ΑΡΘΡΑ

Εκτός από πουλιά συλλαμβάνει και πολίτες ο Τσίπρας, Κε Αλιβιζάτε

Ο Κος Αλιβιζάτος είναι ένας πολύ καλός επιστήμονας της επιστήμης του Δικαίου και ένα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο.

Εγώ πάλι, είμαι ένας συνταξιούχος καφετζής που δεν με ξέρει ούτε ο θυρωρός μου.

Επειδή προς το παρόν ζούμε σε δημοκρατική χώρα μπορεί εκείνος να κρίνει ελεύθερα και δημόσια τις απόψεις μου (πάει πήρανε αέρα τα μυαλά μου) και εγώ τις δικές του. Λέει το λοιπόν στην τελευταία του συνέντευξη μεταξύ άλλων:

«Έχω την εντύπωση ότι η εξουσία καθαυτή κάνει τους ανθρώπους να μοιάζουν. Όσο περισσότερο μένει κάποιος στην εξουσία, τόσο μοιάζει με αυτούς που προηγήθηκαν». 

Από αυτό εγώ ο καφετζής, αβίαστα συμπεραίνω ότι ο Κος Τσίπρας πάει να μοιάσει στον Καραμανλή, στον Παπανδρέου στον Σημίτη, στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο (που προηγήθηκαν) οπότε αν αυτοί οι πολιτικοί είναι του γούστου σας δώστε άλλη μια ευκαιρία στο παιδί για να γίνει τελείως ίδιος, αφού στο κάτω-κάτω εκτός που είναι γοητευτικός πιάνει και πουλιά στον αέρα.

Σχετικά τώρα με τις ιδιότητες του Κου Τσίπρα δεν ξέρω γιατί μου ήρθε αυτόματα στο μυαλό το παρακάτω απόσπασμα από ένα παλιότερο άρθρο συνεργάτη της «Μεταρρύθμισης» με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Ο Υπέρμαχος της δεξιάς αυτοδυναμίας»: «η επίκτητη ιδιότητα που τον συνοδεύει είναι ο απόλυτος, ο αδίστακτος αμοραλισμός. Η ιδιότητα αυτή, στην αργκό της καθημερινότητας, αποδίδεται με τη λέξη «κωλοπαιδισμός». Είναι φονική πραγματικά γιατί έρχεται σε αντίθεση με την εξωτερική πραότητα της φατσούλας, η οποία μπορεί να μπερδέψει. Ο Τσίπρας δεν ορρωδεί προ ουδενός. Στερείται οποιουδήποτε ηθικού φραγμού. Δεν έχει ούτε στο ελάχιστο την αίσθηση της ντροπής. Δεν έχει την αίσθηση της σημασίας των πανάρχαιων λέξεων που συμπυκνώθηκαν στη λέξη ντροπή. Την αιδώ, την αισχύνη και την καταισχύνη. Μπορεί να πει με ευκολία το οποιοδήποτε ψέμα. Μπορεί να εξαπατά συνειδητά. Μπορεί να «αλλάζει γνώμη» οποιαδήποτε στιγμή. Μπορεί να εμφανίζει το μαύρο άσπρο. Μπορεί ανενδοίαστα να χτυπάει κάτω από τη ζώνη, όταν θεωρεί ότι τον βολεύει. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταρρακώσει οποιονδήποτε θεσμό και να παίξει χωρίς κανόνες. Η αχίλλειος πτέρνα της φονικής αυτής ιδιότητας είναι ότι δεν μπορεί, πλέον, να παράξει σε κανένα επίπεδο εμπιστοσύνη. Και την πλέον αυταπόδεικτη αλήθεια να αρθρώνει δεν τον πιστεύει κανείς. Αν ο ίδιος υποστηρίξει ότι ο ήλιος ανατέλλει από την Ανατολή, οι λιγότερο οξυδερκείς αντίπαλοί του, θα αντιτάξουνε αμέσως, ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη Δύση. Πολλοί παλιοί πολιτικοί, δεν θα το έλεγαν δημόσια, αλλά το ψιθυρίζουν στις ιδιωτικές συζητήσεις, ότι οι παραπάνω απεχθείς ιδιότητες, δεν αποτελούν ελαττώματα αλλά προσόντα για έναν Έλληνα Πρωθυπουργό. Ακριβώς επειδή δεν μπορεί εύκολα να παρακολουθήσει το πολιτικό σύστημα την κυκλοτερή πορεία του «αγοριού», το συλλογικό ένστικτο των τουιτεράδων, εντόπισε αμέσως το σωστό hashtag, που επί μήνες κυριαρχούσε στο διαδίκτυο. «Στο μυαλό του Αλέξη».

Η συνέντευξη του Κου Α. συνεχίζεται κατά πρωτότυπο (για να μην πω κι εγώ κανα τούρκικο) τρόπο.

Ερώτηση δημοσιογράφου:  «-Αυτές οι ριζικές μεταστροφές είναι εσχάτως όλο και πιο έντονες. Το βλέπουμε, για παράδειγμα, τώρα και στο Μακεδονικό, όχι μόνο από πολιτικούς αλλά και από δημοσιογράφους»!

Απαντώντας ο Κος Α. στην ερώτηση για τις ριζικές μεταστροφές πολιτικών και δημοσιογράφων μιλά για τον εξής ένα δημοσιογράφο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «..είναι και αγαπημένος μου φίλος από παλιά… ο Γιάννης Πρετεντέρης…» και λέει επίσης ότι «..Κάθε άνθρωπος μπορεί να αλλάζει θέσεις, να περνάει από την άλλη πλευρά. Δεν είναι αυτό που μου κάνει εντύπωση. Είναι η απαξίωση με την οποία πλέον αντιμετωπίζει αυτούς που έχουν αντίθετη θέση από τη δική του. Θυμάστε τι ειπώθηκε: «εξαγορές αληταριών», «παρέλαση σούργελων». Σημειωτέον, επειδή το έψαξα, «σούργελο» σημαίνει «μουνόπανο» στα τουρκικά».

