ΑΡΘΡΑ

Κύπρος μου όμορφο νησί έχεις ψυχή…Ελληνική!

Δεν ξέρω αν η λύση βιωσιμότητας του κυπριακού χρέους -εντός ευρωζώνης- ήταν κι αυτή «η μόνη εφικτή», «η καλύτερη δυνατή», «δίκαια και ρεαλιστική» κ.λπ. … Αυτό που έχω καταλάβει όμως είναι ότι ήταν -στη γενική της σύλληψη- έτοιμη από καιρό στα μυαλά των Ευρωπαίων. Όπως και στη δική μας περίπτωση, που οι χειρισμοί Παπανδρέου αποδείχτηκε πλέον ότι δεν ήταν οι… καλύτεροι, το «μη παρέκει» όμως του χρέους και του ελλείμματος ήταν προδιαγεγραμμένο, όταν ήρθε στην εξουσία.

Η Κύπρος δεν καταστράφηκε από τον Αναστασιάδη, όπως και η Ελλάδα δεν καταστράφηκε από τον Παπανδρέου, παρά το ότι και οι δύο ήρθαν στην εξουσία λέγοντας, ο καθένας με τον τρόπο του, ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι «δεν θα κινδυνεύσουν τα δικά σας»! Ο Χριστόφιας, κακά τα ψέματα, ακολούθησε το δρόμο της κοπάνας που υπέδειξε πρώτος ο «δικός μας» Κωστάκης, όταν κατάλαβε ότι έπρεπε να φύγει μόνος του με εκλογές, για να μη φύγει νύχτα, πριν ή μετά. Και το δάκρυ του δεν ήταν τόσο γιʼ αυτά που γίνονταν -και που τα ήξερε- όσο γιʼ αυτά που θα γίνονταν μετά -που επίσης τα ήξερε…

Η αλήθεια, συνολικά για το… ενιαίο ελληνοκυπριακό αμυντικό δόγμα, είναι δυστυχώς (ή μήπως ευτυχώς;) σκληρή και αμείλικτη: Δεν μπορεί μια χώρα να ανήκει σε μια ένωση με τα… ψέματα, μέσα στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Ούτε μπορεί να ζει χάρη στην αποκλειστική ιδιότητα της χώρας – φορολογικού παραδείσου! Ο δρόμος της δραχμής και της λίρας, που ανακαλύψαμε όταν μας πήραν είδηση, είναι ανοιχτός! Ας τον τραβήξουμε, αν τόσο πια το θέλουμε, αλλά ας μην περιμένουμε κι απʼ αυτόν προκοπή. Γιατί το πρόβλημα των λαών (ή μήπως του λαού;) μας, είναι δικό μας, δεν είναι της Ευρώπης…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top