ΑΡΘΡΑ

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Διαβάζω (όσο και αν αυτό δείχνει αδιακρισία) Χατζησωκράτη….. 

Και μαθαίνω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει. Αλλά δεν μαθαίνω από αυτόν τον αριστερό κύριο γιατί πρέπει να φύγει.

Επειδή κουράστηκε; (sic)

Επειδή είναι αναποτελεσματική; (πιο sic).

Επειδή αποτελείται από εταίρους με μεγάαααλες ιδεολογικές διαφορές; (beaucoup πιο sic).

Και βέβαια ο κύριος Χατζησωκράτης δεν απαντά στο «γιατί» επειδή όπως λέει πρέπει το ΚΙΝ.ΑΛ να θέσει στο ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα αν είναι έτοιμος (ναι καλά καταλάβατε ο ΣΥΡΙΖΑ!) να συμβάλλει «στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, που έχει ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ η πατρίδα μας, την ώρα που αντιμετωπίζει πολύ δύσκολες συνθήκες τόσο στην οικονομία, όσο και στα εθνικά θέματα».

Και θέλει να θέσει αυτό το ερώτημα στο ΣΥΡΙΖΑ επειδή όπως λέει «το στρατηγικό δίλημμα για το  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι: πρόοδος ή συντήρηση».

Το δίλημμα του κυρίου Χατζησωκράτη (λέω τώρα εγώ) μπορεί προφανώς να διατυπωθεί και ως επιλογή μεταξύ «του καλού και του κακού» ώστε να γίνει πιο συγκεκριμένο και να καταλάβουμε και εμείς οι ψηφοφόροι περί τίνος πρόκειται.

Φαίνεται απίστευτο, αλλά ο κύριος Χατζησωκράτης μας ζητά να δώσουμε διψήφιο ποσοστό στο ΚΙΝ.ΑΛ. για να θέσει στο ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα αν είναι με την πρόοδο ή με τη συντήρηση!

Μετά απ’ όλα αυτά τα προοδευτικά, θα ήταν ενδιαφέρον να ρωτούσαμε τον κύριο Χατζησωκράτη τι προβλέπει άραγε ότι θα του απαντούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλα τα κόμματα (κοινοβουλευτικά και μη) σε αυτό το ερώτημα. Λόγου χάριν, τι θα του έλεγαν ο κύριος Λαφαζάνης, η κυρία Κωνσταντοπούλου, ο κύριος Λεβέντης, ο κύριος Καμένος; Προσωπικά θεωρώ σίγουρο ότι ακόμα και ο κύριος Λαγός δεν θα δίσταζε ούτε στιγμή να του απαντήσει «με την πρόοδο είμαι ρε πουλημένε προδότη».

Πάντως μπορεί διάφοροι να θέσουν το αυθαίρετο ερώτημα, ποιος είναι εκείνος που θα ορίσει (προεκλογικά!) το πεδίο και το περιεχόμενο της προόδου;  Φαίνεται από τα συμφραζόμενα ότι ο κύριος Χατζησωκράτης έχει λύσει και αυτό το πρόβλημα.

Είναι… οι προοδευτικές δυνάμεις !

Elemental Watson!

Και ποιες είναι αυτές οι προοδευτικές δυνάμεις;

Μα …όσες είναι υπέρ της προόδου συζήτηση χρειάζεται;

Όχι δεν χρειάζεται συζήτηση.

Λίγη τσίπα χρειάζεται.

Έ και κάποια συναίσθηση της οριακής καταστροφής που έχει προκαλέσει στην κοινωνική συνοχή, στην οικονομία, στην εθνική ασφάλεια και στους θεσμούς ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι από κούραση, ή αναποτελεσματικότητα, ή επειδή διάλεξε λάθος συνέταιρο.

Εξ άλλου πως μπορεί από λάθος να διαλέξεις τον κύριο Καμένο για συγκυβερνήτη;

Εμ τότε γιατί τα έκανε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν ξέρω. Ρωτήστε τον κύριο, Χατζησωκράτη!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top