ΑΡΘΡΑ

Κάτι σάπιο στο βασίλειο της ΝΕΡΙΤ

Η παραίτησή του Χρήστου Χωμενίδη από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ αιτιολογήθηκε από την πλευρά του με την καταγγελία για ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της δημόσιας τηλεόρασης. Προηγήθηκαν οι παραιτήσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Α. Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του Ρ. Μορώνη μέσα σε ανάλογο κλίμα, ενώ σκληρή κριτική για φαινόμενα αδιαφάνειας και κομματισμού είχε ασκήσει φεύγοντας ο πρώην πρόεδρος Γ. Προκοπάκης. Επειδή μαζεύτηκαν πολλά, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσει

Η παραίτησή του Χρήστου Χωμενίδη από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ αιτιολογήθηκε από την πλευρά του με την καταγγελία για ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της δημόσιας τηλεόρασης. Προηγήθηκαν οι παραιτήσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Α. Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του Ρ. Μορώνη μέσα σε ανάλογο κλίμα, ενώ σκληρή κριτική για φαινόμενα αδιαφάνειας και κομματισμού είχε ασκήσει φεύγοντας ο πρώην πρόεδρος Γ. Προκοπάκης.

Επειδή μαζεύτηκαν πολλά, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις -αν υπάρχουν- στις βαρύτατες καταγγελίες που διατυπώνονται και στην αίσθηση που δημιουργείται ότι ζητούμενο δεν είναι η ανεξαρτησία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Αν η χώρα διασύρθηκε και η ποιότητα της δημοκρατίας τραυματίστηκε σοβαρά με το «μαύρο» στην ΕΡΤ για να φτιαχτεί ένα «μαγαζάκι» στα μέτρα του κομματικού συστήματος εξουσίας, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά ακόμη και από όσο φαίνονται. Αν πάλι αυτονομούνται διάφορα κέντρα και αναλαμβάνουν εξωφρενικές πρωτοβουλίες παράγοντες και αξιωματούχοι χωρίς κεντρική απόφαση, τότε θα πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις.

Αυτό που οπωσήποτε δεν είναι ανεκτό να συμβεί είναι να αντιμετωπίζεται με απάθεια και σιωπή μια υπόθεση που προσβάλλει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής επιλογής στην κάλπη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top