ΑΡΘΡΑ

Ιστορικές επιλογές και ανιστόρητες ιδεοληψίες

Κράτος Δικαίου, Κράτος Πρόνοιας, Ελεύθερη και Νόμιμη Επιχειρηματικότητα.

Πρόκειται για τα τρία θεμέλια κάθε σύγχρονου δυτικού-δημοκρατικού κράτους που χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία και των τριών δεν έχει ποτέ υπάρξει και δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

Τα σύγχρονα δυτικά κράτη δεν οφείλουν την ύπαρξή τους και τα επιτεύγματά τους στα πεδία της υλικής και της πνευματικής ευημερίας στην δράση της κομμουνιστικής ή-όπως λέγεται-μαρξιστικής Αριστεράς για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή δεν συμφωνεί ούτε με το Κράτος Δικαίου, ούτε με την Ελεύθερη και Νόμιμη Επιχειρηματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, θέλει να τις καταργήσει, ενώ και το Κράτος Πρόνοιας το χρειάζεται μόνο ως εργαλείο εξάρτησης του πληθυσμού από την Ολοκληρωτική Εξουσία, το είδος εξουσίας στο οποίο πιστεύει και δεν το κρύβει.

Είναι η κοσμοθεωρία της.

Όταν η μαρξιστική Αριστερά κατηγορεί το κοινωνικό σύστημα Καπιταλισμού-Συνταγματικής Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας για «ταξική δικαιοσύνη», εκείνο που ουσιαστικά λέει είναι ότι θέλει να αντικαταστήσει την Ισότητα απέναντι στον Νόμο με την «ισότητα» απέναντι στην Εξουσία, δηλαδή την «ισότητα» απέναντι στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Πρόκειται για την κοσμικοποίηση της θεολογικής έννοιας της Ισότητας όλων των ανθρώπων ενώπιον του Θεού.

Την Ισότητα απέναντι στον Νόμο την εξασφαλίζει η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από την Εκτελεστική Εξουσία, αφού χωρίς αυτήν όλη η Πολιτική Εξουσία συγκεντρώνεται στην Κυβέρνηση.

Αλλά ούτε την ιδιωτική επιχειρηματικότητα θέλει η Μαρξιστική Αριστερά αφού πιστεύει ότι ο μόνος καλός/νόμιμος επιχειρηματίας είναι το Κράτος και η κρατική και κρατικά διευθυνόμενη οικονομία.

Όμως, χωρίς Διακριτή Δικαιοσύνη και με το Κράτος ως μοναδική επιχειρηματική οντότητα, το αποτέλεσμα είναι ότι η κυβέρνηση έχει πια στα χέρια της και την Πολιτική και την Οικονομική Εξουσία, δηλαδή την απόλυτη, την Ολοκληρωτική Εξουσία.                                                                                  

Και τότε το Κοινοβούλιο είναι πια άλλοθι και μόνο, στα χέρια της δικτατορίας ενός κόμματος.                                       Ο Ολοκληρωτισμός είναι η φιλοσοφία και ο τελικός πολιτικός στόχος της μαρξιστικής Αριστεράς.

Πως λοιπόν και από ποιες δυνάμεις έχουν προκύψει τα σύγχρονα Δυτικά Κράτη;

Έχουν προκύψει από την θεσμική συνύπαρξη Χριστιανοδημοκρατίας και Σοσιαλδημοκρατίας, μέσα από οσμώσεις, συνεργασίες, διαφωνίες, συναινέσεις και αρκετές φορές σκληρές ιδεολογικές διαμάχες και πολιτικές κόντρες.

Η θεμελιακή διαφωνία Χριστιανοδημοκρατίας και Σοσιαλδημοκρατίας με την Μαρξιστική Αριστερά είναι ότι υπερασπίζονται αυτά που η τελευταία καταπολεμά και γι αυτό δεν έχει συμβάλλει ούτε στο ελάχιστο στη δημιουργία του σύγχρονου Δυτικού Κράτους Ελευθερίας, Δικαιοσύνης και Πρόνοιας.

