ΑΡΘΡΑ

Το σύστημα Τσίπρα-Πολάκη​

Η πράξη του Πολάκη να τηλεφωνήσει στον Στουρνάρα, να τον απειλήσει, να τον ηχογραφήσει και να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία στην Αυριανή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σχεδιασμένη από τον ίδιο τον Τσίπρα και αποτελεί την εναρκτήρια πράξη εκλογών βίας, άρα και νοθείας.

Ο  Πολάκης και πολλοί άλλοι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να στηρίζουν συνειδητά και να υλοποιούν τον σχεδιασμό του Τσίπρα, να πάμε σε εκλογές με συνεχείς προβοκάτσιες που ίσως προκαλέσουν εκδηλώσεις ανεξέλεγκτης και ακραία πολωτικής βίας.

Γιατί αυτός είναι ο Τσίπρας.

Τις ζούμε άλλωστε αυτές τις συνθήκες εδώ και χρόνια.

Τις ζούμε από τότε που ούρλιαζε στα μπαλκόνια ότι «αυτοί που μας κυβερνάνε δεν είναι Έλληνες» και έπρεπε «ή να τους τελειώσουμε ή να μας τελειώσουν».

Η ρητορική μίσους που με όλες τις παραλλαγές της εκπέμπει από το 2010 μέχρι σήμερα εγκατάστησε έναν νέο εμφυλιοπολεμικού τύπου διχασμό βαθιά μέσα στην Ελληνική κοινωνία.

Όσοι έχουμε, ως ενήλικοι, ζήσει την δημοκρατική περίοδο 1974-2010, ξέρουμε ότι οι σχέσεις μας, οι φιλίες μας, η συνύπαρξή μας με ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων ή εντάξεων, δεν δοκιμάστηκαν από τις διαφωνίες μας.

Διαφωνούσαμε έντονα, υψώναμε τους τόνους, οι κομματικοί πατριωτισμοί μας έκοβαν κι έραβαν.

Αλλά συνεχίζαμε να ζούμε  μαζί!     

Συνεχίζαμε να έχουμε τις ίδιες σχέσεις, να είμαστε φίλοι, να καλούμε στα σπίτια μας, να βλέπουμε μαζί σινεμά,  μαζί να διασκεδάζουμε, να ψυχαγωγούμαστε να πίνουμε τον καφέ μας αναπαράγοντας τις πολιτικές μας διαφωνίες, να συνεταιριζόμαστε, να δημιουργούμε μαζί νέο πλούτο και να μεγαλώνουμε μαζί τα παιδιά μας.

Και ζήσαμε επίσης τη σκληρή προσπάθεια των γονιών μας να ξεπεράσουν το εμφύλιο αίμα, τα αριστερά και δεξιά καφενεία, να προκόψουν χτίζοντας τις δουλειές τους τα σπίτια και τις πόλεις μας.

Ζούμε για δεύτερη φορά την κομμουνιστική διχαστική λογική που δημιούργησε ήδη στεγανά περικλείοντας τους «πιστούς» της μέσα σε τείχη που δεν τους επιτρέπουν πια να ζούνε με φίλους γνωστούς ή συνεργάτες, με τους οποίους διαφωνούν πολιτικά.

Γιατί η διαφωνία μεταφραζόταν πάντα σε ανοικτή εχθρότητα στους κόλπους της ριζοσπαστικής Αριστεράς από τότε που αυτή εμφανίστηκε ως Γιακωβινισμός στο ιστορικό προσκήνιο.

Ζούμε την βαθύτατη αδιαφορία του συστήματος Τσίπρα-Πολάκη για τις συνέπειες των επιλογών του στους θεσμούς, στην οικονομία, στις δουλειές μας, στις ζωές μας, στο μέλλον μας.

Ο ρεβανσισμός και η ιδεοληψία δεν τους αφήνουν  να αντιληφθούν ούτε καν ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής μίσους και διχασμού θα υπάρξει η απομόνωσή τους, η πολιτική και ηθική τους απαξίωση. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ως ευρύτερος κομματικός χώρος δεν δείχνει ικανός να αντιληφθεί ότι ακόμα και με στενά κομματικά κριτήρια το σύστημα Τσίπρα-Πολάκη είναι ένα αντιΣΥΡΙΖΑ σύστημα.

Ζούμε την επιχείρηση του συστήματος Τσίπρα-Πολάκη να παραλύσει κάθε δημιουργική προσπάθεια στο εσωτερικό της χώρας, να ματαιώσει κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού, να την φτάσει στον πάτο της διεθνούς αναξιοπιστίας.

