ΑΡΘΡΑ

Ληγμένος Τσίπρας, ληγμένα κόμματα, ληγμένα δακρυγόνα

Για τον Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξ αρχής και συνεχίζει να είναι ένα όχημα και τίποτα άλλο.

Ένα πρόσχημα για να κυβερνά τη χώρα, παρέα με μία διεφθαρμένη ετερόκλητη συμμορία, διαπλεκόμενη με όσους αγωνίζονται να διατηρήσουν είτε τις σκοτεινές σχέσεις τους με το δημόσιο χρήμα, είτε τα αντικοινωνικά τους προνόμια που πρόθυμα όλη η Αριστερά μεταφράζει εδώ και σαράντα χρόνια σε κοινωνικό κράτος.

Η τελευταία τους επικοινωνιακά προσχεδιασμένη «γενική συνέλευση» έγινε προχτές στη γιορτή του κυρίου Αντώνη Λιβάνη.

Πολύ σύντομα, ίσως και όταν θα διαβάζονται αυτές οι γραμμές, θα ξέρουμε ποιοι από τους παρευρεθέντες ήταν διοργανωτές και ποιοι σύρθηκαν σ’ αυτήν εκόντες-άκοντες.

Τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν αρκετά ώστε η χώρα να καταντήσει ακυβέρνητη πια, να σύρεται από ένα περιφερόμενο μπουλούκι από κομματικές σφραγίδες, άεργους καρεκλοκένταυρους, μυστικές συμφωνίες και μυστικά κονδύλια, προς ολοκληρωτική θεσμική διάλυση.

Αλλά σημασία έχει πάντα η αρχή του νήματος και η αρχή είναι αλλού:

Είναι πριν 8 χρόνια, όταν όλοι οι Έλληνες αρχίσαμε να ψεκαζόμαστε με ισχυρές δόσεις αριστεροφασισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ με την συνενοχή των ΑΝΕΛ. Τι άλλο ήταν οι κραυγές περί προδοτών που δεν είναι Έλληνες και έπρεπε ο Τσίπρας να τους τελειώσει για λογαριασμό του λαού για να μην  τελειώσουν αυτοί το λαό;

Τέσσερα χρόνια μετά ο ληγμένος αριστεροφασισμός της συμμορίας Τσίπρα κατέληξε σε βόλτες του Κουφοντίνα εκεί όπου εκτέλεσε τα θύματά του.

Τέσσερα χρόνια μετά ο ληγμένος γκαιμπελισμός του κατέληξε στο δικαστικό παρακράτος του Ρασπούτιν και τους κουκουλοφόρους του βόθρου NOVARTIS.

Τέσσερα χρόνια μετά, το παρακράτος ιδιοκτησίας της συμμορίας Τσίπρα (ερήμην πλέον ΣΥΡΙΖΑ)  κατέληξε να στήσει την προχθεσινή προβοκάτσια, με εκτελεστές ληγμένα φαιοκόκκινα φασιστοειδή που τους είναι πια εντελώς αδύνατον να διαχωρισθούν μεταξύ τους.

Χθες, όλοι πλέον οι Έλληνες κατάλαβαν γιατί ο Ρουβίκωνας είναι συνιστώσα ιδιοκτησίας Τσίπρα και γιατί επί 4 χρόνια δεν βρίσκεται αίθουσα για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Και χθές, η ληγμένη παρακυβέρνηση Τσίπρα με εντολή (ρίχνετε χαμηλά, όπως ξέρετε) από τις πολιτικά ληγμένες κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα ψέκασε με ληγμένα δηλητήρια το τεράστιο συλλαλητήριο για να το διαλύσει.

Ματαίως!

Αλλά το πρόβλημα σήμερα δεν είναι τα χημικά που έπεσαν, είναι η συμφωνία των Πρεσπών που τις προσεχείς ημέρες έρχεται για ψήφιση στη Βουλή.

Ας την ψηφίσουν λοιπόν όσοι βουλευτές πιστεύουν ότι είναι μία καλή συμφωνία.

Ας ψηφίσουν οι βουλευτές σύμφωνα με την συνείδησή τους.

Αυτή είναι η Αντιπροσωπευτική μας Δημοκρατία που συνεχίζει να αντέχει, που συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε με πάθος.

Οι πολίτες τους έχουν ήδη κρίνει και οι εκλογές θα είναι μόνο η τελική πράξη απαλλαγής από την τυχοδιωκτική λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και… «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων».

Οι πολίτες βλέπουν, ακούνε και καταλαβαίνουν ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, που υπάρχει η δυνατότητα να πέσει η κυβέρνηση της καταστροφής, όλες οι αριστερόστροφες εφεδρείες, όλες οι αριστερές κομματικές σφραγίδες, όλοι οι περιφερόμενοι με σημαία ευκαιρίας κοινοβουλευτικοί επαγγελματίες,  έχουν επιδοθεί σε έναν εξαργυρώσιμο αγώνα σωτηρίας του Τσίπρα και της συμμορίας του.

Αυτό όμως δεν είναι κάποιο δικαίωμα που έχουν αντλήσει από την εκφρασμένη θέληση των ψηφοφόρων τους αλλά από τον προσωπικό τους κώδικα πολιτικής ηθικής. Και κρίνεται και αυτός.

Ειδικά η περίπτωση Θεοχαρόπουλου ιδιοκτήτη της αριστερής σφραγίδας ΔΗΜΑΡ, που περίμενε να ανταλλάξει την θετική ψήφο του στην συμφωνία με την εξαργυρώσιμη προβοκάτσια ότι το ΚΙΝΑΛ του πρότεινε έδρα στο Επικρατείας για να την καταψηφίσει, υπερβαίνει κάθε όριο αναξιοπρέπειας.   Εδώ πια μιλάμε για βαθιά πολιτική ανηθικότητα αντάξια ενός Κουβέλη.

Σταματώ εδώ.

Από τα ληγμένα δηλητήρια που κι εγώ εισέπνευσα κινδύνευσαν μικρά παιδάκια και γέροντες που μακάρι σήμερα να είναι όλοι καλά.

Από τα ληγμένα κόμματα όμως κινδυνεύει η Δημοκρατία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top