ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Και εις ανώτερα, υπουργέ μου!

Πρώτα είδαμε τη δράση: Ομάδες νεοναζί της ΧΑ είχαν προαναγγείλει εφόδους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και πόσα παιδιά μεταναστών. Κάποιοι από δαύτους έφτασαν έως εκεί πού έπαιζαν αμέριμνα λευκές και μαύρες ψυχούλες. Μπορείτε να φανταστείτε τη σκηνή.

Πρώτα είδαμε τη δράση: Ομάδες νεοναζί της ΧΑ είχαν προαναγγείλει εφόδους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και πόσα παιδιά μεταναστών. Κάποιοι από δαύτους έφτασαν έως εκεί πού έπαιζαν αμέριμνα λευκές και μαύρες ψυχούλες. Μπορείτε να φανταστείτε τη σκηνή.

Ύστερα ήλθε η ώρα της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης: Κάποιοι Κασιδιάρηδες με επερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών αξιότιμο κύριο Ευριπίδη Στυλιανίδη ζήτησαν να τους δώσει στοιχεία για τη φυλετική σύνθεση όλων των βρεφονηπιακών σταθμών, πιθανότατα για την επόμενη εξόρμησή τους. Αντί, λοιπόν, ο Στυλιανίδης να τους στείλει στον αγύριστο, έστειλε εγκύκλιο στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να του γνωστοποιήσουν επειγόντως τα στοιχεία που ζήτησαν οι χρυσαυγίτες, ώστε να τους απαντήσει με κάθε επισημότητα στη Βουλή! Ο Δήμος Ιεράπετρας πρώτος αρνήθηκε και οι κοινωνικοί φορείς ξεσηκώθηκαν κατά της κατάπτυστης ενέργειας του υπουργού: «Μετατρέπει την αποκεντρωμένη διοίκηση σε συμπληρωματικό βραχίονα των Ταγμάτων Εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που απροκάλυπτα είχαν προαναγγείλει εφόδους σε παιδικούς σταθμούς για να πετάξουν έξω τα παιδιά των μεταναστών.» Η απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών περιορίστηκε σε φράσεις του στυλ «θέλαμε να ενημερώσουμε την εθνική αντιπροσωπεία» – δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Και για συμπληρωθεί η εικόνα: Την ερώτηση στον Στυλιανίδη έκανε ο λεπταίσθητος Παναγιώταρος ο οποίος είχε δηλώσει δημόσια στο Φάληρο ότι αν μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετάξει στο δρόμο τους αλλοδαπούς και τα παιδιά τους. Τώρα και με τη βούλα ζητάει «τα ακριβή στοιχεία των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς», αίτημα που προσπάθησε να ικανοποιήσει ο Στυλιανίδης, άλλα μάλλον δεν του βγαίνει μετά τον πανελλήνιο σάλο. Και ας μην ακουστούν αιτιολογίες περί «κοινοβουλευτικής τάξης», διότι εδώ είναι φανερό ότι οι τραμπούκοι δεν ζήτησαν τα στοιχεία γιατί τους έπιασε ξαφνικά ο καημός για την κατάσταση της προσχολικής παιδείας. Έχουν δηλώσει δημόσια και σε όλους τους τόνους την πρόθεσή τους για στοχευμένες εφόδους και ήθελαν ονόματα και διευθύνσεις.

Να χαιρόσαστε την πολιτική οξυδέρκεια και την ευγενική προσφορά του υπουργού σας, κύριε Σαμαρά. Και εις ανώτερα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top