ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Μήπως αυτό είναι το στοίχημά μας;

Διαπιστώνεται καθημερινά ότι η πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή της χώρας υποβαθμίζεται, ο διάλογος σπάνια πραγματοποιείται με επιχειρήματα, αλλά αντικαθίσταται από ρηχές ατάκες και όρους lifestyle, με επικίνδυνους ημιμαθείς να εισβάλλουν στην καθημερινότητά μας.

Διαπιστώνεται καθημερινά ότι η πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή της χώρας υποβαθμίζεται, ο διάλογος σπάνια πραγματοποιείται με επιχειρήματα, αλλά αντικαθίσταται από ρηχές ατάκες και όρους lifestyle, με επικίνδυνους ημιμαθείς να εισβάλλουν στην καθημερινότητά μας.

Η έλλειψη παιδείας και πολιτισμού, αλλά και η αποτυχία των θεσμών επί σειρά ετών να αναχαιτίσουν την προώθηση εξευτελιστικών προτύπων ζωής από τα ΜΜΕ, αλλά και από πολιτικούς, επιχειρηματίες, συνδικαλιστές και καλλιτέχνες, αντανακλώνται δραματικά στις μέρες μας.

Όσο τα παραπάνω διαιωνίζονται, τόσο θα γιγαντώνονται φαινόμενα ακραίου λαϊκισμού, φασιστικών συμπεριφορών, ισοπεδωτικών λογικών, κωμικοτραγικών αντιπαραθέσεων χωρίς ουσία και θα προβάλλονται αξιολύπητα πρότυπα ανδρών και γυναικών, ενώ συγχρόνως δεν θα προτείνονται λύσεις και ορθολογικές προτάσεις για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουμε.

Αναρωτιέται κανείς αν έχουν ξαφνικά εξαφανιστεί οι ικανοί, οι έντιμοι και οι δημιουργικοί άνθρωποι από τη χώρα μας. Αν τελικά έμειναν μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι να “ανακυκλώνονται” και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να (μας) επιβληθούν… Κι όμως, όλοι μας συναντούμε δίπλα μας άτομα που εργάζονται με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα, που προσφέρουν έργο σε επιστημονικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Μήπως αυτό είναι το στοίχημά μας; Να ξεχωρίσουμε και να παροτρύνουμε αυτούς τους ανθρώπους, να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο; Να επιλέξουμε αυτούς τους ανθρώπους, αντί αυτών που υπερπροβάλλονται με αλαζονεία και εγωκεντρισμό;

Είναι πρωτίστως δική μας ευθύνη, ως πολίτες και όχι ως πελάτες ή θεατές, να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να δοκιμαστούν και σε ρεαλιστικές προτάσεις να αξιολογηθούν.

Στις επερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές καθώς και στις ευρωεκλογές, αυτή τη φορά, να ξεχωρίσουμε καταρτισμένους και ικανούς ανθρώπους με επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή, με πολιτικό ήθος και βούληση για συλλογική δουλειά, ώστε να οργανωθεί ένα αποτελεσματικό, σύγχρονο πλαίσιο διακυβέρνησης.

Όσο και να ακούγεται “κλισέ”… η ψήφος μας έχει δύναμη… ας τολμήσουμε…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top