ΑΡΘΡΑ

Μεθεόρτια

Ρίξαμε λέξεις στη φωτιά

τις νύχτες μας ν’ανθίσουν.

Μα γίναν διάφανος καπνός

οι μέρες μας –και στάχτη.

Πάει καιρός που ο βασιλιάς

βασίλεψε και πάει

Πάνος Παπαπαναγιώτου, Αδιέξοδο

 

Εδώ κι ενάμισυ χρόνο δεν βλέπω τηλεόραση κι έτσι δεν παρακολούθησα τις συζητήσεις στη Βουλή για το 4ο Μνημόνιο ή το 3ο+ ή την Αρχή του τέλους ή το Τέλος της αρχής.

Έχω όμως μείνει με τρείς απορίες:

1η) Γιατί χαρακτηρίζεται ‘’αριστερή’’[έστω από τους ίδιους τους ‘’αριστερούς’’]μία Κυβέρνηση που δεν κτυπάει καμία ρίζα του Κακού αλλ’απλώς πασσαλείφει με κοκκινόσκονη ψευδαισθήσεων τον μανιακό καπιταλισμό;

2η)Τα αντίμετρα,έστω σαν πολιτική δήλωση[δέσμευση σαν τις άλλες;],μη-έχοντας νομική ισχύ παίζουν το ρόλο ενός ριμέ’ι’κ προγράμματος Θεσσαλονίκης;

3η)Με ποιά θεσμική άνεση ο συνταγματολόγος ΠτΔ θα υπογράψει τον πάπυρο ενώ οι συνάδελφοι του καθηγητές Νομικής,μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ,θεωρούν ορισμένα μέτρα αντισυνταγματικά;

Επειδή το επικίνδυνο παιχνίδι της νομοθέτησης ‘’δια της δοκιμής και πλάνης’’,που συνεχίζεται χωρίς αιδώ,συγκινεί τόσο τους πρώην ΠΑΣΟΚ γενίτσαρους όσο κι αυτούς που μπερδεύουν τα συσσίτια της Φρειδερίκης και των εσώκλειστων πορφυρογέννητων μαθητών σε σχολεία πλουσίων με τα γεύματα των αναξιοπαθούντων σήμερα μαθητών[που απότι ειπώθηκε πληρώνουν με τις περικοπές συντάξεων οι παπούδες τους],νομίζω ότι ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ν’ανοίξει ειδικό φροντιστήριο.Σε αυτό θα εγγραφούν ,φορώντας κόκκινη ποδιά,όλοι οι μαθητευόμενοι μάγοι του φιλελευθεροσοσιαλισμού για να μορφωθούν στοιχειωδώς.

Αν κι εφόσον πάρουν γρήγορα το απολυτήριό τους αυτό θα βοηθήσει και την Αριστερά και τη χώρα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top