ΑΡΘΡΑ

Πολιτικοί συνένοχοι στην ΕΚΤΡΟΠΗ

Διαβάζω άρθρα, αναρτήσεις, δηλώσεις ανθρώπων που ενώ είναι κάθετα αντίθετοι με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα για λόγους αρχών, υποστηρίζουν το σχέδιο της συμφωνίας για το λεγόμενο Σκοπιανό που ετοίμασε ο ίδιος ο Τσίπρας και ειλικρινά απορώ:

Θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς τους καλοπροαίρετους και «καλοπροαίρετους» φίλους.

  1. Θυμάστε κάποια άλλη κυβέρνηση σε όλη την κοινοβουλευτική ιστορία του νεοελληνικού κράτους, που να δέσμευσε την ελληνική κοινωνία και την διεθνή κρατική μας οντότητα σε τέτοιο τεράστιο θέμα, χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα, χωρίς να διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς να έχει ψηφίσει η Βουλή;
  2. Συνιστά ή δεν συνιστά αυτό κοινοβουλευτική εκτροπή και δικτατορικής αντίληψης διακυβέρνηση;
  3. Είναι μήπως η πρώτη φορά που ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρονούν και υπονομεύουν προκλητικά και σχεδιασμένα τους δημοκρατικούς θεσμούς;

Εκείνο δε που είναι όντως εντυπωσιακό είναι ότι το επιχείρημα όλων αυτών των ανθρώπων είναι ότι «…και τί έγινε που δεν συμφωνεί ο Καμένος και οι ΑΝΕΛ, αυτοί είναι ένα κόμμα που ούτε καν θα υπάρχει αύριο, ενώ η λύση του Σκοπιανού μείνει για πάντα»!

Μιλάτε σοβαρά λοιπόν;

Γιατί και εγώ σοβαρά μιλάω όταν υποστηρίζω ότι αυτό που θα μείνει για πάντα είναι οι θεσμοί μας, η ποιότητα και ο χαρακτήρας τους καθώς και οι κοινωνικές και οικονομικές δομές που τους στηρίζουν.

Κανένα κράτος με υπονομευμένους θεσμούς και κατεστραμμένες τις υποστηρικτικές δομές τους δεν στάθηκε με επιτυχία στη διεθνή σκηνή.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν μεθοδικά, με τον στραγγαλισμό της επιχειρηματικότητας, την υπονόμευση της τραπεζικής πίστης, την αποσάθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την καταστροφή της μεσαίας τάξης, να διαλύσουν τα θεμέλια των θεσμών μας και να μας σύρουν σε έναν κοινωνικό κατήφορο στο τέλος του οποίου η χώρα θα έχει υποστεί τέτοια ανήκεστο θεσμική βλάβη, που δεν θα έχει καμία σημασία η λύση ή όχι του Σκοπιανού.

Γι αυτό και η εθελοτυφλία όσων στηρίζουν τη συμφωνία του Τσίπρα παραμερίζοντας το ότι αποτελεί κομβικής σημασίας επιχείρηση κοινοβουλευτικής εκτροπής, δεν συνιστά πολιτικό λάθος ή πολιτική ελαφρότητα.

Συνιστά κορυφαία πράξη συνενοχής στην απόπειρα ανατροπής του μεταπολεμικού δημοκρατικού κεκτημένου της Ελλάδας.

Στην κατάσταση που έχουν δρομολογήσει από το 2015 οι νεοσταλινικοί πιονέροι του ιδελογικά αποτυφλωμένου Μπαλτά, το διακύβευμα είναι η δημοκρατία μας όχι η συμφωνία του Τσίπρα.

Περιμένω από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛ, από κάθε δημοκράτη Έλληνα να υπερασπιστούμε μαζί, δημόσια και μαχητικά τη Δημοκρατία.

Αλλιώς είναι πολύ κοντά η ώρα του οριστικού θριάμβου του εθνολαϊκισμού.

Εκεί όπου «δεν υπάρχουν θεσμοί αλλά μόνο ο λαός».

Από αυτήν την άποψη η συμπόρευση και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τσίπρα δεν είναι απλά ανιστόρητη, αλλά πράξη συνενοχής στην επιχείρηση κατάρρευσης του θεσμικού μας οικοδομήματος.

Είναι πια η ώρα που ο καθένας μας θα αναμετρηθεί με τον εαυτό του ώστε να μην φτάσουμε να αναπολούμε με νοσταλγία τα δικά μας ολέθρια λάθη της μεταπολίτευσης, επειδή δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε την τραγωδία όπου έριξε τη χώρα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συνενοχή μας ή ακόμα και την αβελτηρία μας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top