ΑΡΘΡΑ

Αστικές συνήθειες ​

Το ζεύγος Παπαδημητρίου ήταν μία ανορθογραφία στην Κυβέρνηση. Άνθρωποι με παραστάσεις, εμπειρίες, μόρφωση και επαγγελματική καριέρα και διαδρομή που μοιάζει στον τυπικό Συριζαίο όσο εγώ και εσείς με τον Γιάννη Ατεντοκούμπο. Ήταν μία πολυτέλεια που δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ. Σίγουρα ανήκαν σε άλλο κόσμο, στον οποίο οι αποδοχές για τις υπηρεσίες ή την εργασία που παρείχαν δεν αποφασίζονται με τα μέτρα και σταθμά της ελληνικής μίζερης και υποκριτικής πραγματικότητας. Το ότι παρέμειναν τόσο καιρό είναι το παράδοξο. Αυτοί, πραγματικά είναι από … «άλλο υλικό φτιαγμένοι».

Το ερώτημα, βέβαια, είναι τί, ακριβώς ήθελαν στην Αυλή των Θαυμάτων όπου εγκαταβιούν γνήσιοι Συριζαίοι, ντόπιοι, όπως η κυρίες Αυλωνίτου και Φωτίου και οι κύριοι Μπαλάφας και Πολάκης. Τυχαίες επιλογές, έρχονται στο νου ως τα απόλυτα αντίθετα, από όλες τις απόψεις, του ζεύγους εξ Αμερικής. Αυτοί, με την «εγκατάσταση» του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξουσία, γνώρισαν τον κόσμο που «λάτρευαν να μισούν» και ταίριαξαν με το ζήλο του μετανάστη που αποκτά «χαρτιά» ή διαβατήριο για τη χώρα των ονείρων του. Το ζεύγος εξ Εσπερίας, αντίθετα, μάλλον θα πρέπει να «εξέτιε ποινή» ως άλλος Πολύδωρας, για το καλό του τόπου και του Λαού. Εκτός αν η παρουσία τους εδώ είχε σκοπό πιο πεζό και πιο ταιριαστό με το κλίμα της … ελληνικής πολιτικής, και επιχειρηματικής, πραγματικότητας.

Στον κόσμο της Αμερικής, οι αποδοχές περιλαμβάνουν τις απαραίτητες διευκολύνσεις για να κάνουν την απασχόληση πιο αποδοτική, απαλλαγμένη από καθημερινές σκοτούρες και ενοχλήσεις. Το επίδομα ενοικίου ήταν το αυτονόητο ελάχιστο για ένα ζευγάρι υψηλού επιπέδου πολιτικών γνωριμιών, εμπειριών και διασυνδέσεων με την μελλοντική ένοικο του Λευκού Οίκου, και όχι μόνο. Βέβαια, με την εξέλιξη των πραγμάτων, ο Υπουργός Ανάπτυξης ή Οικονομίας, ούτε τώρα δεν ξέρω τί, κατέληξε μάλλον ένας αργόσχολος πολυτελείας. Η δε σύζυγος περίμενε τη δική της δικαίωση με τη μείωση της Ανεργίας, επί …Μητσοτάκη.

Και τώρα, το …υλικό από το οποίο είναι όλοι τους φτιαγμένοι παρουσιάστηκε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Ντενεκές ξεγάνωτος, ακόμη και όταν έχει εξευγενιστεί με το απαραίτητο … φινίρισμα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top