ΑΡΘΡΑ

Ζητούνται Μίχαλοι και Δανέληδες

Ποτέ, από την αρχή της κρίσης, Καραμανλική ΝΔ και Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησαν να μας πουν ότι από το 2010 μέχρι το 2015, τα δάνεια και οι όροι τους (μνημόνια) ήταν η καλύτερη, η μεγαλύτερη, η πιο γενναιόδωρη και κυρίως η τελευταία ευκαιρία μας να αλλάξουμε το αδιέξοδο, ελλειμματικό, καταναλωτικό μοντέλο που προκάλεσε την έβδομη κρατική χρεοκοπία. Ευκαιρία που μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούσε να υπάρξει.

Πως θα μπορούσαν άλλωστε να το κάνουν αφού έπρεπε να μιλήσουν για τις δικές τους καταλυτικές ευθύνες, να καταγγείλουν τον πυρήνα της αντιφιλελεύθερης πολιτικής τους, να ομολογήσουν ότι για τη σημερινή κρατική κατάντια φταίει ο κρατισμός, που ως κυρίαρχη ιδεολογία υπαγόρευσε τις κυβερνητικές επιλογές τους στη διάρκεια όλης της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα;

Προτίμησαν να συναλλαχθούν με το κορπορατίστικο εκτρωματικό κατεστημένο (προσωπικό δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου με συνεχιστή στην πράξη τον κρατιστή Κώστα Καραμανλή).

Πρόσφεραν έτσι την καλύτερη ευκαιρία στο νεοκομμουνιστικό γκρουπούσκουλο του 3% και στην ακροδεξιά σημαία  ευκαιρίας, να σερφάρουν πάνω στο κύμα της υποχρεωτικής (και βαθιά εξυγιαντικής δημοσιονομικής λιτότητας) και παρουσιάζοντας το μαύρο ως άσπρο και τους εαυτούς τους ως σωτήρες «του λαού» να προσγειωθούν ως πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και ως συγκυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ελληνική κοινωνία μπορεί να μην πέρασαν ο κόκκινος φασισμός της Αυγής περί του «τεταρτοραϊχίτη Σόιμπλε» και των «ευρωπαίων τοκογλύφων» ούτε οι αντικαπιταλιστικές οιμωγές του Τσίπρα και του Βαρουφάκη, αλλά πες-πες πέρασε η ιδέα ότι τα μνημόνια ήταν στη λάθος κατεύθυνση επειδή η λιτότητα αγρίεψε με αριστερό πρόσημο και η Αριστερά ως γνωστόν δεν μπορεί να φταίει που το χρέος της γενικής κυβέρνησης ανερχόταν στο τέλος του 2014 στο 180.2% του ΑΕΠ ενώ στο τέλος του 2018 υπολογίζεται ότι θα είναι 191.3% του ΑΕΠ.     http://metarithmisi.liberal.gr/post/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf/%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%ad%ce%bf%cf%82/

Καραμανλική ΝΔ και Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ δεν τολμούν ούτε και σήμερα να πουν στους Έλληνες πολίτες ότι η δική τους αδυναμία να εφαρμόσουν τους μνημονιακούς όρους και ως προς τη μεταρρυθμιστική πλευρά τους, έδωσε τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθεί με αντιμνημονιακή προβιά ως σωτήρας της αδάμαστης καταναλωτικής μεταπολιτευτικής ψυχής μας, λέγοντας ότι τα μνημόνια ήταν «στη λάθος κατεύθυνση». Γελοίο εντελώς επιχείρημα και για γελοίους, αφού με τα ίδια μνημόνια οι άλλες χώρες βγήκαν πολύ σύντομα από την κρίση. Απλά εκείνες δεν είχαν ΣΥΡΙΖΑ.

Καραμανλική ΝΔ και Παπανδρεϊκό ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από την αλήθεια κάνοντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ότι «επέβαλλε 4ο μνημόνιο χωρίς λεφτά»

4ο μνημόνιο δεν υπάρχει. Στη θέση του υπάρχει ο βραχυπρόθεσμος (σε ορίζοντα τετραετίας περίπου) κίνδυνος να παρακαλάμε να υπήρχε!

