ΑΡΘΡΑ

Η πολιτική ως «μπούρδα» και ο ρόλος των ανοήτων

Κυβερνούν για τρία χρόνια τώρα. Οι αρμόδιοι για το ζήτημα υπουργοί και η στοματού Περιφερειάρχης δεν  είχαν καν επισημάνει το μέγα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές που μας έδωσαν την τραγωδία των ενενήντα δύο νεκρών ως μακάβρια απόδειξη της ύπαρξης του.

Και τώρα, ο πρωθυπουργός της θεωρίας  της μαθητείας της μηδενιστικής αριστεράς στο κασιδιάρικο  κεφάλι της δύστυχης κοινωνίας μας, ύστερα από ενιάμερες στοχαστικές αναζητήσεις, φωτίστηκε ως εξ ουρανού, και καλεί τους ντελάληδες των μοντέρνων μέσων ενημέρωσης για να τους αναγγείλει ένα «εύρηκα» σπουδαιότερο και  αυτού του αρχικού του Αρχιμήδη: Εύρηκα το κρυμμένο τέλειο σχέδιο πολιτικής προστασίας. Σε εννέα μόλις μέρες και με μία μοναδική πεφωτοσμένη συνάντηση δύο γκουρού που μέχρι τώρα τους είχε αποκυρηγμένους ως κομμάτι του επάρατου «παλαιού συστήματος».

Μπούρδες, λοιπόν, μπούρδες για ανόητα πολιτικά ακροατήρια, όπως αυτοί με την αλαζονεία τους θεωρούν το μέσο πολίτη. Είμαι πλέον περίεργος. Θα τη  καταπιούμε κι αυτή  την περιφρόνηση; Και, για εκφάσω την βαθύτερη  αγωνία μου, διερωτάμαι: Η δημοκρατική  αντιπολίτευση θα  ακολουθήσει άραγρε αυτόν τον ανταγωνισμό μπουρδολογίας σπεύδοντας κι αυτή να ανακοινώσει τα δικά της σχέδια των «εννέα ημερών». Βλέπω ήδη κάποιες χαρακτηριστικές ενδείξεις. Αυτό, πια, θα είναι μια  ακόμη πραγματική  εθνική τραγωδία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top