ΑΡΘΡΑ

Αριστερές ρεζέρβες

*Όταν ο Μαρξισμός-Λενινισμός έπαψε να είναι της μόδας ήρθε στα ΑΕΙ η νέα μόδα του Βίλελμ Ράιχ και της σεξουαλικής απελευθέρωσης.

*Όταν πηδηχτήκαμε αρκετά, πέρασε και αυτή η μόδα και ήρθε η μόδα της ψυχανάλυσης.

*Όσοι και όσες δεν κατάφεραν να του δώσουν να καταλάβει επί… Ράιχ, γέμισαν τα ΑΕΙ από Γιαλομιστές και κυρίως Γιαλομίστριες, αποφασισμένες να μας συμβουλέψουν πώς θα μπορέσουμε να συμφιλιωθούμε με το βρώμικο υπερεγώ μας.

Και οι τρείς αυτές αριστερές μόδες είχαν κοινό παρονομαστή την αναζήτηση μεθόδου δημιουργίας του «νέου τύπου ανθρώπου».

Κι ύστερα ήρθε το ΠΑΣΟΚ και τα δανεικά του κράτους.

Πολλά δανεικά.

Αμέτρητα.

Αριστερά δανεικά υπέρ της Ισότητας και εναντίον της Ελευθερίας                                                                                               Το φρέντο έφτασε τα 5 ευρώ στο Μπουρνάζι!

Όλα για το Λαό!

Ο Μαρξισμός-Λενινισμός, η σεξουαλική απελευθέρωση κι η ψυχανάλυση σήμαναν άτακτη υποχώρηση. Η δημιουργία του «νέου τύπου ανθρώπου» αναβλήθηκε!

Μόνον οι Νέο-Ταλμουδιστές του Περισσού και οι «αναρχικοί» του Εξαρχιστάν συνέχισαν να περιπλανώνται, πλάνητες, πλανώμενοι και πλανημένοι στα παλιά μονοπάτια.

Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο, γενναία και δίκαια επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, συλλογικές διαπραγματεύσεις με ΑΤΑ από δανεικά, μετά από μερικά δισεκατομμύρια διακομματικές μίζες, μετά από αμέτρητα διακοποδάνεια και εορτοδάνεια για ψώνια στα Χάροντς και στα Σέλφριτζ(ε)ς, μετά από τις εφηβικές καταχτήσεις αυτοκίνητου στα 18, ιδιωτικού δωματίου μετά το μαιευτήριο, θηριώδους χαρτζηλικιού από την πρώτη Δημοτικού, ένας πραγματικά «νέος τύπος ανθρώπου» εμφανίστηκε καθώς ο «αγώνας» δικαιώθηκε.

Με μπροστάρη έναν γαμημένο αριστερό οικονομικό βολονταρισμό ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν σταμάτησαν να σχεδιάζουν το μέλλον μας.

Όσο περισσότερο σχεδίαζαν τόσο πιο κοντά στην κρατική χρεοκοπία φτάναμε, μέχρι που αυτή ήρθε!                             Ήταν τότε που ο Καραμανλής ο Ομιλητικός είχε πει πως είμαστε οχυρωμένοι και δεν κινδυνεύουμε, αλλά κάποιοι είχανε αφήσει ανοιχτή την Κερκόπορτα.

Ποιοί όμως;

Την απάντηση ανέλαβαν να δώσουν από κοινού, στην πλατεία των αγανακτισμένων, κομμουνιστές και φασίστες δια των εκπροσώπων τους.

Από τότε «…επέρασαν χρόνοι πολλοί μέσα σε λίγην ώρα».

Ένα νέο παιδί 44 ετών (σαρανταένα τότενες) ανέλαβε τον δύσκολο πόλεμο ενάντια στους ευρωπαίους τοκογλύφους που μπουκάρανε από την Κερκόπορτα και τους ντόπιους Γερμανοτσολιάδες που την είχανε αφήσει ανοιχτή και μέσα από αλγοριθμικές εναλλαγές  στρατηγικής και τακτικής που περιλάμβαναν και αντίστοιχες μεταμφιέσεις, πότε σε βατράχι, πότε σε πιλότο καταδιωκτικού, τα κατάφερε και στο τέλος έβγαλε δια των εκπροσώπων του και μία αναμνηστική φωτογραφία με τον Κασιδιάρη να την έχει να τη δείχνει στα παιδάκια του ζωή να έχουνε.

Ο «νέος τύπος ανθρώπου» που σμίλεψε η λίγη δουλειά με πολλά λεφτά είναι πια εδώ!

Ήρθε για να μείνει.   Δεν θέλει πια ΣΥΡΙΖΑ επειδή τον κορόιδεψε που δεν του έδωσε λεφτά.

Θέλει «Τσοβόλα δώστα όλα».

Για την ακρίβεια, θέλει «Τσοβόλα δώστα όλα σε μας και στα παπάρια μας οι άλλοι».

Αυτός ο τύπος ανθρώπου είναι πανίσχυρος γιατί είναι βλάκας, λαμόγιο και αδιάβαστος ταυτόχρονα!

Είναι ανίκητος και είναι πλειοψηφία.

Είναι η Αριστερά του Κράτους και το Κράτος της Αριστεράς ταυτόχρονα.

Είναι αγκαλιά ο Τσίπρας, ο Καμένος, ο Κουτσούμπας ο Μιχαλολιάκος ο Φωτόπουλος, ο Μπαλασόπουλος, ο Καλφαγιάννης. ο Βαξεβάνης, ο Καλογρίτσας ο Μοσκοβισί και το Ινστιτούτο Φλωρεντίας, κάτω από τη φωτογραφία Εκείνου.

Αλλά η Αριστερά έχει πολλά ποδάρια. Η Αριστερά έχει και ρεζέρβα έναν εντελώς νέο, έναν υβριδικά νέο τύπο ανθρώπου:

Είναι μας ο τύπος ανθρώπου που σήμερα, μετά από τόσα δεινά που πρόλαβε σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια να προκαλέσει στη χώρα μας αυτή η απερίγραπτη αριστερή συμμορία αλητοτυχοδιωκτών είναι σκεπτικός!

Σκέπτεται μην τύχει και διολισθήσουμε (εμείς οι σοβαροί και σκεπτόμενοι!) στον εισαγγελισμό και στην αντι-πολιτική!

Σκέπτεται ότι «έ ναι φταίει αυτή η κυβέρνηση αλλά να μην το παρακάνουμε γιατί ο διχασμός είναι κακό πράμα και κυρίως καθόλου μέσα στις προδιαγραφές της comme il faut Αριστεράς»!

Φοβάται (με άλλα λόγια) ο καημένος ότι αν αρχίσουμε όλοι μαζί (εμείς οι σοβαροί και σκεπτόμενοι!) να αφήσουμε την οργή μας να ξεχειλίσει προειδοποιώντας ότι η «ίση απόσταση» είναι συνενοχή με τους αλήτες θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς!

Και το πρόβλημα είναι: Θα μπορέσουμε να γλυτώσουμε από αυτόν τον «εντελώς νέο τύπο αριστερής ρεζέρβας που συνεχίζει να ψάχνει την καλή Αριστερά»;

Έ δεν ξέρω, εκλογές έρχονται, ας κάνουμε το πρώτο βήμα και βλέπουμε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top