ΑΡΘΡΑ

Λόγια, λόγια, λόγια

Η κυβέρνηση που προέκυψε μετά από τον ανασχηματισμό παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας. Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι αυτό δεν ανακύπτει από συγκεκριμένες αποφάσεις και επιλογές αλλά αποτελεί προϊόν ενός παιχνιδιού δημιουργίας εντυπώσεων.

Η φλυαρία κυβερνητικών στελεχών που αντιπαρατίθενται μεταξύ τους ή με την Τρόικα ερήμην της Τρόικας είναι εξουθενωτική για το ακροατήριο και προκαλεί διαλυτική δυναμική.

Η επαναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται με κραυγές, ούτε με παράλληλους μονολόγους. Προϋποθέτει σχέδιο και μεταρρυθμιστικές επιδόσεις που θα αποτελέσουν το βασικό επιχείρημα για να δοθεί χρόνος στην εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων και για να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής.

Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, με συνεχείς δηλώσεις υπουργών και υφυπουργών για το αν θα εκπληρώσουν ή όχι τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να φτάσει πολύ μακριά.

Τα τελευταία μέτρα για την έξοδο από την κρίση είναι δύσκολα. Και κανένας δρομέας δεν κατάφερε να φτάσει στο τέρμα πολυλογώντας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top