ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Κάτω οι θεσμοί… κάτω το Κράτος !! Και τι έγινε…όλα επιτρέπονται

Άλλη μια βδομάδα πέρασε και τι βδομάδα… για κάποιους γεμάτη περιπέτειες και πολιτικά γεγονότα, για άλλους, τους σκεπτόμενους, άλλη μια χαμένη εβδομάδα, γεμάτη κενολογίες αλλά και τραγικά επικίνδυνους,δήθεν ιστορικούς, αλλά στην πραγματικότητα, ανιστόρητους πολιτικούς και κοινωνικούς αταβισμούς.

Η προηγούμενη βδομάδα τελείωσε, με το πορφυροστολισμένο,πολυάνθρωπο, πολυήμερο, πολυέξοδο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν καταλάβαμε τελικά, τι αποφάσισε που να αφορά τους πολίτες και τι καινούργιο πρόσφερε.

Άλλη μια βδομάδα πέρασε και τι βδομάδα… για κάποιους γεμάτη περιπέτειες και πολιτικά γεγονότα, για άλλους, τους σκεπτόμενους, άλλη μια χαμένη εβδομάδα, γεμάτη κενολογίες αλλά και τραγικά επικίνδυνους,δήθεν ιστορικούς, αλλά στην πραγματικότητα, ανιστόρητους πολιτικούς και κοινωνικούς αταβισμούς.

Η προηγούμενη βδομάδα τελείωσε, με το πορφυροστολισμένο,πολυάνθρωπο, πολυήμερο, πολυέξοδο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν καταλάβαμε τελικά, τι αποφάσισε που να αφορά τους πολίτες και τι καινούργιο πρόσφερε.

Καπάκι μας ήρθε η λίστα Λαγκαρντ, η εξεταστική για το θέμα της ΕΡΤ,που δεν την ψήφισαν περισσότερο από το 30% αυτών που την υποστήριξαν και… ο χορός καλά κρατεί.

Αντί την επόμενη του συνεδρίου των Συνιστωσών, να μας προσφέρει μια πολιτική πρόταση, μας προέκυψε ΣΥΡΙΖΑ, μαινόμενος εναντίον των πάντων.

Κάποιοι ερμηνεύουν αυτή την εξέλιξη ως απόνερα… λάθος, κατά κανόνα η όξυνση, είναι παράγωγο της ανάγκης να επικαλύψει εσωτερικές κρίσεις και να γιατί.

Συνιστώσες που καταργήθηκαν, αλλά και δεν καταργήθηκαν, συνιστώσες σε απόγνωση από την εξαέρωση και εξαφάνισή τους, μέσα από προφανή παιχνίδια μηχανισμών και συσχετισμών.

Ανθρώπινα στεναχωρήθηκα, για την Πασοκογενή συνιστώσα, που ανασκαλοπίστηκε, επειδή σ αυτήν ανήκαν και κάποιοι γνωστοί μου.

Πολιτικά όμως επιβεβαιώθηκα, διότι όσοι νόμιζαν, ότι οι μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, λαίμαργοι για εξουσία και αρχομανείς, θα τους άφηναν χώρο για τον «προσδοκώμενο παράδεισο της εξουσίας», ήσαν βαθειά νυχτωμένοι….

Η λαϊκή θυμοσοφία έχει και εδώ την απάντησή της, με την κρητική παροιμία, «όποιος κάθεται καλά και ποιο καλά γυρεύγει, ο διάολος τουκ@@ου του, κουκιά του μαγερεύγει».

Η κρίση των συνιστωσών σε απόγνωση , στην πραγματικότητα δηλαδή

η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αυτορυθμιστεί σε κόμμα με σαφή προσανατολισμό, τον οδήγησαν πάλι στην στρατηγική της έντασης, της πόλωσης, του κοινωνικού και πολιτικού διχασμού.

Δυστυχώς, στο δημόσιο λόγο, δεν επισημάνθηκαν, σημαντικές πολιτικές απρέπειες αλλά και επικίνδυνες πρακτικές .

Σε θεσμικό επίπεδο, συνεχείς επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, συγχρόνως όμως, προσπάθειες επικοινωνιακής εκμετάλλευσης και του θεσμού και του προσώπου του Προέδρου, με ανοίκειο και τυχοδιωκτικό τρόπο.

Πλήρης έλλειψη σεβασμού, αλλά και της σημειολογίας και του συμβολισμού του κτιρίου του Κοινοβουλίου, που όλοι οφείλουν

, να μην τον ευτελίζουν με μικροπολιτικές και ανόητες ρηχές, απολίτικες πράξεις.

Δεν καταλαβαίνουν, ότι η ανάρτηση πανό, η κομματικών συνθημάτων,μπορεί να ανοίξει σε άλλους την όρεξη, να αναρτήσουν πανό με αγκυλωτούς σταυρούς και τα πουλιά της 21 Απριλίου, στην λογική τηςισότητας των μέσων;

Όπως πάμε, δεν είναι απίθανο να δούμε σε λίγο, στα πρότυπα του Πανεπιστημίου, να κτίζουν το γραφείο του Προέδρου της Βουλής, να κάνουν κατάληψη των γραφείων των Προέδρων κομμάτων και γιατί όχι,κατάληψη όλου του κτιρίου της Βουλής… και τι έγινε… όλα επιτρέπονται…

Κάτω οι θεσμοί… κάτω το κράτος!!

