ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Μεταξύ σταθερότητας και εναλλακτικής λύσης

Πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές κοινή ήταν η πεποίθηση ότι το εκλογικό σώμα ταλαντευόταν ανάμεσα στην ανάγκη για σταθερότητα και στην απαίτηση για κάποια εναλλακτική λύση.

Πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές κοινή ήταν η πεποίθηση ότι το εκλογικό σώμα ταλαντευόταν ανάμεσα στην ανάγκη για σταθερότητα και στην απαίτηση για κάποια εναλλακτική λύση.

Έτσι οι περισσότεροι προέβλεπαν ότι τα αποτελέσματα δεν θα αναδείκνυαν μείζον πολιτικό θέμα και μέσω μιας αδιόρατης διαδικασίας κοινωνικού συντονισμού θα εξασφάλιζαν σχετική ισορροπία, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της και ιδιαιτέρως να είναι αυτή που θα χειρισθεί την κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη νέα ρύθμιση του δημοσίου χρέους.

Το απόγευμα της Κυριακής οι πρώτες εκτιμήσεις των exit poll, που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωτεύει με σημαντικές διαφορές στην περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθηναίων, έθεσαν υπό δοκιμασία τις προαναφερθείσες εκτιμήσεις.

Ωστόσο, εξελισσόμενη η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων το βράδυ της Κυριακής άμβλυνε τις αρχικές εντυπώσεις και εντέλει επανέφερε το πολιτικό σύστημα στην προηγούμενη ταλάντευση και ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη της σταθερότητας και στην απαίτηση για μια εναλλακτική λύση.

Ο ελληνικός λαός δεν καταδίκασε τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, όπως πολλοί ανέμεναν, ούτε έδωσε στο ΣΎΡΙΖΑ ακαταμάχητη δύναμη στο δρόμο προς την εξουσία, που άλλοι προέβλεπαν.

Υποθέτουμε δε ότι με την ίδια εξισορροπιστική διάθεση θα ψηφίσουν οι Έλληνες και την προσεχή Κυριακή.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα συνεχίσουν να κυβερνούν για το επόμενο ορατό διάστημα τη χώρα και κατά τα φαινόμενα θα είναι αυτοί που θα διαπραγματευτούν τη νέα ρύθμιση του χρέους.

Και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά στο μέλλον προκειμένου να πείσει τους Έλληνες ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα.

Η διακινδύνευση δεν αντέχεται πλέον από τους Έλληνες. Έπειτα απʼ όσα έγιναν οι πολίτες απαιτούν στοιχειοθετημένες πολιτικές, ικανές να μεταδίδουν βεβαιότητες και να μπορούν να υποσχεθούν ασφαλή πορεία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top