ΑΡΘΡΑ

Η κατάρρευση του Κράτους Δικαίου, δηλαδή της Δημοκρατίας: Ιδού η απόδειξη!

Διαβάζω σε άρθρο έγκυρης ηλεκτρονικής εφημερίδας: «Ακόμη και την διατύπωση ότι «ο Δημήτρης Κουφοντίνας προχωρούσε σε  γενικόλογες… ιστορικές αναφορές  σε σχέση με το εγχώριο αντάρτικο πόλης  και δεν τίθεται θέμα ότι επικροτεί τις ενέργειες  της 17Ν»  φέρεται να μελετούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να   απεμπλακούν από το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί με το ζήτημα της  7ης αδείας του πρώην ηγετικού μέλους της ένοπλης οργάνωσης.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ επιζητούν κατεπείγουσα λύση του θέματος με την  άδεια του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς φοβούνται κλιμάκωση των καταδρομικών επιθέσεων από αντιεξουσιαστές –ήδη έχουν σημειωθεί 15- τις  οποίες  δεν μπορούν να αποτρέψουν.»

Είχα αρχίσει να γράφω το κειμενάκι αυτό πριν διαβάσω στις ειδήσεις ότι η αγλαή Εισαγγελεύς Άρειου Πάγου προχώρησε σε πρόταση αναίρεσης της απόφασης της ειδικής επιτροπής που έχει απορρίψει τη άδεια εξόδου στον Κουφοντίνα. Τώρα πια η εικόνα δεν απλώς σαφέστατη, αλλά έχει εμπλουτιστεί και με ήχο: Βοά!!!

  • Δικαστές που ψάχνουν για πρόσχημα ώστε η απόφασή τους να «συντονιστεί» με τα κίνητρα των οπαδών του Κουφοντίνα που τουλάχιστο καλοβλέπουν το αντάρτικο πόλης ως μέθοδο λειτουργίας της λαϊκής δημοκρατίας που ονειρεύονται.
  • Αστυνομία, που αντί να κάνει τη δουλειά της ψάχνει κι αυτή για να δώσει πάτημα στους παραπάνω δικαστές που ψάχνουν για άλλοθι κτλ.κλπ.
  • Εισαγγελέας Αρείου Πάγου που πιάνει την μπακέτα του μαέστρου για να συντονίσει την αντιδημοκρατική αθλιότητα των παραπάνω οργάνων του λαϊκού μηδενισμού και ολοκληρωτισμού.
  • Και μια κυβέρνηση που προστατεύει επιμελώς τις δυνάμεις κρούσεις του μηδενιστικού λαϊκισμού και ολοκληρωτισμού.
  • Και σε μακρύτερο πλάνο, μια κυβέρνηση που έχει φροντίσει επιμελώς να δημιουργήσει δυναμικό δίκτυο παγίδευσης της δικαιοσύνης στο αντιδημοκρατικό Σχέδιο.

Τι παραπάνω χρειάζεται, αδέλφια, για να βάλουμε τις φωνές: Κινδυνεύει άμεσα το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία. Την δημοκρατία δεν την καταλύουν αποκλειστικά οι Χούντες. Την καταλύουν – και μάλιστα πολύ πιο αποτελεσματικά- και οι αριστεροφανείς Μεσσίες που υπόσχονται την λαϊκή Ουτοπία. Τα έχουμε δει όλα. Δεν έχουμε δικαίωμα μήτε στη σιωπή, μήτε στην σκοπιμότητα της μετριοπάθειας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top