ΑΡΘΡΑ

Οι Πρέσπες την επόμενη ημέρα!

Καθώς η συμφωνία των Πρεσπών ολοκληρώνεται, τα πράγματα έχουν πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο:

  1. Η Μακεδονία είναι γεωγραφικός όρος, δεν δηλώνει το έθνος, (αυτό λέγεται Ελληνικό, όχι Μακεδονικό).
  2. Η Μακεδονία ως γεωγραφικός όρος εκτείνεται σε τρεις κυρίως χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία/Μακεδονία του Πιρίν, Σκόπια/Μακεδονία του Βαρδάρη)
  3. Η σύνθετη ονομασία αποτελεί την λυδία λίθο για να βγουν και οι δύο χώρες από τον φαύλο κύκλο του εθνικολαϊκισμού.
  4. Δυνάμεις μέσα στα Σκόπια υπό τον λαϊκιστή Γκρούεφσκι, έφτιαξαν μια καρικατούρα ιστορίας. Να πως αλλάζει ο ρους της ιστορίας: Οι σοσιαλδημοκράτες υπό τον Ζάεφ μίλησαν, έπεισαν, διαμορφώνουν νέα πλειοψηφία, άρα νέα γεωπολιτικά δεδομένα.
  5. Στη συμφωνία των Πρεσπών ακυρώνεται η καρικατούρα ιστορίας του Γκρούεφσκι- αγάλματα, οι ονομασίας σε λεωφόρους, ονομασία αεροδρομίου κλπ,
  6. Ο Κ. Καραμαλής δήλωσε ότι η Συμφωνία έγινε «βιαστικά». Σωστά, μόνο 140 χώρες την έχουν αναγνωρίσει σκέτα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! -μένουν ακόμα 50!
  7. Ο Α. Σαμαράς μίλησε για εκβιασμούς όπως με το Σχέδο Ανάν στους «αδελφούς» κύπριους. Γνωρίζει ο ΑΣ πώς είναι σήμερα η Κύπρος; Τον ενδιαφέρει που βαδίζουμε ολοταχώς στην οριστική διχοτόμιση; Είπε «αδελφούς». Δεν πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η πλάκα;
  8. Ο Κ. Μητσοτάκης έγραψε ιστορία-από την ανάποδη! Ο Α Σαμαράς «αναποδογύρισε» τον πατέρα του εξαιτίας του σκοπιανού. Τώρα βαδίζουν χέρι χέρι!
  9. Τι είναι η ταυτότητα του λαού της Βόρειας Μακεδονίας: σλαβικές ρίζες, γλώσσα με βάση την βουλγαρική. Αυτό το νέο εθνικό μείγμα (μέσα από την ιστορική τους διαδρομή και εξωτερικές απειλές), το ονόμασαν μακεδονική εθνική ταυτότητα! Αυτό σημαίνει εθνικός αυτοπροσδιορισμός! Από τη στιγμή που η ανόητη διασύνδεση με την αρχαία ελληνική μακεδονία έχει διαγραφεί, τότε όλα γίνονται πολύ σαφή.
  10. Λοιπόν, 140 χώρες αναγνωρίζουν τα Σκόπια σκέττα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ποιος θα απολογηθεί γι’ αυτή τη λιλλιπούτεια διπλωματική αντίληψη; Στην Κύπρο το γνωρίζουμε μια χαρά: καθώς βαδίζουμε «αγέρωχα» στην γραμμή Ντενκτάς, αυξάνουμε την ποσότητα της καταγγελία κατά της τουρκικής αδιαλλαξίας! Μην καταλάβουν οι «ιθαγενείς» το κόλπο!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top