ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Κάνε Παναγιά το θαύμα σου!

Μεγαλόχαρη,

Δεν Σου ζήτησα ποτέ μέχρι σήμερα να κάνεις κάποιο θαύμα!

Θες που δεν ήθελα να σʼ ενοχλήσω, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές που πνίγεσαι στη δουλειά, θες που δεν πολυπίστευα και στα θαύματα…

Οχι, όχι, δεν φταις Εσύ γιʼ αυτό. Οι Ελληνες φταίμε που ακόμα και τα θαύματα πιο πολύ για να βγάλουμε κανένα φράγκο τα πιστεύουμε

Μεγαλόχαρη,

Δεν Σου ζήτησα ποτέ μέχρι σήμερα να κάνεις κάποιο θαύμα!

Θες που δεν ήθελα να σʼ ενοχλήσω, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές που πνίγεσαι στη δουλειά, θες που δεν πολυπίστευα και στα θαύματα…

Οχι, όχι, δεν φταις Εσύ γιʼ αυτό. Οι Ελληνες φταίμε που ακόμα και τα θαύματα πιο πολύ για να βγάλουμε κανένα φράγκο τα πιστεύουμε!

Ισα ίσα, Εσύ έκανες τα θαύματά Σου για μας και μάλιστα με το παραπάνω!

Μόλις τώρα, με τους ελέγχους των επιδομάτων, καταλαβαίνουμε το μεγαλείο και τη γενναιοδωρία Σου, όταν συνειδητοποιούμε πόσοι κουτσοί περπάτησαν, πόσοι τυφλοί είδαν το φως τους, πόσοι άνδρες… τεκνοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια, χάρη σε Σένα!

Εντάξει, θα μπορούσες να πεις στον Ιησού να ξανακάνει το θαύμα με τους 5 άρτους και τους 5 ιχθύς και να μας θρέψει όλους!

Το κάναμε βέβαια τελικά και μόνοι μας -όλοι παραδέχονται ότι οι Ελληνες, άμα θέλουν, κάνουν θαύματα- μόνο που αναγκαστήκαμε να δανειστούμε και τώρα μας ζητάνε να επιστρέψουμε και άρτους και ιχθύς και της Παναγίας τα μάτια, με το συμπάθιο…

Και ξέρεις… Δανειοπροστατεύτρα μου, η τρόικα που μας έστειλαν, δεν είναι και η Αγία Τριάδα, παρότι αυτός ο Τόμσεν το παίζει λίγο… Αγιο Πνεύμα!

Σε ικετεύω, Μεγαλόχαρη, να μη μας ξεχάσεις, ούτε στη φετινή Σου τη γιορτή. Δεν Σου ζητάω δα και τίποτα φοβερά θαύματα. Τα αυτονόητα Σου ζητάω!

Να αφορίσεις… Μεταρρυθμίστρια τους πολιτικούς και τα κόμματα που συνεχίζουν τον λαϊκισμό, τις υποσχέσεις και τα ρουσφέτια, που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η αλλαγή του πολιτικού συστήματος απʼ αυτούς θα ξεκινήσει!

Να καταραστείς… Οφσορεμένη τους Ελληνες που βγάζουν τα κέρδη τους αφορολόγητα έξω!

Να φωτίσεις… Πλουταρχορεμούσα τη νύχτα, μπας και κόψουν οι μαγαζάτορες και καμιά απόδειξη!

Και το πιο σπουδαίο που σου ζητάω, να μας προστατέψεις… Βαϊμαριώτισσα από τους νεοναζί!

Κάνε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι αυτοί που τώρα κυνηγούν μετανάστες, αύριο θα μας κυνηγήσουν όλους από τον τόπο μας.

Πολεμήσαμε σκληρά τον φασισμό, για να τον αφήσουμε τώρα να περάσει από τη σχισμή της κάλπης…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top