ΑΡΘΡΑ

Καμιά χαιρεκακία

Αν και είμαι υποψήφιος με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Α Αθήνας, δεν έχω καμιά χαιρεκακία για τις επαναλαμβανόμενες γκάφες του Αλέξη Τσίπρα, καρποί της βιασύνης και της οίησης που χαρακτηρίζουν τις πολιτικές του πρακτικές.

Αν και είμαι υποψήφιος με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Α Αθήνας, δεν έχω καμιά χαιρεκακία για τις επαναλαμβανόμενες γκάφες του Αλέξη Τσίπρα, καρποί της βιασύνης και της οίησης που χαρακτηρίζουν τις πολιτικές του πρακτικές. Πολλοί τις αποδίδουν στη νεανική του ορμή και άλλοι, στη συγκρουσιακή προσωπικότητά του. Αν βάλουμε στην άκρη την εμπειρική, πολιτική ψυχανάλυση, οι γκάφες του Τσίπρα, έχουν ένα άλλο, βαθιά αξιακό περιεχόμενο.

Είναι από τις φορές που, αυτής της εκδοχής Αριστερά, ταυτίζεται με την καθυστέρηση και τον λαϊκισμό, με τόσο κυνικό τρόπο. Οι παλιές της αξίες, που είχαν, πρώτα απ όλα, ένα μαχητικό, αλλά πάντα υπεύθυνο, περιεχόμενο, έχουν εκπέσει, με αυτά τα επιπόλαια, δημαγωγικά και φθηνά τερτίπια, στην κατηγορία Καμμένου, Καρατζαφέρη και των λοιπών ηγετίσκων του πολιτικού συστήματος, που κόβουν βόλτες σε όλα τα μήκη και πλάτη των πολιτικών επιλογών, αρκεί να κολακέψουν τον κόσμο. Δυστυχώς, δεν είναι ούτε θέμα ηλικίας, ούτε ζήτημα απειρίας όσα λέει και κάνει ο Τσίπρας. Είναι αποτέλεσμα ενός πολιτικού και κυρίως μορφωτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, που, όσο κι αν το κρύβαμε πολλά χρόνια, αυτό συνέχιζε να δηλητηριάζει το χώρο της Αριστεράς. Κι αυτό βρίσκεται στην κατασκευή «αισιοδοξίας» και «ελπίδας», με υλικά συνειδητά πλαστά. Η «Κυβέρνηση της Αριστεράς» είναι μια δημαγωγική κορώνα, ένα συνειδητό ψέμα, αντάξιο όλων των άλλων που οι συναθλητές του Τσίπρα, πετάνε για να μαζέψουν ψήφους.

Η ενσωμάτωση μιας εκδοχής της Αριστεράς στο χώρο του ψέματος και της δημαγωγίας, είναι αποτρόπαια. Μπορεί να ωφελεί περιστασιακά τους εμπνευστές της, αλλά τους απομακρύνει από κάτι το οποίο καθόρισε και καθορίζει τη στάση της Ανανεωτικής, κυρίως, Αριστεράς, από τις ευκολίες και τη θρησκευτικότητα του ΚΚΕ. Την υπεύθυνη, μερικές φορές δυσάρεστη και δύσκολα αποδεκτή, επιλογή.

Δεν έχω χαιρεκακία λοιπόν, για τις γκάφες του Τσίπρα. Μόνο θλίψη, γιατί στο όνομα της ψηφοθηρίας, η Αριστερά μπορεί να γελοιοποιηθεί και να γίνει κι αυτή περήφανο μέλος των λαϊκιστών και των δημαγωγών. ΄

Ο Γιώργος Μπράμος είναι δημοσιογράφος, υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στην Α΄Αθήνας

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top