ΑΡΘΡΑ

26 Ιανουαρίου 2019​

Συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο Τσίπρας με μία ομάδα πρώην μεγαλοστελεχών του ΚΚΕ και όχημα ένα κόμμα του 3-4% σχημάτισε κυβέρνηση με τη στήριξη μιας δράκας τυχάρπαστων πατριδοκάπηλων, των ΑΝΕΛ, με αρχηγό έναν εκπρόσωπο του πιο χυδαίου κοινοβουλευτικού ήθους..

Ακολούθησε ένα εξάμηνο που συσσώρευσε μεγάλη και πολυεπίπεδη καταστροφή σε οικονομία, σταθερότητα, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, παιδεία, υγεία και διεθνείς σχέσεις. Μεγαλύτερη ακόμα καταστροφή προκάλεσαν στο δημοκρατικό θεσμικό οικοδόμημα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στερεώσαμε στη διάρκεια όλης της μεταπολίτευσης. Επαναλαμβάνουν για δεύτερη φορά στην μεταπολεμική μας Ιστορία , αυτό που έκαναν όταν έσυραν τους Έλληνες στον εμφύλιο πόλεμο και στον διχασμό των ετών 1943-1949

Επρόκειτο τότε για εσχάτη προδοσία.

Χθες η μαρξιστική συμμορία Τσίπρα (ερήμην ακόμα και του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ) έφερε στη Βουλή για επικύρωση μία κακή συμφωνία που βρίσκει αντίθετα όλα τα δημοκρατικά κόμματα.

Την αντίθεση της τεράστιας πλειοψηφίας των Ελλήνων στη συμφωνία καθώς και τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών εκμεταλλεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα οι εγκλωβισμένοι στον αντικομμουνισμό της περιόδου του εμφυλίου πολέμου και οι νεοναζί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αέρα στα πανιά των οποίων έδωσε και δίνει η ίδια η συμμορία Τσίπρα με τον ακραία διχαστικό της λόγο και τις πρωτοφανείς πραξικοπηματικές και παρακρατικές μεθοδεύσεις της από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν παρασύρθηκαν από τις ακροδεξιές και νεοναζιστικές ψευτοπατριωτικές κραυγές. Στάθηκαν ψύχραιμα και αποφασιστικά, μέσα και έξω από τη Βουλή, κατά της συμφωνίας για τους πραγματικούς λόγους που αυτή είναι μία κακή βλαπτική και συνεπώς επικίνδυνη συμφωνία για την πατρίδα μας.

Ανέδειξαν παράλληλα και τον εσωτερικό κίνδυνο που έχει προκαλέσει η συμμορία Τσίπρα χρησιμοποιώντας την αδίστακτα (όπως σε σκληρούς μαρξιστές ταιριάζει) ως εργαλείο καταστροφής ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και αναδιάταξή του προς όφελος των μακροπρόθεσμων σχεδίων τους. Και αυτά είναι να πλασαριστούν στο ιδεολογικοπολιτικό σκηνικό ως εκφραστές της κεντροαριστεράς στο πλαίσιο ενός νέου δικομματικού σκηνικού, που καμία σχέση δεν έχει με τον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που σημάδεψε όλη τη μεταπολίτευση, αφού τα δύο αυτά κόμματα μπορεί μεν να χρησιμοποίησαν ρητορική σκληρών, κάθετων διαχωρισμών για εκλογικούς λόγους, αλλά η προσήλωσή τους στα όρια του Συντάγματος και ο σεβασμός τους στο θεσμικό/δημοκρατικό μας οικοδόμημα υπήρξε αδιαμφισβήτητος και αυτή είναι η αγεφύρωτη διαφορά τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και η ηγεσία του ΚΚΕ έδειξε μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την συμμορία Τσίπρα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και στην ρητορική που χρησιμοποίησε στη διάρκεια όλης της μεταπολίτευσης.

Ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ανήσυχες φωνές που θέτουν έντονα ζήτημα αποστασιοποίησης της ηγετικής ομάδας Τσίπρα από το Κόμμα τους και ανυπαρξίας πληροφόρησης και λογοδοσίας εκ μέρους της, όχι μόνο με αφορμή την συμφωνία αλλά και το δικαστικό παρακράτος, την μεθόδευση NOVARTIS, το επιχειρηθέν πραξικόπημα με τις άδειες των ΜΜΕ, τις σχέσεις με τον κουμπουροφόρο Σαββίδη κλπ.

