ΑΡΘΡΑ

Bιγλάτορες πολιτικής αισθητικής​

Άλλοι δηλώνουν υποστηρικτές των υποστηρικτών της αιματοβαμμένης χούντας του Μαδούρο.

Άλλοι δηλώνουν  ότι για όσα τραγικά συμβαίνουν στη Βενεζουέλα φταίει το εμπάργκο των ΗΠΑ.  Άλλοι δηλώνουν ότι δεν είναι ούτε με τον Μαδούρο ούτε με τον Γκουαϊδό αλλά με την Ευρώπη που απαιτεί ελεύθερες εκλογές(!) βάζοντάς μας σε υποψίες ότι χρειάζονται επειγόντως εκφόρτιση της περίσσειας ενέργειας του σώματός τους μέσω ενός καλού οργασμού.

Είναι κι άλλοι:

Που συμμετέχουν στην πιο βρώμικη και χυδαία συναλλαγή που γνώρισε το πολιτικό μας σύστημα μεταπολεμικά και έχουν φτάσει σε τέτοια πεδία προσωπικής εξαχρείωσης που ομολογούν ανοικτά τα αλισβερίσια τους, πασπαλίζοντάς τα με «πατριωτισμό», «ευθύνη» και άλλα τέτοια.

Άλλοι που βλέπουν και σφυρίζουν αδιάφορα γι αυτά, όπως και για όσα ακυρωτικά της Δημοκρατίας έχουν επισωρεύσει πάνω μας (και πάνω στους ίδιους) οι παρακρατικοί που έχουν στα χέρια τους, εδώ και τέσσερα χρόνια, μέρος της εξουσίας και επιχειρούν χωρίς αμφιβολία να την κατακτήσουν ολόκληρη.

Είναι κι άλλοι όμως.

Είναι «πέτρες» αυτοί! «Πέτρες που δεν βολεύονται με τον λιγότερο ουρανό» της «δεξιάς παλινόρθωσης». Καταναλώνουν αντιδεξιά υποκουλτούρα που παράγουν άφθονη οι επίγονοι του Κοσκωταδισμού, αντιλαμβανόμενοι όσα περίπου και οι κανονικές πέτρες.

Κοντά τους αναδύεται μία νέα ομάδοση πολιτικών ψυχάκηδων:

Είναι περίεργοι άνθρωποι αυτοί!

Ενδεχομένως ακέραιοι!

Που δεν έχουν πια δυνάμεις να τινάξουν από πάνω τους τη σκόνη δεκαετιών μαρξισμού-λενινισμού, δεκαετιών εμφυλιοπολεμικού στρατοπεδισμού, δεκαετιών προσκυνήματος στο σοσιαλιστικό «πεπρωμένο».

Για έναν αδιευκρίνιστο λόγο έχουν όλοι κοινό παρονομαστή την υπεράσπιση της πολιτικής τους αισθητικής.

Η οποία μη φανταστείτε ότι κινδυνεύει από τους παρακρατικούς συγκυβερνήτες, από σκοτεινούς ΚΥΠατζήδες που διαλύουν μεθοδικά τη δικαιοσύνη, από εμβληματικά αρχιλαμόγια της σοσιαλιστικής διαφθοράς, από χυδαίους Λεβέντηδες της συναλλαγής, από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ κρυφών δεσμεύσεων και σχεδιασμένων αποστασιών, από Παπακώ-μματα χωρίς ντροπή και από έρποντες Κουβελομύκητες, από τον κίνδυνο κατάρρευσης τελικά της Δημοκρατίας και της Οικονομίας.

Μη φανταστείτε ότι η πολιτική τους αισθητική κινδυνεύει από τη δυσωδία του πολιτικού υπόκοσμου που από παρασκήνιο έγινε προσκήνιο και από παρακράτος έγινε Κράτος.

‘Οοοοοχι!

Κινδυνεύει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Και για όσους αυτό δεν πιάνει από τον… «κούλη».

Και για όσους ούτε αυτό πιάνει από τον…. Αυτιά!

Σε λίγο θα γράψει άρθρο για τον κίνδυνο της πολιτικής σας αισθητικής από τον Αυτιά και ο Βαξεβάνης!

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Μήπως ποιό, επιτέλους, είναι το μείζον για σας, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top