ΑΡΘΡΑ

Κοντά σε πρόσφυγες κι εθελοντές. Πώς να ξεχάσεις; Εισερχόμενα x

Fanos1

Ο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΑΝΟΥ  βρέθηκε  χτες στο Χέρσο  και  ενίσχυσε  με είδη πρώτης ανάγκης,  φάρμακα,  ρούχα, παιχνίδια,τρόφιμα  κι  ό,τι  άλλο καταφέραμε  και συγκεντρώσαμε  τους  πρόσφυγες  που βρίσκονται  προσωρινά στο  hotspot στο παλιό στρατόπεδο του Χέρσου.  Ο  Πρόεδρος  του  Δ.Σ.  Δημήτρης  Παυλακούδης  και  η Ελένη  Γρομπανοπούλου, μαζί  με μέλη  και φίλους  του συλλόγου  μας έδωσαν το παρών  αψηφώντας  τη δυνατή βροχή.  Χάρη  στη βοήθεια και τη στήριξη  συγχωριανών  που ζουν  στο Φανό ή τη  Θεσσαλονίκη  αλλά και με τη  συνδρομή φίλων  και φορέων   πετύχαμε  κι εμείς  να βάλουμε ένα μικρό «λιθαράκι» στην τεράστια  προσπάθεια που καταβάλουν  οι  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΤΟΥ ΧΕΡΣΟΥ. Η  εικόνα  που αντικρύζεις σε  γεμίζει  προβληματισμό  κι αισιοδοξία παράλληλα.  Απ’ τη  μια  βλέπεις  πως  χιλιάδες συνάνθρωποί  σου   ζουν  κάτω  από  άθλιες συνθήκες.  Νέοι,γέροι  και παιδιά  μέσα  σε σκηνές παλεύουν  να επιβιώσουν. Σ’όλη τη διαδρομή  συναντάς  ανθρώπους  που  ψάχνουν  να γλιτώσουν απ΄τον όλεθρο.Πώς να ξεχάσεις  τα  παιδικά μάτια που  σε χαιρετούν  καθώς  περνάς έξω απ΄το στρατόπεδο; Ή τις γυναίκες που προχωρούν μες στη βροχή με τα μωρά στην αγκαλιά; Ή  το μικρό κορίτσι που ζήτησε την ομπρέλα από τη Μάρθα  σα να ταν θησαυρός;Fanos2

Απ΄την άλλη παίρνεις  δύναμη όταν αντικρίζεις  απλούς ανθρώπους του  Χέρσου να υποκαθιστούν  τους ανύπαρκτους κρατικούς φορείς.Ανθρώπους που αφήνουν τις δουλειές τους και κάθονται  12 ώρες τη μέρα  συγκεντρώνοντας πράγματα, κουβαλώντας τρόφιμα, μεταφέροντας ό,τι μπορούν στους συνανθρώπους τους που τους χρειάζονται…Πώς να ξεχάσεις  τη  φωνή του  φίλου  γιατρού  Γιάννη Τσιτσιμπή  που  στο τηλέφωνο  μοιάζει  ζεστή και γεμάτη  μεράκι; Που μετά τις εφημερίες στο νοσοκομείο  πηγαίνει να στήσει  πρόχειρο ιατρείο  κάτω από μια τέντα; ;; Ή τις γυναίκες  από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο του Χέρσου  που  δίνουν και την ψυχή τους για να συντονίσουν τα πάντα;

ΠΩΣ  και  ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΥΝ  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ;

ΠΩΣ  και  ΠΟΤΕ  ΘΑ  ΔΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ  ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ;

ΠΩΣ   θα  ΠΟΤΕ  η  κοινωνία μας  θα διώξει  το φόβο  και το σκοτάδι  από πάνω της;

ΤΕΛΟΣ  ΟΦΕΙΛΩ  ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ  ΘΕΡΜΑ  όλους  όσους μας στήριξαν  αυτές  τις  μέρες δίνοντας από το υστέρημά τους  κάτι  που γι΄άλλους  μοιάζει…θησαυρός! ΧΩΡΙΣ  ΕΣΑΣ  ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!

Υ.Γ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες  στον  Υπευθ.της ομάδας μπάσκετ του  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΕΥΟΣΜΟΥ Μάριο Οταμπασίδη, στους φίλους  Γιάννη  Τριανταφυλλίδη  και  Μαρία Μήνα  που οργάνωσαν  στο μαγαζί  τους συλλογή  από τους καταστηματάρχες της  Τούμπας  και  στα φαρμακεία Νάντιας και Νικ. Φραγγίδου ,  Χρ.Μπάρμπα και    που μας βοήθησαν  προσφέροντας πολύτιμο  φαρμακευτικό υλικό και είδη βρεφικής  φροντίδας!

* Ο Δημήτρης Χ. Παυλακούδης είναι Πρόεδρος   Δ.Σ. Πολιτιστικού  Συλλόγου Φανού Κιλκίς,

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top