ΑΡΘΡΑ

Λέτε να υπάρχει ελπίδα;

Είναι έκτακτος!

Είναι ο εαυτός του!

Είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας!

 

Απευθύνεται προφανώς σε ανθρώπους χωρίς μνήμη και χωρίς λογική.

Πώς να εξηγηθεί αλλιώς ότι στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είπε επί λέξει: «ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όχι για να υπηρετήσουμε φιλοδοξίες αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι τούτος ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί από τις δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής»!

Εκείνη τη στιγμή που έλεγε αυτά, μπροστά στις τηλεοράσεις τους χασκογελούσαν με την έπαρση και την αλαζονεία του, κατά σειρά εμφάνισής τους στην πολιτική σκηνή της τελευταίας πενταετίας, ο διαπλεκόμενος με τον Μαδούρο και δικηγόρος των εκατοντάδων offshore Αρτεμίου, ο ίδιος ο αιμοσταγής φίλος και σύντροφός του Μαδούρο, ο ακροδεξιός ξενοφοβικός μπίζνεσμαν της πολιτικής Πάνος Καμένος, ο βοσκοτοπίτης, αποτυχών καναλάρχης Καλογρίτσας, ο αχυράνθρωπος του σκοτεινού, πολιτικού πουτινικού χρήματος Σαββίδης, ο ασυμβίβαστος τραμπούκος Πολάκης, ο εξ απορρήτων περιφερόμενος ταχυδρόμος του μεγάρου Μαξίμου Πετσίτης, και φυσικά συμπληρώνοντας την κουστωδία ενάντια στη συντήρηση και την διαπλοκή οι παραδικαστικοί σκευωροί Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη.

Μπροστά σε άλλους τηλεοπτικούς δέκτες  η Ακριβοπούλου και ο Καψώχας απάγγελαν με μαύρο δάκρυ το «πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θάναι» ενώ στα πρόσωπά τους διέκρινες  κάποια αμφιβολία σχετικά με το πόσα θα είναι αυτά τα χρόνια.

Κάποιοι άνδρες των ΜΑΤ εκτός υπηρεσίας έπεσαν κάτω από τα γέλια επειδή καθώς τον άκουγαν θυμήθηκαν ότι ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν διέταξε να κλείνουν καθημερινά την Ηρώδου Αττικού με τρείς αστυνομικές κλούβες και μεγάλη αστυνομική δύναμη, προφανώς για να μην περνούν από κει προβοκάτορες της συντήρησης και της διαπλοκής.

Ο Κουφοντίνας έντονα προβληματισμένος κι αυτός με την επιστροφή των δυνάμεων της συντήρησης και της διαπλοκής, τον άκουγε βυθισμένος στις δικές του σκέψεις.

Τρία μέλη του Ρουβίκωνα επιφορτισμένα με τη διαχείριση των επικοινωνιακών αναγκών της προοδευτικής συλλογικότητας, ετοίμαζαν τις μαρξιστικές/λενινιστικές μπογιές ενάντια στους τοίχους της Βουλής και σκέφτονταν που θα ξαναβρούνε Βούτση πρόεδρο Βουλής να τους πλερώνει το ταξί.

Τέλος, στο καφενείο της Βουλής, σκεπτικοί οι ασυμβίβαστοι αγωνιστές ενάντια στη συντήρηση και τη διαπλοκή, Κουρουμπλής,  Σπίρτζης, Κατρούγκαλος, Τόσκας, Ρουμπάτης, Ξενογιαννακοπούλου, τον άκουγαν σκυθρωποί και προβληματισμένοι από το νέο κύμα προσχωρήσεων στο μέτωπο κατά της συντήρησης και της διαπλοκής, σκεπτόμενοι ότι ενώ αυτοί πρόλαβαν και τρούπωσαν έρχεται τώρα η Βάρτζελη του Γιώργου, ο άεργος Αδαμίδης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι άλλοι που αύριο θα θέλουνε κι αυτοί βουλευτιλίκια…

Κι εγώ μπροστά σε μία τηλεόραση ήμουν.

Και ακούγοντάς τον, ως γνήσιος και συνεπής γερμανοτσολιάς/ευρωλιγούρης αναρωτιόμουν:

-Αν εξαιρέσουμε τα λαμόγια, που τους ψηφίζουν επειδή είναι λαμόγια  πόσοι είναι άραγε οι αγριοαυριανιστές που θέλουν να κλείσουν (πάλι ρε πούστη μου!) τη δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και οι απολίτικοι/αφασικοί αυτής της χώρας που συμπλήρωσαν το εκλογικό ποσοστό τους;

Λέτε να υπάρχει ελπίδα;

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top