ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Μία τρίτη λύση

Η χώρα χρειάζεται πράγματι καθαρές λύσεις αλλά όχι τύπου Σαμαρά ούτε τύπου Τσίπρα. Η περίφημη πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών (συναινετική εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και συμφωνημένος χρόνος εκλογών μέσα στο 2015) δεν συνιστά παρά παράταση της πολιτικής αβεβαιότητας της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο πεδίο της σχέσης μας με τους εταίρους και των εξελίξεων στην πραγματική οικονομία.

Μία λύση που θα μπορούσε να συμβάλει στην άρση του αδιεξόδου και να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους είναι κατά τη γνώμη μου η εξής:

Το 2012 η ΝΔ είχε προτείνει στο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ψήφο ανοχής σε μία κυβέρνησή του εξουσιοδοτώντας τον να κάνει αυτός τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά σε περίπτωση που ναυαγήσει και τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ να ρίξει την κυβέρνηση. Ας γίνει λοιπόν το ίδιο και τώρα. Συναινετική εκλογή Προέδρου, κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με αλλαγή πρωθυπουργού, εθνική διαπραγματευτική ομάδα με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, που θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση, και διακοπή της στήριξης της κυβέρνησης, αν τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή στο ευρώ. Και ο Σαμαράς θα αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει απλώς στην καρέκλα και δεν θα κάνουν τα νυν κυβερνητικά κόμματα μόνα τους τη βρόμικη δουλειά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι εφικτά αυτά που λέει. Το δέχονται;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top