Είναι λοιπόν αυθαίρετη, ψευδής και ανιστόρητη η άποψη ότι η Σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται πιο κοντά στην Μαρξιστική Αριστερά από την Χριστιανοδημοκρατία, αυτήν που στη χώρα μας ονομάζουμε Δεξιά.

Από πού κι ως πού;

Στη χώρα μας η θεσμική συνύπαρξη των δύο αυτών κοινωνικών και πολιτικών χώρων είχε τεράστια σημασία και θετική κατάληξη σε δύο ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους:

  1. Στην περίοδο 1945-1949, όταν στάθηκαν απέναντι στην επιδίωξη της Μαρξιστικής Αριστεράς να διαμελίσει με τα όπλα τη χώρα για να δημιουργήσει στη Μακεδονία (κατ’ εντολή του διεθνούς κομμουνιστικού κέντρου της Μόσχας) ένα ξεχωριστό κομμουνιστικό κράτος-δορυφόρο της Κομιντέρν. Με την συνεργασία τους και την αποφασιστική συνδρομή των βρετανικών ένοπλων δυνάμεων καταφέρανε να μας γλυτώσουν από την εμπειρία της κομμουνιστικής διακυβέρνησης, σε αντίθεση με τους Βαλκάνιους γείτονές μας που γνώρισαν από πρώτο χέρι και για μισό περίπου αιώνα τον κομμουνιστικό παράδεισο.
  2. Στην περίοδο 2010-2015 που οι ίδιες δυνάμεις κατάφεραν α) να αποσοβήσουν την άτακτη χρεοκοπία του Κράτους, β) να κρατήσουν τη χώρα μας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ (του ευρώ) και γ) να επιτύχουν ομαλά τη μεγαλύτερη στην Ιστορία διαγραφή κρατικού χρέους και ταυτόχρονα την τεράστια δημοσιονομική διόρθωση με την εξάλειψη του πρωτογενούς ελλείμματος, αναγκαία και ικανή συνθήκη για να παραμείνει η χώρα μας ανάμεσα στις αναπτυγμένες οικονομικά και θεσμικά χώρες.

Σήμερα αυτές οι δύο δυνάμεις καλούνται και πάλι να συνεργασθούν για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την τετραετή διακυβέρνηση της χώρας μας από ένα κόμμα μαρξιστών που ελέω μιας δράκας ακροδεξιών τυχοδιωκτών βύθισε τη χώρα σε αναξιοπιστία και το Κράτος σε αδυναμία δανεισμού, επιβεβαιώνοντας την σύγκλιση των δύο άκρων που από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες μοιράζονται το ίδιο ανελεύθερο, αντιευρωπαϊκό όραμα.

Μόνο με τη συνεργασία τους θα αποτραπεί ο κίνδυνος διαλυτικής αναθεώρησης του Συντάγματος, ο κίνδυνος να διαλυθεί για δεύτερη φορά η Βουλή από τους μαρξιστές του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα την εκλογή ΠτΔ και ο κίνδυνος πλήρους ακυβερνησίας με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Η διάλυση της Δικαιοσύνης, του κομματικού συστήματος και η ακυβερνησία αποτελεί τον πολιτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η διάλυση της ιδιωτικής οικονομίας και της μεσαίας τάξης καθώς και η οικονομική εξάρτηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού από την διανομή κρατικού χρήματος, τον οικονομικό του στόχο.                                                                                                                                       Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν κατά τρόπο αναμφισβήτητο τα όσα επιχειρούν ως κυβέρνηση μέχρι σήμερα, στα πεδία των θεσμών και της οικονομίας και αυτά πρέπει να λέγονται καθημερινά, σε όλους τους τόνους, σε όλους τους χώρους και με κάθε ευκαιρία.

Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής απλά δεν έχουν άλλη επιλογή. Αυτά τα δύο κόμματα είναι και οι μόνες δικές μας επιλογές.

Προσωπικά έχω επιλέξει την Νέα Δημοκρατία.

Εσείς;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top