ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Κινητικότητα εκ του προχείρου…

Πλάκα έχουν! Αφού το ελληνικό πολιτικό σύστημα έκανε κάθε είδους κόλπο για να αποφύγει τις προβλεπόμενες από το Μνημόνιο απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αφού ανακάλυψε τις μετατάξεις, την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και άλλους ευφάνταστους όρους, βρήκε τη «μαγική λύση» να βαφτίσει το κρέας, ψάρι!

Πλάκα έχουν! Αφού το ελληνικό πολιτικό σύστημα έκανε κάθε είδους κόλπο για να αποφύγει τις προβλεπόμενες από το Μνημόνιο απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αφού ανακάλυψε τις μετατάξεις, την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και άλλους ευφάνταστους όρους, βρήκε τη «μαγική λύση» να βαφτίσει το κρέας, ψάρι! Θα διαλύσει, λέει, τις δημοτικές αστυνομίες για να μεταφέρει τους εργαζόμενους των δήμων στην ΕΛ.ΑΣ. για εργασίες γραφείου. Μωρέ, μπράβο, ελληνική ευρηματικότητα! Οι «κουτόφραγκοι» δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν τέτοια επανίδρυση του κράτους.

Για μια ακόμη φορά, η ελληνική κυβέρνηση κοροϊδεύει ημάς και αλλήλους, δηλαδή τους τροϊκανούς. Αντί να αποκεντρώνει το κράτος θέλει να το συγκεντρώσει για να δείξει κινητικότητα εκ του προχείρου. Δεν έχει αποτιμηθεί η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας -αν και μια εμφανής βελτίωση είναι το πάρκινγκ στους δρόμους, για το οποίο αμελούσε η κρατικοκεντρική Τροχαία- και δεν ξέρουμε αν μπορεί να αποτιμηθεί αφού οι υπουργοί ήταν πάντα φειδωλοί στην παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οπως και να έχει το πράγμα, όμως, αυτό που γίνεται σε όλες τις πόλεις του κόσμου μπήκε -με μεγάλη καθυστέρηση- σε ρότα και στην Ελλάδα. Υστερα από τόσα βάσανα, τόσες παρεξηγήσεις μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας, τόσους νόμους, τόσες εγκυκλίους, τόσες διαταγές, κάποιοι φωστήρες της κυβέρνησης, προκειμένου να μην κάνουν την δουλειά τους βρήκαν τη «λύση». Να διαλύσουν ένα έργο εικοσαετίας για μια προσωρινή θετική αξιολόγηση της τρόικας. Διότι ακόμη κι αν τα διαλύσουν όλα και μασκαρέψουν τους δημοτικούς σε αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., το πρόβλημα του συγκεντρωτικού κράτους, που δεν μπορεί να μοιράσει δύο οργανισμών αρμοδιότητες, θα μεγεθυνθεί. Το ελληνικό κράτος δεν απέτυχε μόνο επειδή είναι μεγάλο. Απέτυχε κυρίως διότι είναι συγκεντρωτικό. Παραγωγικές λειτουργίες που έπρεπε να είναι στην αγορά (π.χ. ηλεκτρισμός, αερομεταφορές κ.α.) περνούσαν από τα γραφεία των υπουργών· πολλάκις με το αζημίωτο. Τοπικές λειτουργίες που έπρεπε να ανήκουν στους δήμους, περνούσαν επίσης από τα γραφεία των υπουργών. Τώρα μάς λένε ότι, προκειμένου να δείξει η κυβέρνηση ότι κάτι κάνει, θα πρέπει να αποκτήσει ο κ. Δένδιας την αρμοδιότητα να ελέγχει και το παράνομο παρκάρισμα στη Φλώρινα! Δεν αφήνουν τις εξυπνάδες και να σοβαρευτούν, διότι η χώρα χρεοκοπεί κι αυτοί μετακινούν στολές μεταξύ δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών! Νισάφι πια…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top