ΑΡΘΡΑ

Κάτω τα χέρια από το χρέος

Σε μια «χώρα του Μεσοπολέμου», όπως η σημερινή Ελλάδα, με τη Δημοκρατία διολισθαίνουσα, αφού οι δημοκράτες αδυνατούν να την υπερασπιστούν έναντι των ισοπεδωτών της (αυτών που μας κυβερνούν ως επανασκήψασα «ομάδα των Ιαπώνων» και των ναζί που χειροκροτούν), με την Ευρώπη κι αυτή κουρασμένη και παραδομένη στα δικά της φαντάσματα και στα «δίκια των λαών» της (ξεχωριστά και όλων μαζί) τι είναι αυτό στο οποίο μπορούν οι νέοι άνθρωποι και τα παιδιά αυτής της χώρας να στηρίξουν την ελάχιστη εναπομείνασα αισιοδοξία; Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ (το εξωτερικό και δημόσιο).

Κι αυτό γιατί το χρέος ισοδυναμεί με εθνικό πλούτο: αποτελεί την ελάχιστη διακηρυγμένη αξιοπιστία του ελληνικού κράτους και βάσει αυτού –στα μεγέθη ακριβώς που είναι τώρα– μπορεί η χώρα μας να επιβιώνει με τράπεζες ημίκλειστες, συνωμότες του Κατιλίνα στην εξουσία και παγκόσμια ρεκόρ παρατεταμένης ύφεσης. Και στις δύο του πτυχές το ελληνικό χρέος είναι ωφέλιμο ΩΣ ΕΧΕΙ:

Στην κουρεμένη του μορφή συνιστά σπουδαία τοποθέτηση για κάθε κεφαλαιούχο και επενδυτή, καθώς το χρέος αυτό το έχουν εγγυηθεί οι κατεξοχήν ρυθμιστές της παγκόσμιας οικονομικής ζωής, θεσμοί διεθνείς πιο έγκυροι των οποίων δεν υφίστανται, και χώρες αξιόπιστες, δυναμικές και ακμαίες, οι ηγήτορες του πλανήτη.

Στην άλλη τη «διακρατική», «διεθνική» του πτυχή είναι ακριβώς το χρέος εκείνο που εγγυάται την αλληλεγγύη κρατών και θεσμών, εταίρων και μη. Βάσει της εγγύησης αυτής παρέχεται η διεθνής και ευρωπαϊκή βοήθεια (σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε η διεθνής στήριξη καταπέφτει πολλές φορές σε ανοχή και συγκάλυψη των «προστατών» της ελληνικής κοινωνίας, κυβερνώντων και μη). Είναι η υπόσχεση αποπληρωμής του χρέους ακριβώς στα σημερινά μεγέθη του που επιτρέπει ακόμη στις ευρωπαϊκές και άλλες κυβερνήσεις να «τιθασεύουν» τα κοινοβούλιά τους και να μη γίνονται έρμαιο του λαϊκισμού των βουλευτών τους.

Όποιος μιλά ανοιχτά και λαϊκίζει επιδιώκοντας τη μείωση του ελληνικού χρέους συνειδητά ή μη δεν κάνει άλλο παρά να απεργάζεται την καταστροφή, να υποσκάπτει με αθλιότατο τρόπο την περιουσία του ελληνικού λαού και θρασύδειλα να υποτιμά παρόν και μέλλον της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Δεν έχει μπέσα!

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top