Από την απάντηση του Κου Αλιβιζάτου εγώ ο καφετζής, επειδή «ομιλώ» την Τουρκικήν αλλά και δε γουστάρω να με παίρνουν για teneke, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για στημένη ερώτηση κάποιου στημένου με σκοπό την απάντηση του  Κου Α. να τηνε πάρει το meltemi και να τηνε πάει xaberi στa dip για dip πολιτικά kafasia, εκεί στους maxalades όσων έχουνε το kousouri να κλείνουνε, σε κάθε εκλογές, τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και έτσι να γίνει davadouri υπέρ του sourgelou που από τα lagoumia του Μαξίμου πιάνει πουλιά στον αέρα.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Κος Α. λέει: «Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί μέσα (στον ΣΥΡΙΖΑ) που θα ήθελαν να μας χώσουν στη φυλακή επειδή διαφωνούμε πολιτικά μαζί τους. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια ικανή μειοψηφία που θα ήθελε να μας χώσει μέσα. Οφείλω να σας ομολογήσω ότι για εμένα η κρίσιμη καμπή ήταν η φιλοευρωπαϊκή στροφή» και συνεχίζει παρακάτω λέγοντας ότι κατά τη γνώμη του το ενδεχόμενο να πάμε προς «τη βουτιά», «..έπαιζε για τον κ. Βαρουφάκη. Για τον Αλέξη Τσίπρα δεν είμαι βέβαιος».

Από αυτά εγώ ο καφετζής καταλαβαίνω, ότι το παιδί που πιάνει πουλιά στον αέρα ή δεν ήξερε τίποτα οπότε όχι πουλιά αλλά ούτε zarzavatika δεν πιάνει στον αέρα, ή ήξερε, οπότε δεν είναι παρά ένας σταλινικός tsobanis που επιχείρησε συνειδητά να baglaroci της Ελλάδα στον δικό του κνίτικο dounia.

Και καπάκι ο Κος Α. κρεσεντάρει λέγοντας: «Μπορεί να ήταν απλή διαπραγμάτευση. Ένα όπλο πίεσης(!) στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων… Έχω μιλήσει και με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Ο ίδιος μου είπε ότι ουδέποτε υποστήριξε ευθέως πως πρέπει να φύγουμε από το ευρώ και πολύ λιγότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εγώ καφετζής είμαι, δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Κο Τσίπρα αλλά εκείνος (που μίλησε) κατάλαβε ότι το 2015 επρόκειτο μάλλον (sic) για περήφανη διαπραγμάτευση.

Ως καφετζής, ήμουν εξ αρχής σίγουρος ότι και ο Κος Α. πιάνει πουλιά στον αέρα, αλλά μη μας περνάει και για dip sougiades.

Το ότι πιάνει πουλιά στον αέρα ο Κος Α. επιβεβαιώνεται περίτρανα και στη συνέχεια όπου, σχετικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, λέει ότι «..επειδή δούλεψαν τα μηχανάκια στην ψηφοφορία μπόρεσαν να γίνουν εκλογές. Επειδή τα αντίστοιχα μηχανάκια δεν λειτούργησαν στις εκλογές της ΝΔ κατόρθωσε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ωραίος o Kος Α. έ σύντροφοι; Ωραίος, δίκαιος, αληθής και καθόλου provokatoras (λατινογενές αυτό, όχι τούρκικο). Θέλει να καταλήξει δηλαδή ο άνθρωπος, ότι ο Κος Μητσοτάκης katsikothike στην καρέκλα του αρχηγού με daraveri.

Υπερθεματίζοντας εδώ (εγώ ο καφετζής) θα έλεγα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως είναι και boudalas και αφού τέλειωσε και το γαμημένο το Χάρβαρντ είναι και douvari, αλλά επειδή είναι από tzaki  κατάφερε με rousfetia και tertipia να γίνει αρχηγός της ΝΔ.

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο αλλά θα πρέπει ο Κος Α. να ξέρει, ότι άμα λάχει είμαστε κι εμείς οι καφετζήδες tsiftides και tsaxpinides χωρίς να πιάνουμε πουλιά στον αέρα όπως το tsoglani που πήρε παραμάσχαλα για να το βγάλει sergiani στα vilaetia του ΚΙΝΑΛ.

ΥΓ Επειδή το έψαξα, γιατί δεν τα μιλάω και farsi,  τσογλάνι στα τούρκικα σημαίνει νέος ενώ χαβούζα σημαίνει δεξαμενή, αλλά αυτό είναι τελείως άσχετο με το θέμα μας….!

Τέλος, μου διαφεύγει εντελώς η έννοια της λέξης dragatis στα Ελληνικά και ψάχνοντας βρήκα πως είναι ο φύλακας που συλλαμβάνει όποιον νομίζει πως είναι έτοιμος να ενοχλήσει τ΄αμπέλι του Κουβέλη, με μια μπουγάτσα στο ένα χέρι και με τον δεκάχρονο γιο του στο άλλο, τους κρατάει δι’ υπόθεσίν τους κάνα δίωρο και μετά τους αμολάει λέγοντας «άιντε σπίτ’σας τώρα , ιεντουλές άνωθεν».

Και όλα αυτά στο Βόρειο Τμήμα του Πρώτου Μέρους της συμφωνίας των Πρεσπών, επί τη βάσει της οποίας το tsoglani ετοιμάζεται  «να τα βρεί» και στο Αιγαίο.

Βρίσκετε την ερμηνεία μου υποκειμενική;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top