ΑΡΘΡΑ

Ο Θύμιος, το Κούγκι κι οι comme il Fautηδες

Όχι, δεν θα ξεχάσω τίποτα.                                                                                                                                                              Θα θυμάμαι πολύ καλά την δεκαετία 85-95 που γιγαντώθηκε ο συνδικαλισμός των συμμοριών του Δημοσίου και των συντεχνιών. Θα θυμάμαι τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Άμαλο να επιχειρεί να υπαγορεύσει την πολιτική της ΔΕΗ στο ΔΣ της εταιρείας. Θα θυμάμαι τους αρχιαπατεώνες Φωτόπουλο και Καλφαγιάννη, τον τραμπούκο Μπαλασόπουλο, θα θυμάμαι τους αρχιτραμπούκους ΣταμουλοΚολλάδες, τον προκλητικά αντικοινωνικό Λουράντο και τον αληταρά το Λυμπερόπουλο (τομεάρχη της ΝΔ! τότε) που θέλει σήμερα να κάνει κούγκι-λέει- την τουριστική σαιζόν!                                                                                                                                                                                     Ναι τον Θύμιο τον Λυμπερόπουλο, με αγωνιστικά αντιμνημονιακά «ένσημα» ίδια με αυτά των άεργων πολιτικών Τσίπρα, Κουτσούμπα και Μιχαλολιάκου.

Θα θυμάμαι τον Πατάκη, τον Μπούτα, τον Νασίκα και τον Κοκκινούλη να εκδίδουν άδειες διέλευσης των Ελλήνων από την εθνική οδό και να απαγορεύουν τις διεθνείς μεταφορές στην ελληνική επικράτεια!

Θα θυμάμαι τους φασιστοειδώς επιθετικούς Μαυρίκους της ΕΣΑΚ, τους χειρότερους όλων σε αντικοινωνική συμπεριφορά.

Θα τους θυμάμαι όλους αυτούς να απαιτούν το «δίκιο του εργάτη», τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να τους ταΐζουνε «σοσιαλιστικά προϊόντα», ΑΤΑ, αυξήσεις, πρωτάκουστα επιδόματα, πλουσιοπάροχες εθελούσιες αποχωρήσεις και βασιλικές συντάξεις και όλη, μα όλη την Αριστερά να κλείνει κάθε μέρα το Σύνταγμα απαγορεύοντας το εμπόριο και τις μετακινήσεις, και τις φασιστοειδείς αντιεξουσιαστικές παρυφές της να καίνε, να λεηλατούν και να σπάνε για…. ακόμα περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ακόμα περισσότερη… σοσιαλιστική αναδιανομή!

Κι από πού τα λεφτά;

Μα από τη φορολογία των επιχειρήσεων και από τον τεράστιο δανεισμό του κράτους που τον πληρώνουν σήμερα δυσανάλογα, πάλι οι επιχειρήσεις! Στην ουσία, σήμερα είναι κυβέρνηση όλη αυτή η νεοκορπορατίστικη αλητεία, που προσπαθεί, με αρχηγό τον Τσίπρα, να απαλλάξει τον εαυτό της από τις συνέπειες της κρατικής και της συνένοχης τραπεζικής χρεοκοπίας, εις βάρος όλου του ιδιωτικού τομέα.

Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

Ζούμε στην υβριδική Δημοκρατία όπου «δεν υπάρχουν θεσμοί αλλά μόνον ο λαός»!

Στην υβριδική Δημοκρατία όπου τα έδιναν όλα πρώτα ο Τσοβόλας και μετά ο Χατζηγάκης, με την εντελώς φιλολαϊκιά Παπαρήγα να «απαιτεί» κατώτατο καθαρό μισθό 1400 ευρώ!

Πότε;

Μα το 2010!

Τότε που ο ρεβανσιστής υποψήφιος γραμματέας του ΚΚΕ Δραγασάκης, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το κράτος είχε χρεοκοπήσει, ετοίμαζε το ρεσάλτο των ορφανών του Περισσού στην κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη απάτη από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Την αντιμνημονιακή απάτη περί ευρωπαίων τοκογλύφων και μνημονίων που δήθεν έφεραν την κρίση.

Η ίδια πολιτικοσυνδικαλιστική μαρξίζουσα τσογλαναρία που έλεγε το 2010 ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση, βγαίνει σήμερα «στα βοθροκάναλα της διαπλοκής» και ανακαλύπτει 23 δις κρατικό χρέος από υπερτιμολογήσεις μιας και μόνο πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, της NOVARTIS!  Κάνοντας ταυτόχρονα το μαλάκα σχετικά με την ευθύνη για την απογείωση της φαρμακευτικήςς δαπάνης, στην υπερκατανάλωση φαρμάκων, στην υπερσυνταγογράφηση, στις 7 ιατρικές σχολές (γιατρός παιδί μου να γίνεις ή δικηγόρος κι αν δεν τα καταφέρεις κόλλα τίποτα κομματικές αφίσες ν’ αράξεις στο δημόσιο) και στα αμέτρητα φαρμακεία που έπρεπε (προ Άδωνι Γεωργιάδη) να δουλεύουν με προστατευόμενο ποσοστό κέρδους 36% και χωρίς γενόσημα!

Με μεγάλο μέρος Ελλήνων πολιτών να έχουν  μεταλλαχθεί μόνιμα πια σε «λαό»!

‘Εναν άμυαλο χυλό δηλαδή που έχει πάντα δίκιο επειδή δεν έχει (πια;) την ικανότητα να καταλάβει το μέγεθος της απάτης και της πολιτικής αλητείας της Αριστεράς.

Το μέγεθος της καταστροφής της περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το μέγεθος του κινδύνου από τη συνέχιση της διακυβέρνησης από αυτά τα αδίστακτα πολιτικά καθάρματα.

Αλλά προς θεού, εμείς δεν βρίζουμε.                                                                                                                                             Γιατί εμείς είμαστε «του Διαφωτισμού»!

Eίμαστε comme il Fautηδες εμείς!

Έχουμε διαβάσει το Μοντεσκιέ εμείς και κάτι ψιλά από Άρεντ.

Δεν είμαστε τίποτα ανιστόρητοι νεοφιλελεύθεροι εμείς, που διαβάζουνε Λούντβιχ φον Μίζες και θέλουνε να ιδιωτικοποιήσουνε τη ΔΕΗ!

Είμαστε σοσιαλιστές εμείς, υπέρ της αναδιανομής του πλούτου είμαστε!

Δεν εξισώνουνε Ρουβίκωνα και Combat 18 εμείς.

Γιατί άλλο ταξικοί και άλλο φυλετικοί εχθροί.

Άλλο Γκουλάγκ και άλλο Άουσβιτς.

Άλλο Στάλιν κι άλλο Χίτλερ.

Άλλο Τσίπρας κι άλλο Μαδούρο.

Τόσο «άλλο», όσο χρειάζεται η  εντελώς ανυστερόβουλη ίση απόστασή μας μεταξύ της ΣΥΡΙΖΑίικης αλητοσυμμορίας και «αυτών που μας έφεραν μέχρι εδώ».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top