ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

«Κάντε μας κυβέρνηση και θα δείτε»!

«Το Ποτάμι θα ψήφιζε το Πολυνομοσχέδιο;» Ο Θανάσης Σκόκος στέλεχος του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στην ερώτηση «Θα ψήφιζε το κόμμα το πολυνομοσχέδιο;» απάντησε «σε υποθετικές ερωτήσεις δεν απαντάω. Το Ποτάμι δεν είναι στη Βουλή.»

«Το Ποτάμι θα ψήφιζε το Πολυνομοσχέδιο;» Ο Θανάσης Σκόκος στέλεχος του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στην ερώτηση «Θα ψήφιζε το κόμμα το πολυνομοσχέδιο;» απάντησε «σε υποθετικές ερωτήσεις δεν απαντάω. Το Ποτάμι δεν είναι στη Βουλή.» Για να δούμε όμως πόσο «υποθετική» είναι η ερώτηση του δημοσιογράφου. Το κρίσιμο θέμα πριν 10 ημέρες ήταν η ψήφιση ή όχι του Πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή. Τα κόμματα κοινοβουλευτικά ή μη κλήθηκαν να δηλώσουν τη θέση τους. Και όπως ήταν εύλογο το έπραξαν όλα. Η θέση πως το Ποτάμι όσο δεν είναι στη Βουλή δεν χρειάζεται να τοποθετείται επί των νομοσχεδίων, ενώ αυτά θα επιφέρουν επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών, είναι παντελώς αβάσιμη και αστήρικτη. Με ποιο τρόπο δηλαδή οι πολίτες θα γνωρίζουν τις πολιτικές θέσεις του Ποταμιού, ενός νεοσύστατου κόμματος, εάν αυτό αποφεύγει να απαντήσει σε υπαρκτά πολιτικά ερωτήματα; Πολύ περισσότερο όταν δέχεται κριτική από πολλές πλευρές ότι προβαίνει σε κοινότυπες διατυπώσεις και έχει ασαφές και θολό πολιτικό στίγμα. Ως δικαιολογία τέθηκε το επιχείρημα ότι υπήρχε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου μέχρι την ψηφοφορία. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που στηλιτεύθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όμως αυτό δεν τα εμπόδισε να έχουν άποψη και να ψηφίσουν εν τέλει. Εφόσον το Ποτάμι μπει στη Βουλή ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξει διαφορετικός χρόνος για το ίδιο και διαφορετικός χρόνος για όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα! Η κλεψύδρα του χρόνου είναι κοινή για όλους.

Επειδή όμως το κρίσιμο ερώτημα παραμένει και μετά την ψήφιση του, υπάρχει περίπτωση τώρα που το Ποτάμι έχει τον χρόνο να μελετήσει το Πολυνομοσχέδιο και να αποφανθεί εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτό; Να μας πει δηλαδή εάν θα το καταψήφιζε, θα το υπερψήφιζε ή θα δήλωνε «παρόν»; Και βεβαίως και τους λόγους για το έκανε. Εκτός κι αν μετά την ψήφισή του, το Ποτάμι θεωρεί πως δεν έχει σημασία να ασχοληθεί με το Πολυνομοσχέδιο αφού αυτό έχει ήδη ψηφιστεί!

Μήπως αυτή είναι μία στάση υπεκφυγής; Μήπως η τακτική του Ποταμιού ενόψει των Ευρωεκλογών συνίσταται στο να “κρατά χαμηλά την μπάλα”, να αποφεύγει να παίρνει θέσεις με μοναδικό στόχο να γίνεται αποδεκτό σε όσο το δυνατόν ετερόκλητα ακροατήρια;

Αν αυτό συμβαίνει τότε το ΠΟΤΑΜΙ δεν ξεκινά καλά για την εισαγωγή του νέου. Είναι ευρέως γνωστό ότι η ψηφοθηρία μέσω της ασάφειας είναι συστατικό στοιχείο παλαιού πολιτικού λόγου.

Υ.Γ. Τέλος καλό είναι να γνωρίζει το ΠΟΤΑΜΙ πως στην πολιτική σχεδόν όλα τα ερωτήματα εμπεριέχουν μία υπόθεση. Π.χ το ερώτημα: ” Εάν ήσασταν κυβέρνηση τι θα κάνετε για το ζήτημα της ανεργίας, της υγείας, της εκπαίδευσης ;”, να μας συγχωρεί αλλά ΔΕΝ απαντάται ως εξής : “Δεν είμαστε στην κυβέρνηση και δεν απαντούμε σε υποθετικά ερωτήματα! Κάντε μας κυβέρνηση και θα δείτε!”…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top