Ο διχασμός του συστήματος Τσίπρα-Πολάκη δεν ευδοκιμεί πάνω στο αίμα που έχυσαν τα όπλα της Κομιντέρν την πρώτη φορά εμφύλιου διχασμού.

Γιατί την δεύτερη φορά «πυροβολούν» και απονεκρώνουν συνειδήσεις.                                                                Με όπλο τους τη λογική «ή Εμείς ή Αυτοί» μετασκευάζουν κάθε πολιτικό τους αντίπαλο σε «εχθρό της πατρίδας», υιοθετώντας πρακτικές γκαιμπελικής ψευδολογίας, τέτοιας έκτασης και έντασης που όλη η χώρα ζει κυριολεκτικά κάτω από την τυραννία του ψέματος.                                                                             Ενός ψέματος τόσο διαρκούς και τόσο μεγάλου που γίνεται πιστευτό!

Αυτόν τον νέο ιδιόμορφο εμφύλιο πόλεμο μπορούμε μόνο να τον αποδεχθούμε.

Δεν υπάρχει τρόπος να τον προσπεράσουμε με συνεχείς ηθικολογικές αναφορές της «διαφοράς μας από αυτούς», με συνεχείς δηλώσεις ότι «δεν θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς» γιατί απλούστατα το να μην γίνουμε ίδιοι με αυτούς προϋποθέτει τον κάθετο διαχωρισμό μας από τον πυρήνα τους, από το σύστημα Τσίπρα-Πολάκη.

Τι πάει να πει αυτό πρακτικά;

Ότι μόλις ο Πολάκης δημοσιοποίησε την πράξη του, πράξη παράνομη και ταυτόχρονα πράξη πολιτικού εκφασισμού, θα έπρεπε Μητσοτάκης, Γεννηματά και Θεοδωράκης, εκφράζοντας και εκπροσωπώντας το Δημοκρατικό Τόξο, να επισκεφθούν τις διοικήσεις όλων των κρατικής εμβέλειας ΜΜΕ αξιώνοντας μετάδοση κοινής συνέντευξης/προειδοποίησης ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ανατροπή του πολιτεύματος που θα προκαλέσει νέο οικονομικό κραχ.

Να προβούν σε κοινοβουλευτική καταγγελία με το ίδιο περιεχόμενο. Να καλέσουν τον λαό σε ειρηνικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή με ομιλητές τους ίδιους.

Να προειδοποιήσουν δημόσια και αυστηρά ότι όσοι μέσα και έξω από τη χώρα στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση, στηρίζουν τον αντιευρωπαϊσμό και υπονομεύουν τη δυνατότητα του Ελληνικού Κράτους (τελικά του Ελληνικού Λαού) να επιστρέψει με ομαλές συνθήκες τα χρήματα που οι ευρωπαίοι πολίτες δάνεισαν στο Ελληνικό Κράτος με αποφάσεις των κυβερνήσεών τους.

Με τέτοιες κινήσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το σχέδιο του συστήματος Τσίπρα-Πολάκη, να καταρρεύσει η χώρα θεσμικά και οικονομικά στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.

Μόνο τέτοιες κινήσεις θα αποθαρρύνουν το δικαστικό παρακράτος Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου να εμποδίζει την Δικαιοσύνη να παίξει το ρόλο που το ίδιο το Σύνταγμα της αναθέτει, τρομοκρατώντας ολοφάνερα κι αδίστακτα δικαστικούς λειτουργούς.

Μόνο τέτοιες κινήσεις πραγματικού πατριωτισμού μπορούν να πείσουν το εκλογικό σώμα ότι βρισκόμαστε στο παραπέντε θεσμικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης.

Ότι μπροστά μας δεν υπάρχει παρά ένα και μοναδικό πατριωτικό καθήκον:

Να συντριβεί εκλογικά το εμφυλιοπολεμικό/ρεβανσιστικό σύστημα Τσίπρα-Πολάκη και μαζί του να μπει ένα τέλος στην ύπαρξη της εγκληματικής οργάνωσης  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, της οργάνωσης που η φασίζουσα εμφυλιοπολεμική ρητορική του, ανέδειξε σε υπολογίσιμη κοινοβουλευτική δύναμη, με την αποφασιστική συνειδητή συμβολή του Πάνου Καμένου.

Όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γίνει, γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα είναι-λέει-«να μην ξανάρθει η δεξιά στην εξουσία»! Ίσως και το να μην περιληφθεί ο Αυτιάς στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας!

Και αναρωτιέσαι: Να γελάσουμε με την αφέλειά μας ή να οργιστούμε (επιτέλους) με την υποκρισία μας

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα διαπιστώσουμε την έκταση της φθοράς που έχουν προκαλέσει Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος στον χώρο της Δικαιοσύνης

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top