ΑΡΘΡΑ

Ιστορία γράφουν οι παρόντες

Από χθες έχουμε μια νέα πραγματικότητα. Η Ελιά είναι γεγονός. Μέσα από δυσκολίες αναπόφευκτες και επιθέσεις αναμενόμενες, το καινούργιο στον χώρο της Κεντροαριστεράς γεννήθηκε. Γεννήθηκε από αυτούς που έβαλαν την παράταξη πάνω από τον εαυτό τους, παραμέρισαν εγωισμούς και έβαλαν το λιθαράκι τους στην υπόθεση αυτή. Γιατί έχουν γνώση της Ιστορίας, που διδάσκει ότι όποτε αυτή η μεγάλη παράταξη συρρικνώθηκε ο τόπος μπήκε σε περιπέτειες. Γεννήθηκε από αυτούς που συναισθάνθηκαν την ευθύνη τους…

Από χθες έχουμε μια νέα πραγματικότητα. Η Ελιά είναι γεγονός. Μέσα από δυσκολίες αναπόφευκτες και επιθέσεις αναμενόμενες, το καινούργιο στον χώρο της Κεντροαριστεράς γεννήθηκε. Γεννήθηκε από αυτούς που έβαλαν την παράταξη πάνω από τον εαυτό τους, παραμέρισαν εγωισμούς και έβαλαν το λιθαράκι τους στην υπόθεση αυτή. Γιατί έχουν γνώση της Ιστορίας, που διδάσκει ότι όποτε αυτή η μεγάλη παράταξη συρρικνώθηκε ο τόπος μπήκε σε περιπέτειες. Γεννήθηκε από αυτούς που συναισθάνθηκαν την ευθύνη τους απέναντι στον κόσμο της παράταξης, ο οποίος από τη μια αντιστάθηκε στις σειρήνες του χαμηλού δικομματισμού της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και, από την άλλη, απαίτησε να προχωρήσει η συγκρότηση πάνω στις ράγες της ενότητας και της πραγματικής ανανέωσης.

Ορισμένοι καταγράφουν τους απόντες. Η Ιστορία όμως πάντα γράφεται από τους παρόντες. Και ας μην έχουν οι απόντες καμιά αμφιβολία. Χθες γράφτηκε Ιστορία, και αυτοί επέλεξαν να μη βάλουν την υπογραφή τους κάτω από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Κάποιοι προτίμησαν το μικρό τους μαγαζάκι, άλλοι καθηλωμένοι από εσωκομματικά μίση και πάθη εξέδωσαν ακατανόητους χρησμούς, άλλοι με δυσκολία κρύβουν την προσδοκία τους ότι το Ποτάμι θα πνίξει την Ελιά. Προτείνω να μην ασχοληθούμε πλέον με αυτούς μέχρι τις εκλογές. Αρκετό χρόνο χάσαμε σε εκκλήσεις προς αυτούς που έχουν μάθει να βάζουν τον πολύτιμο εαυτό τους πάνω από την παράταξη. Και δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο.

Αμέσως πρέπει να συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο της ενότητας, της επάρκειας και της ανανέωσης. Και να ριχτούμε όλοι στη μάχη αφήνοντας πίσω τον κακό μας εαυτό, δίνοντας εικόνα μιας σφιχτοδεμένης ομάδας που δρα με αλληλεγγύη. Και με την αίσθηση ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι σαν τις άλλες, δεν είναι «χαλαρές», ότι το αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό όχι μόνο για την τύχη της παράταξης αλλά για την πολιτική σταθερότητα και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά μια υφέρπουσα προπαγάνδα που, στο όνομα μιας συνάντησης «όλης της Κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές», δημιουργεί κλίμα χαλαρότητας και σύγχυσης. Την ώρα της μάχης δεν υπάρχουν μελλοντικοί σύμμαχοι αλλά μόνο αντίπαλοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια στο όνομα αυτής της αμφίβολης συνάντησης να υποστείλουμε τα μέτωπα απέναντι σε δυνάμεις που επενδύουν στον κατακερματισμό της Κεντροαριστεράς. Η ψήφος είναι μία και δεν επιμερίζεται. Και πρέπει να ποτίσει την Ελιά.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top