ΑΡΘΡΑ

Ιδού η Ρόδος…

550_334_163648

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι σαφή. Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή πλειοψηφία στα κόμματα που υποστήριξαν την καταγγελία του Μνημονίου, της νέας δανειακής σύμβασης και του «κουρέματος» του χρέους με το PSI. Τα κόμματα αυτά έλαβαν το 64% των ψήφων του ελληνικού λαού και διαθέτουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφού κατέχουν 151 έδρες. Το Μνημόνιο εξακολουθεί να είναι κυρίως μια σειρά νόμων ψηφισμένων από την Ελληνική Βουλή. Όπως ισχύει για όλους τους νόμους,…

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι σαφή. Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή πλειοψηφία στα κόμματα που υποστήριξαν την καταγγελία του Μνημονίου, της νέας δανειακής σύμβασης και του «κουρέματος» του χρέους με το PSI. Τα κόμματα αυτά έλαβαν το 64% των ψήφων του ελληνικού λαού και διαθέτουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφού κατέχουν 151 έδρες. Το Μνημόνιο εξακολουθεί να είναι κυρίως μια σειρά νόμων ψηφισμένων από την Ελληνική Βουλή. Όπως ισχύει για όλους τους νόμους, η Βουλή μπορεί να τους αλλάξει όποτε θέλει, χωρίς μάλιστα να προαπαιτείται ο σχηματισμός σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης.

Σύμφωνα λοιπόν με την επιθυμία του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκε νόμιμα και έγκυρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και με τη «νέα αντίληψη» περί πολιτικής που ευαγγελίζονται τα αντιμνημονιακά κόμματα, δηλαδή την επακριβή τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, οι πολιτικοί αρχηγοί τους έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να αποδείξουν ότι πίστευαν αυτά που έλεγαν, ότι έχουν συνέπεια, ότι είναι ειλικρινή, ότι «σέβονται τα παντελόνια που φοράνε» -όπως θα έλεγε ο κ. Π. Καμμένος ή ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα επίσης με τις προεκλογικές τους δηλώσεις και στάσεις, οφείλουν να μη χρησιμοποιήσουν τα «διαδικαστικά τερτίπια του δικομματισμού» και τις γνωστές «πολιτικάντικες πιρουέτες» του, για να βρουν πρόσχημα μη εφαρμογής των υποσχέσεών τους.

Έλαβαν καθαρή εντολή και οφείλουν να δώσουν καθαρή λύση. Δεν έχουν θέση ούτε οι «απαγκιστρώσεις», ούτε οι «επαναδιαπραγματεύσεις», ούτε οι «επιλεκτικές συνεργασίες», ούτε οι επικλήσεις για «κυβερνήσεις σωτηρίας».

Περιμένουμε να δούμε ποιος πολιτικός αρχηγός εκ των αντιμνημονιακών κομμάτων θα είναι ο πρώτος που θα καταθέσει στη Βουλή την πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου. Φυσικά, την πρώτη ευθύνη να υλοποιήσει τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού, την έχει, δικαιωματικά, το μεγαλύτερο κόμμα του αντιμνημονιακού μετώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο αρχηγός του, ο κ.Α.Τσίπρας.

Αρκεί ένα μόνο άρθρο στο πρώτο νομοσχέδιο της νέας Βουλής για να γίνει πραγματικότητα η εδώ και τώρα κατάργηση του «κατάπτυστου» και «προδοτικού» Μνημονίου. Ένα άρθρο το οποίο να αναφέρει απλώς ότι καταργούνται όλοι οι νόμοι, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και κοινές υπουργικές αποφάσεις που συνδέονται με το Μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» του χρέους (PSI). Με την κατάργηση του νόμου για το «κούρεμα» του χρέους, θα δικαιωθούν, εκτός από τις ξένες τράπεζες και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ελληνικές Τράπεζες, αλλά και χιλιάδες συμπολίτες μας που έχασαν εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος, ο κ. Κουβέλης, η κ. Παπαρήγα και ο κ. Μιχαλολιάκος, έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχουν τη λαϊκή εντολή. Tι τους σταματάει;

Νέοι Μεταρρυθμιστές

Για την αντιγραφή: Γιάννης Αντύπας

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top