Οι τραγικές για τα κοινοβουλευτικά ήθη μετακινήσεις που μπροστά στα μάτια μας συνέβει μεταξύ βουλευτών, είναι η τελική πράξη του σχεδίου διάλυσης του πολιτικού συστήματος που από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της επιχειρεί η συμμορία Τσίπρα, έχοντας μετατρέψει την διαπραγμάτευση για την συμφωνία σε εργαλείο νέου διχασμού της ελληνικής κοινωνίας με σαφώς εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά.

Η μαρξιστική Αριστερά κάνει Πόλεμο!                                                                                                     Παντού και πάντα.

Ως κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση, ως ολοκληρωτικό καθεστώς, ως δικτατορία, ως τρομοκρατική οργάνωση και αντάρτικο Πόλις η μαρξιστική Αριστερά κάνει πάντα Πόλεμο, γιατί ο Πόλεμος για την μαρξιστική Αριστερά δεν είναι επιλογή, είναι γενέθλιο χαρακτηριστικό της, είναι στοιχείο της ύπαρξής της χωρίς το οποίο απλά δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ως πολιτικό μόρφωμα (κόμμα) ούτε ως φαντασιακή κατασκευή στα μυαλά των μαρξιστών.

Η μαρξιστική Αριστερά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης δεν είχε ποτέ αντιπάλους. Δεν μπορεί να έχει αντιπάλους. Έχει μόνο εχθρούς. Τους χρειάζεται για να υπάρχει. Κι αν δεν τους έχει τους κατασκευάζει. Πρόκειται για διαδικασία που κόστισε στην ανθρωπότητα ποταμούς αίματος όπου έγινε εξουσία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η Βενεζουέλα του Μαδούρο προσωπικού φίλου Τσίπρα και Ερντογάν.

————————————

Η συμφωνία των Πρεσπών υπερψηφίσθηκε.

Σύντομα θα διαπιστώσουμε και στην πράξη τους λόγους για τους οποίους τα δημοκρατικά κόμματα και η τεράστια πλειοψηφία του λαού την καταψήφισαν.

Όσοι την υπερψήφισαν γνωρίζουν ότι έχουν ήδη συνδέσει το όνομά τους με τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά δεν υπάρχει παρά μόνο ένας δρόμος και αυτός είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Στρατηγική ήττα μπορεί να υπάρξει μόνο αν η εκλογική απαξίωσή του λάβει διαστάσεις συντριβής και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ταυτόχρονη μεγάλη ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί στον πατριωτισμό των παραδοσιακών ψηφοφόρων του αποκαλύπτοντας και επισημαίνοντας συνεχώς ότι ο μεγάλος κίνδυνος που αποτελεί για τη χώρα μας η πιθανή εδραίωση του δικομματισμού που επιχειρεί η συμμορία Τσίπρα, θα είναι η αγριότερη επίθεσή της στους δημοκρατικούς θεσμούς μας, η μεγαλύτερη υποχώρηση από την Συνταγματική τάξη και τελικά η αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας με κίνδυνο να ανατραπεί το μεταπολεμικό δημοκρατικό κεκτημένο.

Είμαστε πια στο παραπέντε.                                                                                                                                Γι αυτό και δεν αξίζει να μεταθέτουμε τη συζήτηση στο τί έκανε η Κουντουρά, ο Δανέλης, ο Παπαχριστόπουλος, ο Θεοχαρόπουλος κι ο Θεοδωράκης.

Ας κρατήσουμε τη συζήτηση εκεί που της αξίζει:

Ότι πρέπει να απαλλάξουμε την πατρίδα μας από την τυραννία της συμμορίας Τσίπρα. Την τυραννία του ψέματος, της απάτης και της απόσπασης της πολιτικής από την ηθική της βάση.

Να εμποδίσουμε όποιους αλήτες το επόμενο διάστημα θα μοιράζουν υποσχέσεις και πενηντάρικα από το υπερπλεόνασμα της καταστροφής και όποιους τους στηρίζουν. Που συμπτωματικά είναι όσοι υπερψήφισαν την συμφωνία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top