουν άραγε εκλογές;

Το ερώτημα αν θα γίνουν εκλογές , αιωρείται καιρό τώρα αναζητώντας απάντηση . Υπάρχει απάντηση; Ασφαλώς. Υπάρχει κανένας που δεν βλέπει ότι ο Α.Τσίπρας ακολουθεί διπλή τακτική; Από την μία δέχεται τα πάντα, δίνοντας τα πάντα στους δανειστές- εταίρους.Εμφανίζει ως μεγάλο κατόρθωμα την μείωση του χρέους κατά 45 δις. ευρώ περίπου με ορίζοντα …το 2060 και δέχεται θηριώδη πλεονάσματα 3,5% για σειρά ετών. Δίνει εξετάσεις νομιμοφροσύνης προς τα έξω. Θα ήθελε να κλείσει την Β΄αξιολόγηση και να ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση αγοράζοντας πολιτικό χρόνο παραμονής στην εξουσία. Ταυτόχρονα , ανακοινώνει στο εσωτερικό της χώρας ότι θα μοιράσει 617 εκατομ.ευρώ στους συνταξιούχους θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ανόητους ,αφού μόνο οι περικοπές του ΕΚΑΣ τα έτη 2016-2017 ανέρχονται σε 587 εκατομ.ευρώ, ενώ στην δήθεν αριστερή διετία πετσοκόφτηκαν οι συντάξεις κατά 2,5 δις.ευρώ και το 2017 θα μειωθούν κατα άλλο 1 δις. ευρώ ! Πανικόβλητος προσπαθεί να σταματήσει την δημοσκοπική κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ , περιπλέκοντας όμως την πορεία της αξιολόγησης . Έξω υπάκουος , μέσα αθεράπευτος λαικιστής . Έτοιμος για όλα..

Κι όμως, τολμάει να θέτει διχαστικά διλήματα του στυλ « με ποιον ειστε, με τον Σόιμπλε η με τον λαό ». Τολμάει να μιλάει για υπάκουους ,που δεν θα αφήσει στα χέρια τους την χώρα ! Αυτά τα λέει ο άνθρωπος που από αντιμνημονιακός αποδείχτηκε ο πιο μνημονιακός απ΄όλους, ο Πρωθυπουργός που ευθύνεται για το τρίτο Μνημόνιο, για τα capital controls , για την ζημιά 85 δις.ευρώ στην χώρα των περυσινών θεατρινισμών που βαφτίστηκαν υπερήφανη διαπραγμάτευση , ο πολιτικός που δέχτηκε την υποθήκευση όλης της ακίνητης περιουσίας της χώρας για 100 χρόνια !

Είναι φανερό ότι είναι πανικόβλητος και γι αυτό ξύπνησε και πάλι ο τυχοδιωκτισμός που τον χαρακτηρίζει , η τάση του να διχάζει τον λαό κάθε φορά που οδηγείται σε αδιέξοδο .Παίζει και πάλι το περυσινό έργο που μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού και πάντως σε ένα Μνημόνιο που λίγους μήνες πριν δεν χρειαζόταν.

Ξεχνάει, ότι το ίδιο πολιτικό,επικοινωνιακό κόλπο , δεν πιάνει πάντα και πως πάνω από το 80% της κοινής γνώμης έχει αρνητική άποψη πια για την πολιτική αυτής της περίεργης αριστεροδεξιάς Κυβέρνησης . Ωστόσο, ο πανικός οδηγεί συχνά σε επικίνδυνους ταχτικισμούς και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουν οι πραγματικές ευρωπαικές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

Η χώρα δεν μπορεί να ξαναζήσει ένα νέο δράμα που ίσως αποδειχθεί και μοιραίο.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top