ΑΡΘΡΑ

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και των «Μακεδονομάχων», υπάρχουν και οι «Άλλοι»!

Κάποιοι που δεν είχαν την ετοιμότητα των Κουρουμπλή, Μαντζουράνη, Μητρόπουλου, του ρεύματος Τσοχατζόπουλου και όλων των ομοίων τους, για να πάνε την ώρα που «έπρεπε» στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν τα «μεγαλεία» που έχασαν!
(Διότι είναι «μεγαλείο», το να χρίεσαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με θεσμικό «προσόν» το γεγονός ότι έκανες την θητεία σου στην φυλακή, για συμμετοχή σε διαφθορά). 
Ζήλεψαν λοιπόν αυτά τα «μεγαλεία», αλλά ντρέπονταν να κάνουν το βήμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήξεραν ότι τους «βλέπουμε»!
Έτσι, με ευκαιρία τις απόκριες που πλησιάζουν και επιτρέπουν να ντυνόμαστε μασκαράδες, χρησιμοποίησαν ως «μάσκα» το μακεδονικό για να πάνε ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι δεν θα τους καταλάβουμε! (Θα λέμε ότι το κάνουμε για «εθνικούς λόγους», σκέφτηκαν). Κι έτσι πήραν τον δρόμο τους για την αυλή του Αρταξέρξη.
Είναι όμως άτυχοι. Διότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, των οποίων η στάση τους αποκαλύπτει. Αφού, όχι μόνον δεν ζήλεψαν τα «μεγαλεία», όχι μόνον δεν φόρεσαν μάσκες, αλλά επιμένουν ότι το να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι θέμα διαφορετικής πολιτικής επιλογής, αλλά πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας.
Διότι δεν κρύβουν από τον εαυτό τους, ότι είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, που το εκλογικό σώμα επέλεξε για κυβέρνηση κόμμα, το οποίο είχε ταχθεί ρητά κατά της δημοκρατίας. Και το οποίο, ως κυβέρνηση, τη μόνη σοβαρή προσπάθεια που έκανε, ήταν να υπονομεύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους, τους θεσμούς της. Γι’ αυτό άλλωστε απροκάλυπτα τους ονόμασε «θεσμικά εμπόδια»!!
Υπερασπιζόμενοι λοιπόν την ίδια τη δημοκρατία, θέλουν να φύγει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως εχθρός της.
Ταυτόχρονα όμως υπερασπίζονται και τη λογική. Και γι’ αυτό, όχι μόνον θέλουν τη λύση του μακεδονικού, αλλά και αρνούνται να συναγελαστούν με το ανθρωπολογικό εκείνο είδος που είδαμε στην εξέδρα της «λαοσύναξης» του Συντάγματος και με ό, τι αυτό πολιτικά και πολιτισμικά εκπροσωπεί.
Τα πράγματα δηλαδή δεν είναι μαύρο – άσπρο. Όχι μόνο γι’ αυτό που υπονοεί η φράση, αλλά γιατί υπάρχει και πιο μαύρο και πιο άσπρο! Αν αντέχουμε να το δούμε….

 

  • Από ανάρτηση στο Facebook

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top