ΑΡΘΡΑ

Τι είδους εκλογές ετοιμάζουν;

Δεν είχα σκοπό να γράψω οτιδήποτε για την υπόθεση Γεωργιάδη και θα το τηρήσω.

Αποφάσισα με αφορμή την πρωτόδικη καταδίκη του στην Ελλάδα να γράψω όχι για τον Κο Γεωργιάδη αλλά για όσα προφανή-με αφορμή την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης-συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης και στη χώρα μας γενικότερα.

Δεν είμαι νομικός ώστε να στηρίξω τη θέση που νομικοί εκφράσανε, ότι η καταδίκη του Κου Γεωργιάδη έγινε χωρίς καμία κατάθεση, καμία προϋπάρξασα δικογραφία, καμία μαρτυρία παρά μόνον το δημοσίευμα δημοσιογράφων υπαλλήλων του Βαξεβάνη, που αναφερόταν στην υπόθεση που χρόνια πριν είχε κλείσει. Και δεν με ενδιαφέρει η καταδίκη ή η αθώωσή του Γεωργιάδη. Ας καταδικαστεί για ό,τι αδίκημα έχει διαπράξει αλλά με ΔΙΚΗ όχι με βαξεβανοποίηση της Δικαιοσύνης.

Αποφάσισα να γράψω ως Πολίτης που δεν μπορώ να κάθομαι άβουλος να βλέπω το παρακράτος του Τσίπρα και της συμμορίας του να διαλύει τους θεσμούς όπου στηρίζεται η συνοχή της κοινωνίας μας.

Είναι πολύ μικρή, είναι ασήμαντη, είναι σχεδόν ανύπαρκτη η δύναμη που έχω να πείσω τους συμπολίτες μου ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να γίνουν κανονικές εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σωπάσω.

Η κάλυψη που παρέχει ο Τσίπρας στον εκτραμπουκισμό της πολιτικής καθημερινότητας που επιχειρεί το φασιστοειδές Πολάκης, η κάλυψη που παρέχει από το βήμα της Βουλής στον πολιτικά εκναζισμένο Πετρόπουλο είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τις ίδιες τις ενέργειές τους.

Ο επί 8 ολόκληρα χρόνια προσωπικός σχεδιασμός του να μας διχάσει (χρησιμοποιώντας αδίστακτα τον ίδιο τον θεσμικό ρόλο του) με έναν ακήρυκτο εμφύλιο, όπου πράξεις σωματικής βίας, ηθικής και πολιτικής εξόντωσης είναι πια καθημερινό φαινόμενο δεν προοιωνίζουν καθαρές εκλογές.

Κατάφεραν με την ανοχή μας να δημιουργήσουν έναν οχετό προπαγάνδας που έφερε αποτέλεσμα. Δημιούργησαν μία συμπαγή ανθρωπομάζα, «ρεγουλαρισμένη» στα χαρακτηριστικά της ίδιας της συμμορίας που κυβερνά: Στην εχθροπάθεια, στην χουλιγκάνικη ομάδωση, στην συνομωσιολογία και στην ολοκληρωτική σκέψη της ηθικής του σκοπού.

Υποθέτοντας ότι η Δημοκρατία μας αντέχει τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μην τολμήσει η συμμορία να επιχειρήσει την ανατροπή της, είμαι βέβαιος ότι θα ζήσουμε στιγμές παρακρατικής έξαρσης σε όλο το θεσμικό φάσμα, Κοινοβούλιο, Κυβέρνηση, Δικαιοσύνη.

Στιγμές και γεγονότα ικανά να δημιουργήσουν status εκλογών βίας και νοθείας.

Είναι αδίστακτοι.

Το αποδεικνύει η πλειοψηφική κοινοβουλευτική κουρελού που κατασκεύασαν ως προκάλυμμα της παρακυβέρνησης που έχουν στήσει στο Μαξίμου, ερήμην  ακόμα και του κόμματός τους, έχοντας μετατρέψει την προσχηματική λογοδοσία τους στα κομματικά όργανα σε εργαλείο αγνόησης και καταπίεσης όσων στελεχών διαφωνούν με τις βρώμικες επιλογές τους.

Με βραχίονα κοινούς αλήτες τύπου Βαξεβάνη θα ανασύρουν μέχρι την τελευταία ημέρα των εκλογών ρυπαρές «ειδήσεις», δηλητηριώδη σχόλια, ναζιστικού τύπου υπαινιγμούς και στημένες κατηγορίες κατά όλων όσων δεν συντάσσονται μαζί τους, στοχεύοντας όχι πια μόνο σε δολοφονία χαρακτήρων, αλλά σε επικράτηση της εχθροπάθειας, στην οποία η συμμορία είναι διαπαιδαγωγημένη εξ απαλών ιδεολογικών ονύχων, πάνω σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η εκτροπή έχει προχωρήσει.

Αιχμή της θα συνεχίσει να είναι α) το δικαστικό παρακράτος, αφού είναι υποχρεωμένοι (όπως άλλωστε ακόμα και τα καθεστώτα τύπου Μαδούρο) να προσδίδουν νομιμοποίηση στις διώξεις και τις συνομωσίες τους, β) οι παρακρατικές ομάδες των κάθε λογής  αλητοτρομοκρατών τύπου Ρουβίκωνα και γ) η ξετσίπωτη συμπόρευση όσων πρόθυμα διαθέτουν στην υπηρεσία της συμμορίας το όποιο δημοκρατικό παρελθόν τους με ή χωρίς ανταλλάγματα, σφυρίζοντας αδιάφορα με όσα πρωτοφανή συμβαίνουν καθημερινά γύρω τους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες χάνουν κάθε νόημα οι προσπάθειες ομαλοποίησης της πολιτικής ζωής, ακυρώνεται κάθε διάλογος για την ανάπτυξη, τις μεταρρυθμίσεις, την παιδεία, την κανονικότητα, την ασφάλεια, την προσαρμογή μας στις τεράστιες παγκόσμιες αλλαγές.

Καθηλωμένοι σε μία εθνική ιδιαιτερότητα περιθωρίου αφήνουμε αδίστακτους πραξικοπηματίες να υπονομεύουν τα ίδια πια τα ταυτοτικά εθνικά μας χαρακτηριστικά.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα είμαστε αυτή τη φορά εμείς οι ίδιοι που θα αναρωτηθούμε «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο».                                                                                                                          Αλλά τότε, η όποια απάντηση θα έχει μικρή σημασία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top