Αντί για 4ο μνημόνιο, υπάρχει η αδυναμία του κράτους να βγει στις αγορές αφού τα επιτόκια (σταθερά άνω του 4%) όχι απλά συνεχίζουν να είναι απαγορευτικά, αλλά είναι απίθανο να μην αυξηθούν, καθώς το απολύτως καταστροφικό φορολογικό στράγγισμα νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι ταυτόχρονα  το πιο εχθρικό μήνυμα που εκπέμπει η χώρα μας προς κάθε πιθανή επένδυση που θα μπορούσε μεσοπρόθεσμα να δώσει στο κράτος έσοδα, αρκετά για  να συνεχίσει να αποπληρώνει το χρέος του προς τους ευρωπαίους πολίτες με τους ευνοϊκότερους όρους που έχουν ποτέ δοθεί σε χρεοκοπημένο κράτος.                                                                                                                                                                     

Δέσμευση σε δημοσιονομικά πλεονάσματα άνω του 3.5% με θηριώδεις φόρους, με αφορολόγητο όριο τα 500 Ε το μήνα, με πρωτιά της χώρας στην παραλυτική γραφειοκρατία, πρωτιά στην επιχειρησιακή δυνατότητα της αριστερής τρομοκρατίας στις πόλεις και ταυτόχρονα ισχυρές ενδείξεις ότι ο Τσίπρας με τους λιγούρηδες-λεφτάδες της καμαρίλας του, ετοιμάζονται να κάνουν προεκλογικό χαρτοπόλεμο μέρος του φορομπηχτικού μαξιλαριού είναι το μίγμα που εν απουσία 4ου μνημονίου πρόκειται να οδηγήσει το κράτος σε νέα χρεοκοπία.

ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. πρέπει να πουν ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό ότι η νέα ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής του κρατικού χρέους που δίνουν στη χώρα μας οι ευρωπαίοι πολίτες είναι περίοδος χάριτος για να διορθώσουμε όσα δεν έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι το 2014 και όσα καταστροφικά επισώρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι σήμερα

Μοναδική προοπτική της χώρας μας είναι μία νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ισχυρή κοινοβουλευτική συναίνεση να μπορέσει με άμεσα μέτρα να αλλάξει το κλίμα ώστε σύντομα να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι το κράτος θα μπορεί να πληρώνει το χρέος του (προς τους ευρωπαίους πολίτες) με μικρότερα δημοσιονομικά πλεονάσματα, γενναίες φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις, εισροή ξένων επενδύσεων και ταυτόχρονα, περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και μείωση του κόστους αναπαραγωγής του κράτους.

Αν αυτή η πραγματική πραγματικότητα επικρατήσει σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και σταματήσει τη στημένη αντιΜητσοτακική ρητορική διάφορων  μπιστικών του Τσίπρα που εναγωνίως αναμένουν την περίληψή τους στο ΣΥΡΙΖΑίικο (σοσιαλδημοκρατικό!!!) payroll ίσως τα πράγματα βελτιωθούν.

Όσοι (Μίχαλοι από τη μία και Δανέληδες από την άλλη) επιμένουν είτε στον μικροκομματισμό είτε στις αυταπάτες τους, καλλιεργούν απάτες και θρέφουν τους αδίστακτους κοκκινόμαυρους απατεώνες.

Ταυτόχρονα, εμείς οι πολίτες, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ότι η βελτίωση της θέσης μας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να έλθει από τα ΑΤΜ. Μία από τις συνιστώσες της αντιμνημονιακής απάτης ήταν ότι θα βλέπαμε στα ΑΤΜ 13η σύνταξη από το άδειο δημόσιο ταμείο και 750 ευρώ βασικό μισθό από επιχειρήσεις που έκλειναν σωρηδόν!

Η ίδια απάτη σήμερα αλλάζει όνομα και λέγεται ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας με την «έξοδο από τα  μνημόνια που ήταν στη λάθος κατεύθυνση» μόνο για την Ελλάδα!

Αλλά οι απατεώνες παραμένουν ίδιοι κι αμετανόητοι.

Ζητούν νέους συνενόχους.                                                                                                                                                        Σπεύσατε…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top