ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Μια καλή είδηση

Επιτέλους! Υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτο η απόφαση για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές σε εννέα περιοχές της χώρας. Η πρώτη απώλεια για την κυβέρνηση είναι η αποχώρηση από τη ΝΔ του πρόεδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για την ευρωβουλή. Το δεύτερο, και σημαντικότερο, πρόβλημα ήταν η διαφωνία που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ μέσω του Εισηγητή ΚΤΕ Ανάπτυξης Θ. Μωραίτη.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι μια μεταρρύθμιση που φέρει τη σφραγίδα του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη, και με βουλευτές της συμπολίτευσης, δείχνοντας επιμονή και πεποίθηση στην επιλογή του.

Είναι θλιβερό ότι οι συνδικαλιστές του εμπορικού κόσμου διαμαρτύρονται και αντιδρούν, είναι ένας αναχρονισμός που δείχνει πόσο μακριά από τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες βρίσκονται συνδικάτα και επαγγελματίες φίλοι του λαού.

Το να συμβεί το αυτονόητο για μια τουριστική περιοχή, να ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές, μας πήρε πολύ χρόνο και πολλή ενέργεια. Δημιουργήθηκαν μέτωπα και εντάσεις, καλλιεργήθηκε συγκρουσιακό κλίμα, εκφοβίστηκαν οι εμποροϋπάλληλοι ότι θα ζήσουν έναν εργασιακό μεσαίωνα, υποστηρίχθηκε ότι πρόκειται για νεοφιλελεύθερη εμμονή. Τελικά, νίκησε ο πολιτικός και οικονομικός ορθολογισμός και, εδώ που βρισκόμαστε, αυτό είναι σπουδαίο.

Ανοιχτό Πολυτεχνείο, ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, άντε και σε ανοιχτούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top