ΑΡΘΡΑ

Και ξαφνικά Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Στην αρχή πήραν αγκαλιά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ οι ούτως ή άλλως αντιπαθέστατοι Γάλλοι σοσιαλιστές που αποφάσισαν να μερέψουν και να εξευρωπαΐσουν τα ορφανά του Περισσού!

Ακολούθησε ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σούλτς με μία πολιτικά ανήθικη προσπάθεια προσεταιρισμού του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να αυξήσει τα κουκιά του σοσιαλδημοκρατικού ευρωπαϊκού κόμματος με ένα διαπιστωμένα αντιευρωπαϊκό και αντιδημοκρατικό κόμμα!

Τη σοσιαλδημοκρατική φιλοΣΥΡΙΖΑϊκή τρόικα ήρθε με έμμεσο τρόπο να κλείσει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αρχηγός του Γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος δηλώνοντας ό,τι και ο Τσίπρας:  Ότι ο Σόιμπλε (αυτός ο δεξιός σατανάς) θέλει να ξωπετάξει τους απογόνους του Πλάτωνος και του Αριστοτέλους από την Ευρώπη.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μέρκελ δεν είχε καταλάβει τόσα χρόνια τι απεργαζόταν για την Ευρώπη ο Σόιμπλε (αυτός ο δεξιός σατανάς) μέχρι που κοντοζύγωσαν (συμπτωματικά) οι εκλογές στη Γερμανία, όπου ζουν σήμερα περίπου 340.000 Έλληνες και έχουν δικαίωμα ψήφου λίγο πάνω από τις 300.000 χιλιάδες!

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θεωρεί προφανώς δεδομένο ότι αυτοί οι 300.000 Έλληνες είναι γονιδιακοί απόγονοι του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ώστε να πιστεύουν ότι είναι απολύτως λογικό να εισηγείται κάθε τόσο ο Σόιμπλε (αυτός ο δεξιός σατανάς) στο Γερμανικό κοινοβούλιο, νέο δάνειο του Γερμανικού λαού προς τους πολιτικούς εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ της ΟΜΕ/ΟΤΕ, την ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΟΤΟΕ, των ΔΕΚΟ, των κλειστών επαγγελμάτων, των ΜπομπολοΚαλογριτσαίων, των πενηντάρηδων συνταξιούχων δημοσίων τεμπελχανάδων, των άγαμων (για να μην πω τίποτα χειρότερο) συνταξιούχων θυγατέρων ετών 20 και των λοιπών ιδρυματοποιημένων τρωκτικών του ελληνικού κρατισμού.

Αλλά-όλα κι όλα-να το εισηγείται ο Σόιμπλε όχι ο Γκάμπριελ.

Και αν δεν το κάνει, να βγαίνει ο ίδιος κι ο κάθε πικραμένος σοσιαλδημοκράτης τύπου Γκάμπριελ  και να πουλάει προεκλογικό φιλελληνισμό στους Έλληνες της Γερμανίας μέχρι την ημέρα των εκλογών!

Και το χειρότερο!  Έμμεση στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στη χειρότερη Ελληνική κυβέρνηση μαζί με την κυβέρνηση του Θ. Δηλιγιάννη του 1897 όταν οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι τη Βοιωτία και την αλήστου μνήμης κομμουνιστική παρακυβέρνηση του Βουνού (και της Στάνης) που είχε υιοθετήσει ως επίσημη γλώσσα της χώρας τη «γλώσσα του λαού» αλλά όχι την ελληνική ρητά και κατηγορηματικά, που για όσους διαβάζουν Ιστορία αντί για ιστορίες και παραμύθια, σήμαινε φιλικό νεύμα προς τις φιλοδοξίες του Τίτο να αποκτήσει λιμάνι στο Αιγαίο.

Δεν έχουμε βέβαια την αξίωση να έχουν διαβάσει την Ιστορία μας ο Σούλτς κι ο Γκάμπριελ, πολύ περισσότερο ο Μοσκοβισί κι ο γκομενιάρης Ολάντ.

Έχουμε όμως την αξίωση να είναι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες.

Που σημαίνει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να είναι σοσιαλιστές (κανείς δεν είναι τέλειος), αλλά υποχρέωσή τους να είναι πρώτα απ’ όλα ευρωπαϊστές και πάνω απ’ όλα δημοκράτες.

Συνεννοηθήκαμε;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top