ΑΡΘΡΑ

Τι είναι κανονικότητα​

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε στις ευρωεκλογές.

Το δεύτερο και αποφασιστικό έγινε την Κυριακή.

Οι πολίτες «μίλησαν» ξεκάθαρα και ανάθεσαν με καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να οδηγήσουν την οικονομία στην ανάπτυξη, να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, να επαναφέρουν την ασφάλεια, να ανατάξουν τα σύστημα Εκπαίδευσης και Υγείας, να αναδιοργανώσουν την Δημόσια Διοίκηση και να περιορίσουν το κόστος του Κράτους.

Αυτό είναι επιστροφή στην κανονικότητα.

Όταν με την ψήφο μας και την πολιτική δράση μας καταφέραμε να αντικαταστήσουμε

Τον αρρωστημένα ψεύτη Τσίπρα με τον φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη

Την ανίκανη Γεροβασίλη με τον  Κο Χρυσοχοΐδη

Τον μαδουριστή  Παππά με τον  Κο Πιερρακάκη

Τον αριστερό τραμπούκο Πολάκη με τον Κο Κικίλια

Τον χολερικό ολετήρα των εκπαιδευτικών αξιών Γαβρόγλου με την Κα Κεραμέως

Τον «εκτός ευρωσυστήματος τραπεζίτη» Δραγασάκη με τον Κο Γεωργιάδη

Αυτό είναι επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας.

Σε όλη τη μεταπολίτευση ήταν ταμπού το ζήτημα του λεγόμενου ασύλου, της μείωσης των φόρων των επιχειρήσεων και του κόστους του Κράτους.

Για πρώτη φορά ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δίνει σαφή εντολή να καταργηθεί το αίσχος και η υποκρισία που συντηρεί η διατήρηση του ασύλου και να μειωθούν οι φόροι των επιχειρήσεων και το τεράστιο κόστος του Κράτους.

Αυτό είναι επιστροφή στην κανονικότητα του κόσμου όπου διαλέξαμε να ανήκουμε, από τότε που γλυτώσαμε τη φρίκη του κομμουνισμού.

Στο 40% της ΝΔ και του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει ούτε μία ψήφος οργής, διαμαρτυρίας, διχαστικής λογικής. Είναι αμέτρητες θετικές ψήφοι με εντολή να εφαρμόσει όσα με λεπτομέρειες εξάγγειλε.

Αυτό είναι αυθεντική επιστροφή στην κανονικότητα.

Ακόμα και με την προσδοκία απομάκρυνσης του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, το κόστος δανεισμού του Κράτους έκανε ράλι υποχώρησης και το Χρηματιστήριο ράλι ανόδου

Και τα δύο αυτά γεγονότα έχουν ήδη άμεση θετική επίδραση στην τσέπη του κάθε Έλληνα, στην Υγεία του Τραπεζικού συστήματος, στη γρήγορη μείωση του country risk, στην προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Αυτό είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Η ανυποχώρητη και αταλάντευτη εφαρμογή του προγράμματος που η Νέα Δημοκρατία έθεσε στην κρίση του εκλογικού σώματος και έλαβε ισχυρή εντολή να εφαρμόσει, καθώς και η κοινοβουλευτική συναίνεση του αντιπολιτευόμενου ΚΙΝΑΛ σε καίρια ζητήματα πολιτειακής σταθερότητας, θα αποκαλύψει το πραγματικό αντιδημοκρατικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι κανονικότητα και σεβασμός της λαϊκής ετυμηγορίας.

Η χώρα μας έχει ανάγκη βαθύτατων μεταρρυθμίσεων.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μεταξύ άλλων και μήνυμα των πολιτών για αντικατάσταση της ιδεολογικής θολούρας των «προοδευτικών δυνάμεων» από την προγραμματική   καθαρότητα των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων.

Τα αποτελέσματα της ενότητας στη δράση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, γρήγορα θα  αποκαλύψουν ότι η ιδεολογική κατασκευή της «μεγάλης προοδευτικής παράταξης» δεν είναι παρά η ομπρέλα κάτω από την οποία νεοσταλινικοί απατεώνες, κάλπικοι ακροδεξιοί «πατριώτες», επαγγελματίες άεργοι κομματάνθρωποι, κρατικοδίαιτα συντεχνιακά συμφέροντα και κάθε λογής ορκισμένοι κρατιστές, εγκλωβίζουν αληθινά προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Μετά τη μερική επιτυχία του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος Σημίτη η χώρα μας χρειάζεται μία δεύτερη, βαθιά δημοκρατική, μεταρρυθμιστική μεταπολίτευση

Ή θα υπάρξει αυτή η κανονικότητα ή δεν θα υπάρξει κανονικότητα.

Και ναι ο Τσίπρας λέει αλήθεια.

Θα τους ξαναδούμε στους δρόμους.

Μαζί με κάθε λογής μπαχαλάκη, κάθε κομπλεξικό ρουβικωνοειδές, κάθε έναν νεοσταλινικό και νεοχιτλερικό πρωτάνθρωπο που ταυτότητά του είναι το μίσος, ο διχασμός και τα «αγωνιστικά ένσημα» του νεολουδίτικου αντικαπιταλισμού της Γένοβας και της Πράγας.

Γιατί αυτή είναι η κανονικότητα του ίδιου του Τσίπρα.

Και εφ’ όσον η Νέα Δημοκρατία εφαρμόσει το πρόγραμμά της, αν ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να έχει στο τιμόνι του τον Τσίπρα, θα οδηγηθεί σε βάθος τετραετίας πίσω, στον βαθύτατο συντηρητισμό του αντισυστημικού 4%.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top