ΑΡΘΡΑ

Μαζί οι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ στην πλατεία Συντάγματος

Τα  νέα από τις Βρυξέλλες είναι απλά και σκληρά:

1.Την Κυριακή όλα θα έχουν τελειώσει.¨H θα υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο,το οποίο η κυβέρνηση   θα προτείνει,ή θα πάμε σε Grexit ,πτώχευση και δραχμή.Την Κυριακή πραγματικά το παιγνίδι τελειώνει και η Ελλάδα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μια κακή λύση -που μάλιστα θα τη γράψει με τα ίδια της τα χέρια- και στην καταστροφή.Ούτε παράταση θα  υπάρξει,ούτε τρίτη λύση.

2.Το Κούγκι ως οδηγός πολιτικής,αποδείχθηκε ότι αφορούσε μόνο εμάς και όχι τους” αλλόφυλους”.Οι απανωτές εκρήξεις εμάς σκοτώνουν ενώ οι “κακοί Ευρωπαίοι,”μέχρι τώρα  μόνο μερικές αμυχές έχουν υποστεί.Και δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ε.Ε. παρουσιάσθηκε έτοιμο σχέδιο αντιμετώπισης Grexit.

3.Κατά συνέπεια,η τύχη μας βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και στο τι θα γράψει στην πρότασή της χώρας για το τρίτο μνημόνιο.Ας ελπίσουμε ότι θα τον φωτίσει ο ρεαλισμός και το συμφέρον της χώρας(και όχι Αριστερή Πλατφόρμα,η Κωνσταντοπούλου και ο σύμμαχός του Καμμένος )και θα μείνουμε στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε.

4.Η συγκέντρωση της Πέμπτης στο Σύνταγμα δεν πρέπει να εκφράζει το 40% που ψήφισε ΝΑΙ,αλλά το 80% του λαού που θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη.Με αυτή την έννοια,το κάλεσμα πρέπει να το κάνουν πολίτες ανεξαρτήτως αν ψήφισαν ΟΧΙ ή ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.Είμαι ένας από τους 85 που με την υπογραφή τους συμμετείχαν στην καμπάνια του ΝΑΙ.Τώρα είμαι έτοιμος να υπογράψω ένα κείμενο -κάλεσμα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ , να αποφύγει τη χρεοκοπία και τη δραχμή μαζί με αυτούς που συμμετείχαν στην καμπάνια του ΟΧΙ,ακόμα και αν μέσα στο πάθος τους με(μας)ονόμασαν «εκπροσώπους των δανειστών.»Γιατί τώρα, αυτό που προέχει,το μόνο που προέχει,είναι να αποφύγουμε την καταστροφή  και όχι φυσικά η δικαίωση της επιλογής του καθενός στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.Αν μείνουμε στο ευρώ,αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα κουβεντιάσουμε ήρεμα και απλά από τη Δευτέρα…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top