ΑΡΘΡΑ

Μεταρρύθμιση: H παρέα έσβησε το πρώτο της… ηλεκτρονικό κεράκι!

Τις μέρες αυτές έκλεισε ένας χρόνος, από τότε που οι ιδέες του περιοδικού μας ξέφυγαν από το χαρτί για να περιπλανηθούν στους αιθέρες του διαδικτύου! Ύστερα από αρκετές συζητήσεις – και ορισμένους δισταγμούς – η “Μεταρρύθμιση” έγινε ηλεκτρονική, αφού είχε ήδη διανύσει μια έντυπη – και έντιμη – πορεία περίπου 6,5 χρόνων.

Ο προφητικός Σαββόπουλος είπε μια μεγάλη αλήθεια τραγουδώντας το περίφημο “… φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα, ιστορία οι παρέες!” Μια τέτοια παρέα με κέφι, μεράκι και έμπνευση, η δική μας παρέα, αποφάσισε το 2005 ότι δεν μπορεί να μιλάνε για μεταρρυθμίσεις ο Καραμανλής και η ΝΔ και να μένουν σιωπηλοί όλοι οι υπόλοιποι, αφού η ίδια η έννοια της μεταρρύθμισης εμπεριέχει το στοιχείο της πρόοδου και την προοπτική της αλλαγής προς το καλύτερο.

Κάπως έτσι, κάναμε τη “Μεταρρύθμιση” περιοδικό! Και συνεχίσαμε. Λίγοι στην αρχή, αλλά επίμονοι, περισσότεροι και πιο έμπειροι στη συνέχεια. Η παρέα μεγάλωσε… Επιστήμονες, διανοούμενοι, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παράγοντες της δημόσιας ζωής, επιχειρηματίες και -κυρίως- αρκετοί νέοι άνθρωποι, όλοι όσοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον προοδευτικό – μεταρρυθμιστικό χώρο, συμμετέχουν στον καθημερινό διάλογο με άρθρα και παρεμβάσεις. Ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, η «Μεταρρύθμιση» λειτουργεί ως βήμα διαλόγου και χώρος συνάντησης κεντροαριστερών απόψεων και ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ο καθένας μας από τη δική του σκοπιά, με τις δικές του θέσεις, με τη δική του κομματική -ή μη- ένταξη, με τις δικές του δυνάμεις.

Τα γενέθλιά μας, είναι μια ακόμα ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά! Η ίδια η έννοια της μεταρρύθμισης, άλλωστε, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων εξαιρετικά επίκαιρη, καθώς όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η σθεναρή αντίσταση στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας, συνεχνιακών συμφερόντων, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων που τα υπερασπίζονται σε πελατειακή βάση, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους, όσοι με την προσωπική τους συμμετοχή συνέβαλαν να φτάσει η «Μεταρρύθμιση» στο σημερινό της επίπεδο, νʼ αποκτήσει αξιοπιστία και κύρος ακόμα και ανάμεσα σε όσους δεν συμφωνούν μαζί της πολιτικά και ιδεολογικά! Όλους όσοι αφιερώνουν ένα κομμάτι του πολύτιμου χρόνου τους για να γράψουν, να κριτικάρουν, να σχολιάσουν! Και βέβαια, όλους όσοι εμπιστεύονται το ηλεκτρονικό μας περιοδικό, όχι μόνο για να διαβάσουν τα άρθρα και τις παρεμβάσεις σημαντικών πραγματικά αναλυτών, αλλά και για να ενημερώνονται, σε 24ωρη βάση, για τα γεγονότα και τις εξελίξεις σε όλον τον κόσμο. Χάρη σε όλους αυτούς -σε όλους εσάς- η “αναγνωσιμότητα” του περιοδικού μας έφτασε ήδη τις 14 – 15.000 επισκέψεις κάθε μέρα!

Αυτή την προσπάθεια αξίζει τον κόπο να την συνεχίσουμε -και θα τη συνεχίσουμε. Αξίζει τον κόπο να στηρίξουμε τη «Μεταρρύθμιση» και -κυρίως- τις μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top