ΑΡΘΡΑ

Κάντε τώρα κάτι!

Πολλές ζυμώσεις και συζητήσεις γίνονται για να συγκροτηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς με στόχο να κυβερνηθεί η χώρα με τρόπο που δεν θα επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος.

Πολλές ζυμώσεις και συζητήσεις γίνονται για να συγκροτηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς με στόχο να κυβερνηθεί η χώρα με τρόπο που δεν θα επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος.

Βρισκόμαστε όμως στην εξής κατάσταση. Η κεντροαριστερά, με τα δύο κόμματα που μετέχουν στις ζυμώσεις, βρίσκεται ήδη στην κυβέρνηση. Ας δεχθούμε ότι λόγω ειδικών συνθηκών δεν μπορεί, όπως λέει, να εφαρμόσει την πολιτική της. Τι την εμποδίζει όμως να υποστηρίξει άξιους ανθρώπους στη διοίκηση;

Γιατί τα δύο κόμματα, το Πασόκ και η Δημάρ, μεθοδεύουν την αντικατάσταση του διοικητή των ΕΛΓΑ με κομματικούς εγκάθετους; Αν είναι σωστά όσα γράφει ο Κ. Καλλίτσης στο κείμενό του στην Καθημερινή που αναδημοσιεύει η Μεταρρύθμιση, γιατί Δημάρ και Πασόκ δέχονται να αντικατασταθεί ο Θεόδωρος Σαρρής που έκανε πλεονασματικό έναν ελλειμματικό οργανισμό μέσα σε ενάμιση χρόνο; Γιατί δεν τον αφήνουν στη θέση του; Κι αν πέφτει ο οργανισμός αυτός στο κομμάτι που αναλογεί στη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν προβάλλουν βέτο; Γιατί δεν παραιτούνται από τις θέσεις που τους αναλογούν στον κρατικό μηχανισμό για να μείνουν οι άξιοι στις θέσεις τους;

Τι χρειάζεται να πουν και να υποσχεθούν Δημάρ και Πασόκ σε οποιοδήποτε Φόρουμ όταν έχουν συμμετάσχει σε αυτή την επαίσχυντη μοιρασιά του κράτους; Γιατί πρέπει να πιστέψουμε ο,τιδήποτε υποστηρίξουν για το μέλλον όταν δεν κάνουν το σωστό σήμερα; Όλοι όσοι συνομιλούν με τα κόμματα αυτά και τα προσκαλούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης για την κεντροαριστερά και τη χώρα ας τα θέσουν προ των ευθυνών τους σήμερα: όχι μόνο να απόσχουν από την απαράδεκτη διαδικασία που σχεδίασαν αλλά να την καταγγείλουν και να την αποτρέψουν.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top