ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Κάλεσμα για τη μεγάλη Κεντροαριστερά

Όλοι καταλαβαίνουμε την ανάγκη να αποκτήσει ο τόπος ένα σοβαρό κεντροαριστερό κόμμα που θα καλύψει τον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να συσπειρωθούν όλοι όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον σκοπό, χωρίς ηγεμονισμούς και πρωτοκαθεδρίες. Aλλά και χωρίς αποκλεισμούς- όλοι ανεξαιρέτως ενωμένοι και αλληλέγγυοι.

Εντάξει , δεν χρειάζεται να πούμε ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν αυτοί που προσπαθούν να καπελώσουν την παράταξη από πάνω, με τους γνωστούς μηχανισμούς. Ούτε, βέβαια, αυτοί που τόσα χρόνια έκαναν κριτική από το σπίτι τους και τώρα έρχονται να υπονομεύσουν την προσπάθεια από κάτω. Δεν συζητούμε για αυτούς που προσπαθούν να διεμβολίσουν τον χώρο απέξω ή αυτούς που πάντα διαλύουν από μέσα. Αυτά είναι αυτονόητα και σαφή. Μιλούμε για όλους τους άλλους.

Αρκεί να μην έχουν περάσει ποτέ από τη Χαριλάου Τρικούπη. Καταλαβαίνουμε ότι ο χώρος πρέπει να μείνει άθικτος από τους πολιτικά φθαρμένους. Και την Ιπποκράτους βέβαια. Και την Ασκληπιού, Μαυρομιχάλη και τις καθέτους, διότι ξέρουμε πώς μεταδίδεται η σήψη σε ό,τι ακουμπήσει. Για τα υπόλοιπα Εξάρχεια δεν το συζητάμε γιατί ο πιο κεντρώος είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης αυτονόητο ότι δεν θέλουμε τους ΔΗΜΑΡ. Αυτοί δεν ξέρουν τι θέλουν, οι μισοί θέλουν να μπούνε στην κυβέρνηση και οι άλλοι μισοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν είναι δυνατόν να βαδίζουμε στην ασάφεια και να μεταφέρουμε θολά μηνύματα για το πολιτικό μας σχέδιο και αυτοί τελούν σε σύγχυση που θα μας βλάψει .

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ξεκάθαρες θέσεις, αυτές που πιστεύουμε όλοι εμείς και όχι αυτές που πιστεύουν κάποιοι άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι και ο νοών νοείτω. Τι πιο καθαρό;

Δεν θέλουμε ασφαλώς και όσους βαρύνονται με αμαρτήματα του παρελθόντος. Οσους συμμετείχαν στο πάρτυ των Ολυμπιακών Αγώνων, για παράδειγμα, πολιτικούς, στελέχη, δημοσιογράφους, αθλητές, εθελοντές, θεατές. Ούτε αυτούς που πήραν μέρος με κάθε τρόπο στο ξεκοκκάλισμα του δημοσίου χρήματος μεγαλοκατασκευαστές, μικροκατασκευαστές, εργολάβους, ενδιάμεσους, εργάτες, κατόχους e-pass της Αττικής Οδού κ.λπ. Ούτε αυτούς που πέρασαν ζωή και κότα με τα δανεικά, με τζιπ, μεζονέτες, τραπεζικούς λογαριασμούς, διακοπές, ταβέρνες, σινεμά, μπαρ κ.λπ.

Φυσικά στο νέο κεντροαριστερό σχήμα δεν έχει θέση η φθαρμένη γενιά του Πολυτεχνείου, πλην ελαχίστων που ξέρουμε ότι δεν φθάρηκαν (εγώ ξέρω έναν και θα τον φέρω), και βέβαια η γενιά της Μεταπολίτευσης που είναι χειρότερη, εκτός από την αδελφή αυτού που ξέρω. Θέλουμε νέους, πολλούς νέους και λίγους παλιούς σοφούς βέβαια που θα τους μεταδίδουν την εμπειρία τους (αρχικά εμάς τους τρεις).

Α, και μην το ξεχάσω, μην τολμήσει να εμφανιστεί η, ξέρει ποια.

Έχω εντοπίσει τον αρχικό πυρήνα στελεχών που πληροί τις προδιαγραφές και θα αποτελέσει τη μαγιά του νέου μεγάλου κόμματος. Πρόκειται για άφθαρτους αγνούς και ανιδιοτελείς νέους, με διάθεση να προσφέρουν, με συλλογική συνείδηση, ανιδιοτέλεια, όρεξη και διάθεση για ομαδική δουλειά. Πρόκειται για τη τρίτη ενωμοτία του 7ου συστήματος προσκόπων της γειτονιάς μου (οι άλλες έχουν και παιδιά δημοσίων υπαλλήλων που ως γνωστόν πρόκειται για τα χαμένα κορμιά που βούλιαξαν τη χώρα). Τα προσέχω κάθε Κυριακή αυτά τα ανήσυχα, φρέσκα, δημιουργικά μυαλά που με επιμονή μαθαίνουν κόμπους και τραγούδια και πάνε κατασκηνώσεις στα βουνά γιατί είναι και συνειδητοί οικολόγοι.

Τώρα που τι σκέφτομαι, όμως, γιατί τους αρέσει η στολή; Μήπως είναι τίποτα καθαρματάκια με μιλιταριστικά πρότυπα που θα νοθεύσουν το ρεύμα της Νέας Σοσιαλδημοκρατίας;

Ασε καλύτερα, Φώτη Γ., ξεκινάμε οι δυο μας, φέρε και την αδελφή σου, και με σίγουρα βήματα, ξεκάθαρους στόχους και ιεράρχηση προτεραιοτήτων και προτάσεων θα απλωθούμε να καλύψουμε τον χώρο ανάμεσα στη δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πολύ γρήγορα για να προλάβει να αφομοιώσει ο κόσμος τα μηνύματα, αλλά ούτε και πολύ αργά μην προλάβει κάποιος άλλος με λανθασμένες επιλογές προσώπων, ιδεών και στοχεύσεων σε αντίθεση με τις σωστές δικές μας

(Δεν μου λες, η αδελφή σου είναι ακόμα χαρτόμουτρο ή το έκοψε;)

Μάλλον έλα μόνος σου στην αρχή για να αποφύγουμε βάρη του παρελθόντος που θα νοθεύσουν την καθαρότητα της πορείας μας και βλέπουμε. Εμπρός, Φώτη, για το νέο ξεκίνημα που θα μας οδηγήσει σε ένα λαμπρό κοινό κεντροαριστερό μέλλον.

(Για θύμισέ μου, και εσύ ΠΠΣΠ δεν ήσουν; Μήπως κουβαλάς τα ίδια μυαλά ακόμα;)

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top