ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ιταλία: Άλμα στο κενό!

Πρόκειται για άλμα στο κενό . Η εξήγηση ότι αποτελεί αποδοκιμασία της πολιτικής της λιτότητας και του πολιτικού συστήματος είναι μονομερής. Δεν εξηγεί γιατί ως απάντηση επιβραβεύτηκε σε ένα βαθμό ο πλέον αντιπροσωπευτικός εκπρόσωπος αυτού του συστήματος και γιατί θριάμβευσε ένας ασυνάρτητος γελωτοποιός., χωρίς στοιχειώδη προγραμματικό λόγο.

Ένα τμήμα του ιταλικου λαού επέδειξε απόλυτη ανωριμότητα και δεν εχει νόημα να φοβόμαστε να το πούμε, το ιδιο εξάλλου συμβαίνει και στην Ελλάδα. Όσοι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνουν το αποτέλεσμα ως αφετηρία θετικών εξελίξεων παίρνουν την επιθυμία τους για πραγματικότητα. Στην κορύφωση της κρίσης δεν ευνοείται η Αριστερά αλλά η ακροδεξιά, οι δημαγωγοί , οι λαϊκιστές και οι ασυνάρτητοι. Μέσα στα πρώτα «θύματα» της ιταλικής κάλπης θα είναι οι μετριοπαθείς του ΣΥΡΙΖΑ που θα χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Παρά το μέτριο αποτέλεσμα η Κεντροαριστερά αποτελεί – μετά την συντριβή του Μόντι – την μόνη σοβαρή πολιτική δύναμη που πάνω της μπορεί να ακουμπήσει η Ιταλία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top