ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ιταλία: Ρεκόρ πτωχεύσεων στις επιχειρήσεις

Ρεκόρ χρεοκοπιών ιταλικών επιχειρήσεων προκαλεί η οικονομική κρίση. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών επιμελητηρίων της χώρας, κάθε ημέρα χρεοκοπούν ή κηρύττουν πτώχευση κατά μέσον όρο 36 επιχειρήσεις.

Ρεκόρ χρεοκοπιών ιταλικών επιχειρήσεων προκαλεί η οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών επιμελητηρίων της χώρας, κάθε ημέρα χρεοκοπούν ή κηρύττουν πτώχευση κατά μέσον όρο 36 επιχειρήσεις.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, από το 2008 μέχρι το 2012 έκλεισαν 9.000 «ιστορικές επιχειρήσεις», που λειτουργούσαν δηλαδή για πάνω από 5 δεκαετίες. Πρόκειται για το 25% του συνόλου των εταιρειών οι οποίες πτώχευσαν.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2013, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012, ρεκόρ χρεοκοπιών σημειώθηκε στις περιφέρειες της Τοσκάνης (+33%), στην νότια περιοχή της Καλαβρίας (+31%), αλλά και στην βόρεια περιφέρεια Άνω Αδίγη (+26,9%).

«Πρέπει να βρεθούν άμεσα νέες μέθοδοι για να στηριχθούν οι ιστορικές -και μη- επιχειρήσεις. Θα μπορέσουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση μόνον βοηθώντας τους νέους επιχειρηματίες που έχουν καινοτόμες ιδέες και προσπαθώντας να μην χάσουμε τον επιχειρηματικό μας πλούτο που αποκτήσαμε με τόσο κόπο» σχολίασε ο υπεύθυνος του εμπορικού επιμελητηρίου της βόρειας πόλης Μόντσα, Εντοάρντο Βάλι.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top