Ανιστορητες και επικίνδυνες συμπεριφορές , οδήγησαν κάποιους, να ξαναθυμηθούν τον Τσουκάτο, όταν είναι γνωστό ότι η υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη και τον

Άκη, που τώρα που μιλάμε, δικάζεται.

Φαίνεται, αφού «καθάρισαν» οι κυρίαρχες συνιστώσες τον… καημένο τον Αντώνη, θεωρούν ότι δεν έχουν πλέον ανάγκη την Πασοκογενή κοινωνική συνιστώσα και λύνουν την σιωπή τους!!

Όμως το επικίνδυνο μα αυτά και με τα άλλα, για πρώτη φορά προκλητικά, αναφέρθηκε στην Βουλή ο Αντών Τσαούς, όπως είναι γνωστότερος ο Αντώνης Φωστερίδης και δεν αντέδρασε κανένας από τους ανιστόρητους και αδιάβαστους δήθεν ριζοσπάστες αριστερούς και όχι μόνο.

Δυστυχώς, στην κυριολεξία, βρισκόμαστε στον προθάλαμο ενός πολιτικού φρενοκομείου και κάποιος η κάποιοι πρέπει να σταματήσουν τον κατήφορο…

Θέματα λυμένα από το παρελθόν, επιχειρούν να τα αναβιώσουν,επικίνδυνες πολιτικές φαντασιώσεις, αλλά στην ουσία πολιτικές ονειρώξεις , επιχειρούν να μπούν στην πολιτική καθημερινότητα,οδηγώντας την χώρα και τον λαό, σε ακραίες καταστάσεις, στα όρια ενός νέου πολιτικού εμφυλίου.

Δεν καταλαβαίνουν, όσοι συνειδητά η ασυνείδητα παίζουν αυτό το παιχνίδι, ότι δουλεύουν για τον φασισμό και την ακροδεξιά.

Είναι δυνατόν, να ξαναμιλούν στην Βουλή, για Μελιγαλάδες, για ΑντώνΤσαούς για ραντεβού στα γουναράδικα και άλλα χοντρά και άκρωςεπικίνδυνα;

Ηθελημένα ή αθέλητα, σημαντικά τμήματα, αν όχι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τμήματα της Νέας Δημοκρατίας, έχουν μετατρέψει την Βουλή σε γήπεδο και δεν καταλαβαίνουν, ότι ανοίγουν παιχνίδι επικίνδυνο για την Χρυσή Αυγή.

Γήπεδο η Βουλή και τα … μυαλά στα κάγκελα!!!

Κάποιος πρέπει να τους μαζέψει!!

Τα θέματα της Εθνικής συμφιλίωσης, τα έλυσαν οι αείμνηστοι Κων/νος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Κων/νος Καραμανλής, αναγνώρισε το ΚΚΕ για λόγους πολιτικής ανάγκης, διότι με τα δεδομένα εκείνης της εποχής, με ισχυρότατα κομμουνιστικά κόμματα σε Ευρώπη και κυρίως σε Ιταλία και Γαλλία,δεν θα μπορούσε να προωθήσει την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ.

Ο δε Ανδρέας Παπανδρέου, με την αναγνώριση της Εθνικής αντίστασης,για λόγους εθνικής συμφιλίωσης, συνεννόησης και ενότητας, εδώ, απλώς να θυμηθούμε, ότι η τότε Νέα Δημοκρατία, με τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ αποχώρησε από την Βουλή, καταγγέλλοντας την αναγνώριση!.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, ξαναπροβάλλει η ανάγκη, να ισχυροποιηθεί ο ιστορικά πόλος της σταθερότητας, της ισορροπίας, της προοπτικής, ο χώρος

του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου, της συναίνεσης, ο χώροςτης κεντροαριστεράς, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, ως πολιτική ανάγκη, της ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, της κοινωνικήςισορροπίας, της προόδου.

Το ΠΑΣΟΚ, καλώς συμμετέχει στην κυβέρνηση και επιχειρεί να βοηθήσει όσο μπορεί, όμως αυτό δεν αρκεί, το ΠΑΣΟΚ, οφείλει να σηματοδοτήσει την δική του πολιτική παρουσία, ως αυτοτελούς,αυτόνομου ιδεολογικά και πολιτικά ισχυρού πόλου, ως εκφραστή της κεντροαριστεράς και του κοινωνικού συμβολαίου, σηματοδοτώντας την πολιτική του παρουσία.

Οφείλει στηρίζοντας `και συμμετέχοντας στο κυβερνητικό έργο, να σηματοδοτεί καθημερινά, την δική του πρόταση, την δική του πολιτική παρουσία… από δω η θέση, από κει ο κυβερνητικός συμβιβασμός.

Για το ΠΑΣΟΚ, είναι ιστορική ανάγκη, να καλέσει και όλες τις άλλες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, για να δώσουν όλοι μαζί, το δικό τους στίγμα , την δική τους σηματοδότηση, για να αποτρέψουν την παραμονή της φασιστικής, ναζιστικής, αλλά και της φασιστικής κρυμμένης δεξιάς στην χώρα.

Η ιστορική ευθύνη για το ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια….οφείλουν, πρέπει και μπορούν… οι καιροί δεν περιμένουν… !!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top