ΑΡΘΡΑ

Ακραία πολιτική αλητεία με άρωμα Μοσκοβισί

Είναι απίστευτο!

Με μία ομιλία-υπόδειγμα πολιτικής αλητείας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο κυνικός Γάλλος σοσιαλδημοκράτης Πιερ Μοσκοβισί αβαντάρισε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ πουλώντας ακόμα και αντιμνημόνιο!

Με απίστευτη για τον θεσμικό του ρόλο προκλητικότητα έφτασε να θριαμβολογεί επειδή… «δεν θα ξαναέρθει η Τρόικα»!

Η κακουργηματική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κόστισε στον ελληνικό λαό αύξηση του κρατικού χρέους, τεράστια καταστροφή σε επιχειρήσεις, φυγή πολύτιμων ανθρώπινων πόρων, άτακτη φυγή τραπεζικών καταθέσεων, κατατρομοκράτηση των επενδυτών, πλήγμα στην διεθνή αξιοπιστία της χώρας, η πολιτική που έχει κοστίσει στον ελληνικό λαό πάνω από 100 δις ευρώ, αποτέλεσε για αυτόν τον πολιτικό αλήτη ευκαιρία να δημαγωγήσει μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο υπέρ της πιο άχρηστης, τις πιο επικίνδυνης κυβέρνησης σε όλη την ιστορία του νεοελληνικού κράτους.

Δυστυχώς δεν πήρε την απάντηση που έπρεπε από κανέναν.

Κάποιος Έλληνας βουλευτής έπρεπε να έχει το σθένος και την ευφυΐα να του απαντήσει ότι

«Οι Ευρωπαίοι/Έλληνες πολίτες θέλουν να επιστρέψουν στους Γάλλους πολίτες τα λεφτά που δάνεισαν στο Ελληνικό Κράτος και αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς οι κυβερνητικοί πολιτικοί αλήτες ετοιμάζονται να κάνουν προεκλογικό χαρτοπόλεμο την φορολογική λαίλαπα στην οποία υποβάλλουν τον ελληνικό λαό και με πρωτοφανή κυνισμό διακινδυνεύουν νέα κρατική χρεοκοπία, με την ενδεχόμενη αδυναμία δανεισμού του κράτους από τις αγορές να διαγράφεται όλο και πιο πιθανή. Δεν μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα όταν ο ίδιος ο Ευρωπαίος επίτροπος σε μία κορυφαία στιγμή πολιτικής αλητείας, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη θεσμική του υποχρέωση να επιμείνει στην τήρηση των συμφωνηθέντων, χαρακτηρίζει τους όρους της συμφωνίας ελαστικούς για να αβαντάρει εκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ, επειδή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να καταφέρει να αυξήσει τη δύναμη του ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος κι ας γίνει αυτή με πολιτικούς απατεώνες μεγαλύτερους κι από την Μαρίν Λεπέν».

Το γεγονός ότι η πολιτικά αλήτικη πρόκληση του Μοσκοβισί μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο έμεινε αναπάντητη, είναι ντροπή για τα δημοκρατικά μας κόμματα, ντροπή για όλους μας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top