ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Ιμιτασιόν τραμπούκος

Για να προτρέψει δημοσίως ένας αρχηγός κόμματος το πλήθος να λιντσάρει έναν δήμαρχο, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Πρώτον, να ήταν μεθυσμένος και να μην κατάλαβε τι είπε. Δεύτερον, να αποφάσισε να παίξει συνειδητά τον ρόλο του τραμπούκου.

Για να προτρέψει δημοσίως ένας αρχηγός κόμματος το πλήθος να λιντσάρει έναν δήμαρχο, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Πρώτον, να ήταν μεθυσμένος και να μην κατάλαβε τι είπε. Δεύτερον, να αποφάσισε να παίξει συνειδητά τον ρόλο του τραμπούκου.

Στην περίπτωση του Καμένου, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να ισχύει το πρώτο. Αλλά δεν ισχύει. Διότι ο ίδιος επέμεινε στην, ποινικά κολάσιμη, προτροπή του «να λιντσάρετε τον Πάχτα», αφού είδε τις αντιδράσεις. Άρα το έκανε συνειδητά και όχι υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Επομένως, ισχύει το δεύτερο. Βέβαια, ο συγκεκριμένος πολιτικός σε πολλές δημόσιες παρεμβάσεις του φτάνει στα άκρα. Αλλά ως αυτό το σημείο δεν είχε φτάσει. Φαίνεται ότι τώρα αποφάσισε να περάσει στη χορεία των πολιτικών τραμπούκων.

Η εξήγηση είναι απλή. Ο Καμένος βλέπει ότι το κόμμα του συρρικνώνεται. Το πιστοποιούν όλες οι δημοσκοπήσεις. Κι αν συνεχίσει έτσι, μπορεί μην ξαναδεί τα έδρανα της Βουλής. Αντίθετα, βλέπει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να έχουν πάρει την ανηφόρα. Σκέφτηκε, λοιπόν, κάπως έτσι: «Οι Χρυσαυγίτες τραμπουκίζουν, με λόγια και με πράξεις και ανεβαίνουν. Να μην κάνω κι εγώ έναν λεκτικό τραμπουκισμό, για να τσιμπήσω καμιά μονάδα στις δημοσκοπήσεις;».

Υπάρχει, όμως, μια θεμελιώδης διαφορά. Ο τραμπουκισμός των Χρυσαυγιτών είναι γνήσιος, του Καμένου απομίμηση. Όσοι θέλγονται από τέτοια, ευλόγως θα προτιμήσουν τους γνήσιους τραμπούκους. Τι να τον κάνουν τον ιμιτασιόν;

Τα υπόλοιπα θα τα βρει, αν τα βρει, ο εισαγγελέας. Αν και τέτοια προβλήματα δεν λύνονται από τους εισαγγελείς. Αν υπάρχουν ψηφοφόροι που εκστασιάζονται στη θέα του Καμένου να κραυγάζει «να λιντσάρετε τον Πάχτα», τι να κάνει ο εισαγγελέας;

Υ.Γ.: Αν οι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακόμα στο κεφάλι τους την «ιδέα» να συνεργαστούν με τον Καμένο στον σχηματισμό κυβέρνησης, καλύτερα να τη βγάλουν αμέσως. Ας ψάξουν να βρουν άλλους συμμάχους, αν δεν θέλουν να στιγματιστούν από τραμπούκους και τσαρλατάνους.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top